41. Dvojité potěšení

4K 253 76
                                    

Měsíc uběhl jako voda a nastaly zkoušky OVCE a NKÚ. Všichni studenti pátého a sedmého ročníku se doučovali poslední látky a opakovali všechno od znovu.

Profesoři apelovali na jejich rozumy, aby to brali vážně. Hlavně to říkali sedmým ročníkům. Byly to pro ně nejdůležitější zkoušky v jejich životě.

Byla středa a Nicole mířila se Siriusem na ošetřovnu. Před chvílí jim skončila zkouška z přeměňování a za hodinu jim začínala písemná zkouška z obrany.

Praktické zkoušky byly až další týden, tudíž byly zkouškové dva týdny.

Sirius otevřel dveře a nechal, aby dívka vešla první. Od doby, co zjistili, že je těhotná, byl nanejvýš starostlivý. Chodil všude s ní, nosil jí věci a jídlo.

Chtěl ji dokonce nosit, aby nemusela chodit po schodech, ale to by ji musel nosit úplně všude. Přestože byl silný, její těhotenské bříško za ten měsíc vyrostlo víc, než očekávali a tím také přibrala.

Madame Pomfreyová už na ně čekala. Chodili tam každou středu v době, kdy měli oba dva pauzu na oběd.

,,Madame Pomfreyová?" oslovila ošetřovatelku dívka.

,,Ano, slečno?" Bylo zvláštní, když jí ještě někdo řekl slečno. Nijak je neopravovala, nevadilo jí to.

,,Víte, mám takový pocit, že nebudeme jenom tři," vysoukala ze sebe.

,,Také mám tento pocit, ale musíme si to ověřit," přikývla ošetřovatelka a pokynula jí, aby si lehla na lůžko. Nicole tak učinila a vyhrnula ti tričko.

Pomfreyová si stoupla na jednu stranu lůžka, zatímco Sirius na tu druhou. Stále se držel s Nicole za ruku.

Ošetřovatelka si vytáhla hůlku a namířila s ní na její vypouklé bříško. Něco začala odříkávat, jako několikrát před tím.

Z její hůlky vystřelila dvakrát modrá záře. Poté ještě provedla další kouzla. Některá poznávala, protože se o nich dočetla v knihách o lékouzelnictví. Nechtěla je ale zkoušet na sobě, aby neublížila dítěti.

Ošetřovatelka schovala hůlku a pokynula jí, že si může zase stoupnout. Sirius dívce pomohl zase na nohy. Už teď jí dělalo mírné potíže si stoupnout, pokud ležela.

,,Měla jste pravdu, čekáte dvojčátka," řekla Pomfreyová s úsměvem. ,,Také jsem zjistila, že jsou to chlapečci, ale na jistotu to budeme vědět až za tři týdny. Jinak jsou v pořádku. Všechno se vyvíjí dobře."

Dvojice však moc pozor nedávala. To, že budou mít nakonec dvě děti, nečekali. Nicole si to myslela, ale velkou váhu tomu nedávala. Přece jen, moc těhotných žen neviděla.

Ani jednomu však dva přírůstky nevadily. Naopak. Nemuseli se bát, že by měli jedináčka, který by byl doma sám, pokud by bylo zapotřebí.

,,Pokud by byly nějaké komplikace, víte, co máte dělat," dodala žena. Nicole souhlasně přikývla a rozloučila se. Stále však byla myšlenkami někde jinde.

Jakmile vyšli z ošetřovny a zavřeli za sebou dveře, otočili se k sobě čelem.

,,My budeme mít dvojčata," vydechl Sirius nevěřícně.

,,Já vím," přitakala a zakryla si ústa rukou.

,,Dvojčata," zopakoval chlapec tiše a oči se mu zalily slzami. ,,A kluky."

,,U Merlina!" vyjekla zděšeně.

,,Co je?" zeptal se vážně Sirius a prohlížel si ji od hlavy k patě, jestli se jí něco nestalo.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now