Podobnost čistě náhodná

By Anikk23

10.2K 1.3K 520

Můj bratr Nico je jeden z nejlepších mužů naší armády, perfektně vycvičení voják, nezlomný bojovník a také ta... More

Úvod
1.kapitola
2.kapitola
3.kapitola
4. kapitola
5.kapitola
6.kapitola
7.kapitola
8.kapitola
9.kapitola
10.kapitola
11. kapitola
12.kapitola
13. kapitola
14. kapitola
15.kapitola
16.kapitola
17.kapitola
18.kapitola
19.kapitola
20.kapitola
21.kapitola
22.kapitola
23.kapitola
24.kapitola
25.kapitola
26.kapitola
27. kapitola
28.kapitola
29.kapitola
30.kapitola
31.kapitola
33.kapitola
34.kapitola
35.kapitola
36.kapitola
37.kapitola
38.kapitola
39.kapitola
40.kapitola

32.kapitola

217 35 6
By Anikk23

Nico se samozřejmě ani neotočil ani si nezacpal uši.

Naopak vrhl na Zacharyho pěkně nabroušený pohled a výhružným tónem pronesl: „Ty si vážně zahráváš, patrně ti přijde, žes těch ran pěstí dneska schytal málo."

„Ne, jenom bych rád po tom všem dal Nathovi pusu bez toho, aniž by ses na nás otráveně ksichtil," odsekl Zach a mě bylo jasné, kam tohle směřuje. K další hádce.

„Nechte toho oba!" okřikl jsem je, abych to utnul v zárodku. „Copak už takhle nemáme problémů dost?"

„Nemůžu se koukat na to, jak ti blbne hlavu," řekl Nicolas podrážděně. „Prober se, Nathe, on to s tebou nemyslí vážně. Ani nemůže. Být v klanu Ashârijů je závazek na celý život."

Zarazil jsem se: „Co tím myslíš?"

„On od nich nemůže odejít. Zaplatil by za to životem. Taková jsou jejich pravidla," vysvětlil Nico a pohlédl na Zacharyho. „Není to tak, Zachu?"

Oslovený mlčel a pak se dotkl místa pod svojí pravou klíční kostí, kde, jak jsem věděl, se nacházelo vypálené písmeno A. Poté rezignovaně přikývl: „Ano, je to tak."

„Takže až tvoje mise skončí..." dovtípil jsem se.

„Až skončí, vrátím se zpět k Ashârijům," doplnil.

Nevím, proč mě to tak zaskočilo. Vždyť to bylo logické. A Zach mi také nic neslíbil, protože vlastně ani nemohl. Pro něj neexistovala žádná budoucnost. Jeho budoucnost byla daná. Službou u klanu zabijáků, ke které se doživotně upsal.

„Ale tohle teď snad nemusíme řešit," promluvil znovu černovlasý Ashârijec, hlas se mu zvláštně zachvěl, jako by byl rozrušený, ale snažil se to zakrýt.

„Momentálně jsme tady zavření, mezi Melkosem a Sarterrou brzy vypuknou boje a co se stane v dalších dnech je ve hvězdách," hlas se mu chvěl čím dál víc.

„Možná se k Ashârijům už nevrátím, možná tady všichni chcípnem. Takže dokud ještě dýchám, rád bych aspoň tu pusu... Jestli teda dovolíš." Ta poslední slova určena Nicovi byla pronesena kousavým sarkasmem.

Poté již Zachary na nic nečekal. Přitáhl si mě k sobě a bez jakýchkoli okolků políbil.

A tenhle polibek byl teda něco.

Cítil jsem z něj Zacharyho zjitřené emoce, všechny ty pocity, které nedával téměř nikdy najevo. Uvědomoval jsem si, že se chvěje a vnímal tu naléhavost, se kterou se jeho ústa pohybovala proti těm mým. Prsty mi vjel do vlasů a pak mě natlačil na nejbližší zeď a přitiskl svoje tělo na to moje.

Nemohl jsem si pomoct a zcela se tomu poddal. Nikdy předtím mi žádný náš polibek nepřipadal natolik procítěný, nikdy v něm nebylo tolik emocí.

Nevěřil jsem, ze by mě Zach takhle líbal, kdyby ke mně necítil něco víc. Ale třeba jsem si to jen představoval, třeba jsem si jen něco nalhával.

Zcela nepochopitelně mě ten polibek tak rozhodil, že když jsme se od sebe po chvíli odtáhli, po tvářích mi stékaly slzy.

Zachary se na mě tak zvláštně usmál, skoro zamilovaně, a nato svými prsty opatrně setřel jednu z těch zbloudilých slz.

Chtěl jsem říct, že ho miluju, přesvědčený, že on to do jisté míry musí cítit stejně. Ale mlčel jsem.

K ničemu by to nebylo. Ať tohle dopadne jakkoli, náš vztah neměl budoucnost. A on tohle dobře věděl. Pouze já to ve své naivitě pochopil až nyní.

„Nemůžu ti nic nabídnout, nemůžu ti dát žádný slib, protože bych ho nemohl dodržet," zašeptal Zachary potichu, asi aby nás Nico neslyšel. „Jediné, co ti dát mohu, je tohle. Tenhle okamžik."

„Mě to stačí," řekl jsem stejně tichým hlasem.

Ovšemže to byla lež. Ne, nestačilo mi to. Ani zdaleka ne.

„Nevím, co se stane zítra, Nathe, nevím, co se stane za hodinu, ale teď jsem tady s tebou. Protože chci být tady s tebou. S nikým jiným."

Nebylo to jako kdyby mi vyznal lásku, přesto mě ta slova hluboce zasáhla.

Nato mě Zachary znovu políbil.

Pokud bychom se v té cele nacházeli sami, asi by to neskončilo pouze polibkem. Jenomže jsme sami nebyli. A přestože Nicolas posledních několik minut projevil velkou toleranci, kdyby to mezi námi sklouzlo k něčemu víc, již bychom s jeho pochopením patrně počítat nemohli.

Když jsme se od sebe po nějaké době neochotně oddělili, Nico seděl na jedné z postelí a mlčel. Nijak nekomentoval naše projevy náklonosti. Zachary zůstal také zticha. Jeho obličej hrál všemi barvami.

„Vážně jsi neměl Olivera provokovat," poznamenal jsem, když jsem pohlédl na všechny ty podlitiny.

„Vypadá to hůř než to je, skoro to nebolí. Ti Oliho poskoci nemají žádnou ránu."

O to jsem sice pochyboval, ale nechal jsem to být.

Sedl jsem si naproti Nicovi na druhou postel a Zach si přisedl ke mně. Líbilo se mi mít ho u sebe. Uklidňovalo mě to. Už pěkně dlouho jsem nespal a padala na mě únava. Možná by nebylo od věci trochu si odpočinout.

Oči se mi začínaly zavírat.

Někde na hranici mezi bděním a sněním jsem si cítil, že mě Zach položil, a já se ocitl na posteli s hlavou v jeho klíně. Přetočil jsem se na bok a nechal spánek, aby mě přemohl. Stále ke mně však doléhal tichý rozhovor Nicolase a Zacharyho.

Moc jsem nevnímal, o čem se bavili, mluvili tiše, ale nehádali se, což bylo hlavní. A tak jsem tomu nevěnoval pozornost a pomalu se propadal do říše snů.

Když ale Nico zmínil moje jméno, vytrhlo mě to z polospánku a já o něco zbystřil.

„Myslels to vážně? To, co jsi předtím říkal Nathovi?"

Zachary hned neodpověděl, ale cítil jsem jeho prsty, jak mě jemně hladí po vlasech. Poté konečně promluvil: „Vím, že nemáš důvod mi věřit, ale na tvém bratrovi mi záleží. Nesnažím se ho využívat."

„I kdybys to s ním myslel upřímně, tak..."

„Já vím, nemá to budoucnost. Proto jsem mu nic nesliboval."

Dlouhé ticho.

„Jenomže Nath není jako ty," zaslechl jsem znovu Nicolase. „On do toho nedokáže nezatahovat city. A ty ho tímhle zraňuješ."

Měl jsem jim dát najevo, že jsem vzhůru? Nepřišlo mi správné je takhle poslouchat. Ale nakonec zvítězila moje zvědavost a já zůstal nehnutě ležet.

Zachary na tu Nicovu poznámku nereagoval a teprve po velmi dlouhé době opět zazněl jeho hlas:

„Tvůj bratr je skvělý. Měl bys ho vidět, jak to zvládl u Malcavienů."

„Prý jsi mu hodně pomohl."

„Snažil jsem se, ale i tak... Je o tolik jiný než ty, ale něco máte přece jen společného. Jste stejně tvrdohlaví a odhodlaní. A Nathaniel, on..." odmlčel se a potom o něco tišeji doplnil, „Nath je úžasný."

Ticho. Delší než předtím. Neměl bych něco říct? Jenomže jsem netušil co. Navíc mě velice potěšilo to, co o mně Zach řekl, a přál si slyšet více.

„Mýlil jsem se," přerušil moje myšlenky tichý Nicův hlas. „Ty ho skutečně miluješ."

Napjal jsem uši, aby mi neuniklo jediné slovo.

Zachary na to však neřekl nic. Nepopřel to ani v tom Nicolase neutvrdil.

„Pamatuješ, co nás učili tady v Argosu?" promluvil nakonec. „City jsou jediná věc, nad kterou nikdy nemáme úplnou kontrolu. Bohužel."

„Bohudík," opravil ho Nico.

~~~

Nevím, jak dlouho jsem spal. Asi celkem dlouho a tvrdě a kdyby mě nevzbudil Zach, který se mnou zatřásl, spal bych ještě déle.

„Někdo jde," upozornil mě.

Posadil jsem se a rozespalýma očima zamžoural na otevírající se dveře do cely.

Vstoupili dva vojáci a pak... Marco.

Nejdřív jsem si myslel, že ho chtějí zavřít k nám, ale potom jsem zaregistroval jisté detaily.

Třeba to, že má na sobě čisté oblečení, jeho vlasy jsou umyté a celkově vypadá podstatně upraveněji než, když jsem ho viděl naposledy. A rozhodně nepůsobil jako zajatec.

Pousmál se, když jeho zrak spočinul na mě a Nicovi.

„Vážně jste dva," poznamenal jako by tomu doteď nevěřil. „A jste úplně stejní, není divu, že jsem nic nepoznal."

Ještě chvíli si nás prohlížel a pak se zářivě usmál: „Jste volní. Přesvědčil jsem Olivera, aby vám dal šanci."

„Šanci na co?" zeptal se Nicolas nedůvěřivě.

„Zastavit Rafaela."

„Takže Oliver nám věří?" zeptal jsem se stěží skrývajíc údiv. Opravdu jsem nečekal, že by ho Marco dokázal přesvědčit. Možná, když říkal, že ví, jak na něj, tak nepřeháněl.

Černovlasý mladík sebevědomě pokýval hlavou a já si všiml dalšího drobného detailu. Nenápadné fialové skvrnky, kterou měl na krku těsně nad límcem své bílé košile.

Ten jeho rozhovor s Oliverem musel být velice zajímavý. Pokud se tedy k nějakému opravdovému rozhovoru vůbec dostali.

„Co že tak najednou Oliver otočil?" vložil se do toho Zachary, který stál vedle, opíral se zády o zeď s rukama zkříženými na hrudi a podezíravě si nově příchozího měřil pohledem.

Marcův úsměv poněkud ochladl, když se jeho šedé oči zadívaly na mého ashârijského přítele.

„Ty budeš Zachary," řekl s nádechem špatně skrývané nevraživosti. „Ten, jehož jménem mi Nath říkal v posteli."

Zrudl jsem a sklopil oči. Tuhle donebevolající pitomost, kterou jsem udělal, bych vážně znovu propírat nechtěl.

Stejně jako Oliverovi ani Marcovi se Zach z očividných důvodů příliš nezamlouval, a já se trochu obával nějaké nepříjemné výměny názorů. Nakonec však zůstalo pouze u nevraživých pohledů.

Došlo mi však, že dohodnout jakoukoli spolupráci mezi mnou, Nicem, Marcem a Zacharymu nebude nic jednoduchého. A to se do toho ještě nevložil Oliver.

„Takže jsme volní?" prolomil Nico to nepříjemné a tíživé ticho.

Marco odvrátil oči od Zacha a usmál se na Nicolase: „Ano, jste volní."

Zaregistroval jsem ten zvláštní pohled, který si můj bratr vyměnil se Zacharym. Ano, mohla to být past a patrně byla. Nepotřeboval jsem mít Nicovy zkušenosti agenta ani Zachův ashârijský výcvik, abych na to přišel.

Oliver mohl Marca využít, stejně jako Marco mohl nějak dostat Oliho na svojí stranu. A pořád se nedalo vyloučit, že celé tohle představení je v Rafaelově režii. Co když s ním někdo odtud opravdu spolupracuje? Třeba sám Oliver?

A my tři nevěděli vůbec nic. Mohli jsme být pouhé figurky v něčí šachové partii. Těch možností, jak ta hra mohla ve skutečnosti vypadat, bylo nepočítaně.

Čemu můžeme věřit?

„Za pár minut začíná brífink," sdělil nám netrpělivě Marco a gestem naznačil, abychom ho následovali, „tam se dozvíte náš plán."

Continue Reading

You'll Also Like

56.7K 6.2K 72
Sévil se narodil pouze pro jednu věc - aby se stal stejně slavným vojevůdcem jako jeho otec. Z ambiciózního chlapce vyrostl ještě ambicióznější mladý...
11.8K 1.5K 32
Žil jsem jednoduchý život plný sladké nevědomosti. Přivydělával jsem si v pouličních zápasech, dělal, co se mi zlíbilo, neohlížel se na nikoho. Jenom...
21.7K 1.2K 76
Jsem Maya Esperanza Rodriguezová. Prostě Ezy. Právě jsem se přestěhovala a čeká mě již třetí nová škola v tomhle roce. Učení je to poslední, co mě za...
191K 10K 51
Oficiálně už druhý díl Táborového léta! Ellie se vrací do tábora, který se od minulého roku velmi změnil. Nová vedoucí, která jí bude těžce šlapat na...