61. Nejmladší Potter

2.5K 174 22
                                    




Připadalo jí to spíše jako devět týdnů než devět měsíců. Těhotenství jí ubíhalo nevídanou rychlostí. Už skoro dva měsíce byla doma a čekala na den, kdy konečně porodí své první dítě.

Od doby, co jí začalo růst bříško, většinu času zůstávala za stolem a dělala papírování. Byl to příkaz od Jankinsona, vedoucího oddělení bystrozorů. To samé s Fénixovým řádem. Brumbál jí nedovolil jít do žádné akce a celkově za to byla ráda.

Nechtěla zbytečně riskovat svůj nebo život dítěte. Za to jí boj proti Smrtijedům nestál, přestože chtěla, aby byli pochytáni. Teď byl pro ni důležitější život jejího syna.

Na prosbu Jamese nevycházela z bytu, pouze v případě nouze. Většinu času si četla, poslouchala rádio nebo si povídala s někým, kdo přišel na návštěvu. Čas od času to byla Petunie, která nedávno také porodila syna. Většinou to však byla Sarah nebo Hannah.

Aby se viděla s Nicole, musela jít k nim. To jí tak nevadilo, alespoň se dostala na chvíli na vzduch. Když viděla, jak Will s Jeremym pobíhají po obývacím pokoji, smějí se a hrají si, nemohla se dočkat, až takhle uvidí svého syna. A možná později i další své dítě.

------------------------

31. července 1980

Bylo něco málo po třetí hodině odpolední. Nenapadalo ji, čím by se mohla zabavit. Každý den dělala to samé a přestávalo ji to bavit.

Naštěstí se měla zastavit Sarah, která tento týden slouží noční směnu. Chvíli před jejím příchodem nechala postavit vodu na čaj a nachystala nějaké sušenky, které koupila v mudlovském obchodě. Když nebyl James doma, tajně chodila do blízkého obchůdku a nakupovala.

Vždy si na to vybrala den, kdy k nim měl někdo přijít, aby to měla na někoho svést a James nebyl naštvaný.

Zalévala čaj v konvici, když se ozval domovní zvonek. Hůlkou to všechno začarovala, aby se to dokončilo a nakonec přeneslo do obývacího pokoje, a zamířila ke dveřím.

Kukátkem zkontrolovala, že za dveřmi stojí Sarah a poté otevřela.

,,Ahoj," pozdravila a lehce svou kamarádku objala.

,,Ahoj, Lily," usmála se blondýnka. Zrzka ustoupila z cesty, aby prošla a zavřela za ní dveře. Pokynula jí, aby ji následovala do obývacího pokoje.

Když tam došly, na stole už stál čajový servis i sušenky. Obě dvě se posadily na sedačku a otočily tak, aby na sebe viděly.

,,Dáš si čaj?" zeptala se Lily.

,,Ano, děkuji," přikývla Sarah a převzala si od ní šálek s horkým čajem. ,,Jak ti je?"

,,Dobře," odvětila Lily a sama si vzala šálek čaje do ruky. ,,Ale už bych to chtěla mít za sebou."

,,To ti věřím," usmála se blondýnka chápavě.

,,A jak se máš ty?"

,,Taky dobře," opověděla Sarah a trochu upila čaje. ,,Vlastně víc než to."

,,Copak, Remus se snad odhodlal?" zeptala se Lily a zvedla tázavě obočí. Nenápadně se podívala na kamarádčiny ruky, ale žádný prstýnek nenašla.

,,To ne," zavrtěla pobaveně hlavou. ,,Jen budu muset za pár měsíců na nějaký čas odejít z práce."

,,Proč-" začala otázku Lily, ale poté jí to došlo. Vyvalila překvapeně oči a podívala se na její břicho. ,,U Merlina, ty jsi těhotná!"

Marauders [CZ FF, 1]Where stories live. Discover now