Marauders [CZ FF, 1]

By Nikky3110

365K 20.8K 1.5K

Sirius Black, James Potter, Remus Lupin a Peter Pettigrew nastupují do svého 6. ročníku na Škole čar a kouzel... More

1. Bradavický expres
2. Nová stará studentka
3.První školní den
4.Vzpomínka
5.Oslava
6. Ráno poté
7.Prasinky
8.Smyslů zbavený Sirius
9.Veritasérum
10.Setkání se sestrou
11. Na ošetřovně
12. Z jedné čtvrtiny víla
13. Koupelna prefektů
14. Dvojí pozvání na ples
15. Šaty
R.I.P.
16. Úplněk
17. Ples, část první
18. Ples, část druhá
19. Pozvánka
20. Rozhodnutí Walburgy Blackové
21. Reakce
22. Nevaž se, odvaž se
23. Všechny barvy duhy
24. Trest
25. Nový domov
26. Zase na chvíli spolu
27. Opravy
28. Konec roku
29. Přípravy
30. Svatba
31. Oslava
33. Zpět do Bradavic
34. Pokoj primusů
35. Oni spolu chodí?
36. Bude v pořádku
37. Konečně spolu
38. Vánoce
39. Všichni spolu
40. Nečekané překvapení
41. Dvojité potěšení
42. Poslední hostina
43. Žádost
44. Usmíření
45. Den s velkým D
46. ,,Nemáš doufám blechy, že ne?"
47. Bolestivá noc
48. Božíhodová večeře
49. Brzké ráno
50. Nepoddej se strachu
51. Naplňující práce
52. (Ne)povedená mise
53. Další do počtu
54. Španělští vyslanci
55. Posezení u Blackových
56. Přerušená oslava
57. Noční hlídka
58. Léčitelka a ochránkyně
59. Poslední sbohem
60. Noční služba
61. Nejmladší Potter
62. Věštba
63. Černá náruč smrti
64. Pocit prázdnoty
65. Světlá chvíle v temnotě
66. Konec a nový začátek
Poslední slova autora
Pokračování

32. Příčná ulice

4.8K 268 32
By Nikky3110

Po zbytek prázdnin všichni zůstali v domě Blackových, kromě Petera, který musel domů. Byli rozhodnutí, že domů pojedou až na poslední den, aby se rozloučili s rodiči a sbalili si věci.

Netrpělivě čekali, až dojdou dopisy z Bradavic. Holky chtěly jít nakupovat na poslední rok školy, zatímco James se nemohl zbavit nervozity z toho, zda se stane novým kapitánem famfrpálového družstva nebelvírské koleje.

Všichni společně stáli u stolu a debatovali. Před chvílí doletěla sova s Denním věštcem, nad kterým se teď všichni skláněli a četli si titulní stranu. Měli v plánu snídat, ale nakonec si to rozmysleli a odložili to.

,,Další vražda," hlesla Hannah a zakryla si ústa rukou. Na titulní straně se pohyboval obrázek Znamení zla na obloze, jež se vznášelo nad domem jedné rodiny. Podle článku se jednalo o mudlovskou rodinu, ve které byl jeden člen kouzelník.

Následníci lorda Voldemorta začali víc mučit a vraždit, než v předchozích měsících. Každý kouzelník mudlovské krve se bál o svůj život a život své rodiny. Ani kouzelnické rodiny označené za krvezrádské se necítily příliš bezpečně.

,,Začíná to být horší a horší," zavrtěla hlavou Nicole a posadila se na židli.

,,Proč proti tomu nic nedělají?"

,,Snaží se," namítl James, jehož rodiče k bystrozorům také patřili, ,,ale není to lehké. Nikdy se neví, kdo může být na řadě. Nenechají po sobě žádné stopy, kromě toho hnusného znamení nad domem."

,,Taky pravda," uznala Sarah a povzdechla si.

,,Jak vyjdeme školu, přidám se k Řádu," protnul ticho Sirius.

,,Do Řádu?" zeptala se zmateně Lily.

,,Organizace bojující proti Voldemortovi," vysvětlil James. ,,V čele stojí Brumbál."

,,I ty tam chceš?"

,,Jo," přitakal chlapec, ,,všichni Poberti." Rudovláska se podívala na své kamarádky. Předně věděly, na co myslí. Všechny svorně přikývly.

,,Taky se přidáme," řekla Lily. Kluci se zamračili. Ta představa se jim vůbec nelíbila.

,,Ani náhodou," zavrtěl hlavou Sirius.

,,Nemůžeš mi to zakázat," řekla Nicole a holky přikývly.

,,Je to nebezpečné," přidal se James.

,,To bychom nemohli vylézt ani ven, hlavně já," namítla Lily.

,,To je něco jiného."

,,Ne, není."

,,Nebudu sedět doma, zatímco ty budeš někde venku nahánět smrtijedy," odsekla Nicole nesmlouvně. Sirius si poraženě povzdechl a stáhl se. Věděl, že nemá cenu se s ní dohadovat.

To samé i James. Přestože chtěl Lily udržet v bezpečí, byla tvrdohlavá a klidně by tam vstoupila i bez jeho souhlasu či vědomí.

Než stačili něco dalšího říct, otevřeným oknem dovnitř vletěla sova. Pustila na stůl osm dopisů a odletěla zase pryč.

,,Brumbál ví opravdu všem," žasla Sarah a natáhla se pro všechny dopisy. Ostatní si posedali na volná místa a čekali, až jim jejich kamarádka podá dopis.

Jakmile si i Sarah sedla, začali dopisy otevírat.

James zavýskl radostí, když na něj z dopisu vykoukla kapitánská páska. Ihned si ji návlékl na ruku a zatvářil se nadmíru pyšně.

,,No vidíš, my ti to říkali," řekla Lily a dala mu pusu na tvář. Od doby, kdy spolu začali chodit, jen zářila. Pořád se usmívala a vypadala víc šťastně, než za posledních šest let.

Remus překvapeně hleděl na placku, která se v dopisu skrývala a nesla na sobě nápis Primus. V minulých dvou letech byl sice prefekt, ale nečekal, že by se stal primusem. Byla to pro něj velká čest, která s sebou nesla i velkou zodpovědnost.

Stejně na tom byla i Sarah. Převracela placku s nápisem Primuska v ruce a ujišťovala se, že se jí to nezdá. Byla si jistá, že se primuskou stane Lily, stejně jako ostatní.

,,Ty jsi primuska!" vyjekla Lily radostně a šla svoji kamarádku obejmout. Přestože doufala, že tento post dostane ona, byla ráda, že se tak nestalo. Zabralo by jí to moc času, který raději bude trávit s Jamesem.

,,A Remus je primus," dodal Sirius a poplácal svého kamaráda po zádech, načež hodil uličnický výraz po ostatních. Ti ihned pochopili, oč se jedná.

,,Primus a primuska mají vlastní speciální ložnice s malou společenskou místností," poznamenal James s úsměvem. Oba dva se na něj překvapeně podívali.

,,Cože?!" vyjekla Sarah.

,,Každý budete mít svoji ložnici a koupelnu a společnou menší místnost, kde budete moct plánovat rozvrhy hlídek a tak," vysvětlila Lily s úsměvem. ,,Je to kvůli tomu, že pokud jsou každý z jiné koleje, jako třeba minulí primus a primuska, aby to měli kde plánovat, protože do cizích společenských místnostech se správně nesmí a potřebuje se na to klid."

,,Aha," hlesla Sarah, načež zčervenala. Remus na tom nebyl o nic lépe. Hypnotizoval odznak očima a vymýšlel, jak to udělá o úplňku, aby dívka nic nezjistila.

,,Nezajdeme odpoledne na Příčnou?" zeptala se Nicole. Rozhodla se uvolnit napětí, které tu nastalo a vysvobodit tak oba své přátele.

,,Můžeme," přitakala Hannah a usmála se.

,,Tak půjdeme ve čtyři," rozhodla brunetka a všichni přikývli.

-------------------

Po obědě se všichni vydali na Příčnou ulici. Společně se přemístili k Děravému kotli, ze kterého vešli na ulici.

Protože všichni měli na seznamu to samé, vzali pouze dva seznamy, kdyby se náhodou rozdělili. Tak se i stalo.

Zatímco James, Sirius, Chris a Hannah šli do potřeb pro famfrpál a lékárny, Nicole, Lily, Sarah a Remus šli do Krucánků a kaňourů obstarat všechny knihy, které budou potřebovat.

----------------

Nicole procházela oddělením učebnic a knih do dějin a hledala učebnice pro sedmý ročník. Věděla však, že Poberti, kromě Remuse, knihu nikdy neotevřou a stejně na tom bude i Chris.

Konečně našla polici s těmito knihami. Naskládala si na ruce osm knih a zamířila k pokladně. Tam se setkala s Lily, která nesla knihy do lektvarů. Zaplatily a vydaly se zpět do regálů. Každý musel jít dvakrát, protože měly dost předmětů.

Zastavila se na opačné straně, než byly knihy do dějin. Očima vyhledávala knihy do obrany proti černé magii. Myšlenkami zběhla zpět k ránu a Dennímu věštci.

Měla strach nejen o Lily, ale i ostatní. Sama na vlastní kůži zažila, že smrtijedi nezabíjejí jen mudlorozené a krvezrádce. Její sestra byla čistokrevná, k tomu ještě ze čtvrtiny víla, a přesto ji zabili.

Vzpomněla si na ten den, kdy se to stalo. Doufala, že bude mít možnost se pomstít těm, kteří ji zabili a mučili je.

Natáhla ruku a vyndala z regálu dalších osm knih. Přemýšlela, kdo bude letos jejich profesor obrany. Zatím se jim, podle slov Lily, každý rok měnil profesor. Bylo to divné. Na každý předmět profesoři zůstávali, jen tady se měnili.

Doufala, že ten profesor bude dobrý, vzhledem k situaci ve světě. Musí se toho naučit co nejvíc, aby měli vůbec nějakou možnost přežít.

Zavrtěla hlavou a šla zpět k pultu. K jejímu překvapení tam už stáli i všichni ostatní s taškami plnými knihami. Zaplatila požadovanou sumu a vydala se se všemi ven.

Před obchodem nechala všechny tašky s knihami přenést o jejich domu, aby je nemuseli tahat.

Poté šli k nedaleké cukrárně, kde se měli setkat. Věděli však, že budou muset ještě nějakou dobu počkat, protože James se z obchodu pro famrpál jen tak nevyhrabe a moc blízko je i Taškář. Proto se posadili do křesílek a objednali si kávu, aby si to na chvíli zkrátili.

--------------------

,,Rodiče říkali, že nový profesor nebo profesorka by měl být někdo z bystrozorů," řekla Sarah. ,,Údajně kvůli tomu, aby bylo ve škole víc bezpečno, a aby nás někdo pořádně naučil obranná a útočná kouzla. Kdo jiný, než zkušený bystrozor s praxí, by nás to mohl lépe naučit?"

,,Máš pravdu," přitakal Remus. ,,určitě to bude lepší, než kdyby nás učil obyčejný profesor, který se do styku se smrtijedy či nějakým jiným nebezpečím dostal jednou nebo dvakrát, někdy ani to ne." Jakmile to řekl, Sarah okamžitě zrudla. Nebylo pochyb, že se jí chlapec líbí, a to dost.

,,Hele, už jdou," zvolala Nicole a zamžourala do slunce. Sice viděla jen siluety, Siriuse by však poznala vždy. Měl svou chůzi i postoj, podle kterého ho šlo lehce poznat.

Vedle něj šel chlapec, o kousek nižší než on, se střapatými vlasy. Nebylo pochyb, že je to právě James.

Z druhé strany Siriuse šli zase Hannah s Chrisem. I ty by poznala. Drželi se za ruce a ona silně pochybovala, že by to byli právě dva Poberti. I když, oba dva na to byli šílení dost.

,,Nakoupeno?" zeptal se Sirius, vlepil své ženě pusu do vlasů a sedl si na křesílko vedle ní. Jednu ruku měl za zády.

,,Jo," přikývla brunetka. ,,Co vy?" Sirius souhlasně přikývl a podíval se na Jamese. Ten seděl vedle Lily, i on měl ruku za zády. Chlape přikývl a Sirius se otočil zpět. Vytáhl zpoza zad ruku.

V ní držel malou krabičku.

,,Siriusi," oslovila ho jemně, ,,my už jsme se vzali, vzpomínáš?" řekla a ukázala mu levou ruku, na které se jí vyjímal prsten.

,,Není to prsten," vyvrátil její tvrzení se smíchem. ,,Otevři to." Dívka vzala krabičku do ruky a otevřela ji.

V krabičce leželo na polštářku stříbrné S. Ihned jí došlo, že je to náhrdelník. Opatrně ho vytáhla z krabičky a prohlédla si ho.

,,Je nádherný," hlesla a oči se jí zalily slzami. ,,Proč?"

,,Chtěl jsem ti udělat radost," pokrčil chlapec rameny. Dívka se nahnula a políbila Siriuse na rty.

,,Zapneš mi ho?" požádala ho, když se zase odtáhla. Chlapec souhlasně přikývl a vzal náhrdelník do ruky. Obmotal ruky kolem dívčiného krku a zapnul náhrdelník.

Než stačila něco říct, vedle nich se ozvalo zalapání po dechu.

------------------

Lily si překvapeně zakryla pusu rukou. James seděl vedle ní se stejnou krabičkou, jako měl i Sirius. Když už se nadechovala, že něco řekne, James odklopil víko.

Na měkkém polstru leželo stříbrné J.

,,Jamesi," vydechla a zadržovala slzy štěstí, které se jí nahrnuly do očí, ,,to je nádhera."

,,Je stejně krásný, jako ty," přitakal chlapec.

,,Musel být hrozně drahý," namítla.

,,Nic není dost drahé na to, abych ti to nemohl koupit," zavrtěl hlavou. To už rudovláska nevydržela a chlapce objala. Slzy štěstí a dojetí se jí koulely po tvářích.

,,Zapneš mi ho?" zašeptala. Chlapec přikývl a vytáhl náhrdelník z krabičky. Lily si vytáhla vlasy nahoru, aby Jamesovi nepřekážely. Jakmile ji stříbro dopadlo na holou kůži, bříškem prstu přejela jeho linie.

,,Děkuji," hlesla. James se natáhl a setřel jí zbytky slz.

,,Nemáš vůbec zač," usmál se. Pak si na něco vzpomněl a zašátrala ve svém výstřihu. Nahmatal náhrdelník a vytáhl ho tak, aby ho Lily viděla. Na něm se houpalo písmeno L. ,,Sirius má zase N."

Dívka přikývla a usmála se.

,,Neobjednáme si zmrzlinu?" navrhla rudovláska a otočila se na všechny přítomné.

,,Můžeme," přitakala Hannah a zamávala na číšnici, která byla nedaleko od nich. Ta k nim přiběhla a zapsala si objednávky.

Po chvíli k nim zase doběhla s osmi zmrzlinovými poháry různých barev.

------------

Když už se začalo připozdívat, skupinka se rozhodla zase vrátit. Přece jen, venku teď není moc bezpečno, hlavně v pozdních hodinách.

Jakmile zaplatili, odebrali se kousek dál od cukrárny.

Lily se chytila Jamesovi ruky a společně se pak přemístila zpět.


Hola! :)

Dnes nudnější kapitola, ale nevadí :)

V další pojedeme zpět do Bradavic. Chtěla jsem to udělat už dnes, ale pak jsem si vzpomněla, že jsem slíbila, že bude ještě kapitola, kde se dozví, kdo je Primus a Primuska.

Každopádně jsem se po připomenutí rozhodla, že v závěrečném roce bude víc pohledů Remuse, Sarah, Jamese a Lily. Moc jich zatím nebylo, nejvíc Nicole nebo třetí osoby.

Bylo hlavně kvůli tomu, že 6. ročník byl hlavně o nich. Tento však bude víc o těch čtyřech, co jsem vyjmenovala.

Taky jsem si vědoma, že tam není moc zakomponovaný Peter - je to kvůli tomu, že už pomalu začíná přestupovat na stranu zla a proto s Poberty a ostatními netráví tolik času, nebo jak moc dobře víme, je lehce přehlédnutelný.

Přesto si nemyslím, že ho má moc lidí rádo, právě naopak. Snad vám to teda moc nevadí :)

Doufám teda, že se vám kapitola líbila :)

DÁLE --> Jste prostě úžasní ! :3 Tenhle příběh už má 3,5 k votes, což je prostě úžasné ! <3

Hrozně moc děkuju ! :*

Tak na čtenou zase další středu :)

Nikky

Continue Reading

You'll Also Like

27.9K 1.2K 32
„Liame," vtrhla jsem bez přemýšlení do Scottova domu, „mohl bys mi laskavě vysvětlit, co je tak důležité, že mi voláš takhle poz..." Zarazila jsem se...
8.4K 1.1K 10
Kývla jsem na to jen kvůli finančním problémům mé rodiny a kvůli tomu, abych mohla zaplatit léčbu mé babičky. Je mi úplně jedno, jak vidí veřejnost...
677K 36.7K 74
III. díl trilogie Od poslední války s Pánem zla uplynulo dvacet let, během kterých celá kouzelnická společnost prošla mnohými změnami. Válka tak stra...
2.5K 109 12
Love story tebe a tvého oblíbeného kluka.