43. Žádost

3.8K 217 25
                                    

Lily Evansová si nikdy nemyslela, že by se hned po škole stěhovala z domu svých rodičů. V hlavě jí utkvěla myšlenka, že bude na ministerstvo, pokud se jí tam povede dostat, docházet z jejího rodného domu.

Největší podíl na té myšlence měl samozřejmě James Potter, kvůli kterému na škole neměla přítele. Nikdo se totiž neodvážil na Lily jen promluvit, jinak by pocítil hněv všech Pobertů; a to nikdo nechtěl.

Nejenže měla přítele poslední školní rok, ale byl to i samotný James Potter. A s ním se teď stěhovala do společného bytu uprostřed Londýna, který je blízko Ministerstva kouzel.

Oba dva se totiž dostali k bystrozorům, přesněji na jejich výcvik. To samé i Sirius a Chris. Sarah se dostala na stáž k Mungovi a Hannah na ministerstvo, přesněji na Odbor mezinárodní kouzelnické spolupráce do kanceláře britské sekce Mezinárodního sdružení kouzelníků.

Nicole musela ležet doma, jelikož ji těhotenství vyčerpávalo a Remus s Peterem si práci nenašli.

Zatímco ostatní Poberti věděli pravdu o Remusově důvodu nezaměstnanosti, holky a Chris žili se lží, že Remus stále neví, co by chtěl dělat.

Rudovláska do kufru, který před balením zvětšila kouzlem, vložila poslední kus oblečení a zavřela ho.

Sundala ho z postele a položila na zem. Rozhlédla se po pokoji.

Nikdy si nevzpomínala, že by byl tak prázdný. Jediné, co zde nechávala, byl nábytek a peřiny s polštáři. Všechno ostatní, včetně vybavení do školy, které nepotřebovala, si brala s sebou.

Zastávala však názor, že pokud někdy bude mít děti, mohla by jim ukazovat staré učebnice ze svých školských let. Byla si jistá, že za deset let budou zase upravené.

Navíc nesnesla pohled na vyhozené knihy.

Vzala hůlku do ruky a neverbálně kufr zlehčila. Jejich byt se totiž nachází ve čtvrtém patře, a přestože byl James poměrně silný, nechtěla mu přidělávat námahu.

Naposledy se ještě porozhlédla po pokoji, zda tu nic důležitého nenechala, a vzala kufr do ruky. Hůlku si nechala v druhé ruce, protože se bude za nedlouho přemisťovat.

Vyšla z pokoje a hned jí padly do očí dveře vedle těch jejích. Patřily její sestře, Petunii, která se po Novém roku odstěhovala s Vernonem do společného domu v Surrey. Ani se nerozloučila, což ji mrzelo ze všeho nejvíce.

Od doby, co se Lily dostala do Bradavic a její sestra ne, se od sebe odloučily. Před tím spolu po většinu času vycházely, sem tam nějaké neshody, ale chovaly se jako sestry.

Od nástupu na novou školu to pak šlo z kopce. Nejdříve Lily pouze ignorovala a když přišla řeč na Bradavice, zvedla se a odešla. Čím ale byla starší, začala více dávat najevo svůj odpor vůči kouzelníkům a Lily samotné. Začala malými poznámkami o nenormálnosti, až to přerostlo v nadávání do pošuků, podvodnic a dalších nehezkých věcí.

Při těch vzpomínkách se jí nahrnuly slzy do očí. Zavrtěla však hlavou; dnešek si nebude kazit ničím negativním. Přece se stěhuje do společného bytu s Jamesem, kterého z celého svého srdce miluje a od zítra nastupuje na výcvik na bystrozorku.

Pokračovala v cestě ke schodům. Šla pomalu; chtěla si zapamatovat každičký detail.

Když se dostala až do spodního patra, postavila kufr na zem a zamířila do obývacího pokoje. Tam na sedačce našla sedět své rodiče.

Před nimi na stolku stál čajový servis z drahého růžového porcelánu. Z konvice stoupaly spirály páry, jak byla tekutina stále horká.

Oba dva měli nalité a i z hrníčků se kouřilo.

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now