40. BÖLÜM

4K 228 69
                                    

Ankara ya yolcu kalmasın ahali. Biz daha doğrusu ben bir kaç saat o pozisyonda yatmış daha sonra uyurken ki hallerine acıdığım için kalkıp onları yatırmıştım. Şuan yan yana birbirlerine sarılarak yatıyorlardı.

Bu olayı kaçıramazdım. Bir kaç poz yakalamıştım haliyle. Melek annemi arayıp bir kaç gün olmayacağımızı haber vermiştim. Dikkatli olmamızı söylemişti ve tabi ki her annenin yapacağı nasihatleri vermişti. Melek anneden sonra ben de başka bir koltuğa yatmıştım sabaha kadar. 

En komiği sabah Hazarın Ediz'i ben sanması ile yaşanmıştı. Hazar yanındakini ben sanmış ve Ediz'i iyice kendine çekmiş ve boynuna gömülmüştü. Gömülmesi ve kalkması bir olmuştu.

"Hassiktir " diye bağırması ile Ediz de kalkınca ben gülme krizlerine girmiştim. Hazarın Ediz'i birden itmesi ise daha da gülmemi sağlamıştı.

"Ne itiyorsun it"

"Lan koala gibi yanıma yatmışsın seni Gökçe zannettim" deyince Ediz'in gözleri şaşkınlıkla açılmıştı.

"Lan küçücük kız ile beni nasıl karıştırıyorsun. "şaşkınlıktan irileşen gözleri bu sefer korkuyla açılmıştı.

"Lan bir şey yapmadın değil mi "

Bu benim içinde son noktaydı. Artık kahkahalarımı bütün karargahın duyduğuna emindim. En son tabi odaya Tuna komutanın gelmesiyle toparlanmıştık. Şuan helikopter ile Ankara'ya doğru yola çıkmıştık.

Bir kaç saat sonra indiğimizde bizi bir kaç rütbeli karşılamıştı. Özel araba ile Terörle mücadelenin departmanına gelmiştik. İlk işimiz tabi ki de Emniyet müdürünün odasına gitmek olmuştu. Başta Tuna komutan sonra biz odaya girdik. 

"Hoş geldin Tuna uzun zaman oldu görüşmeyeli" deyip el sıkıştılar.

"Böyle görüşmek istemezdim Ayfer. Daha güzel sebeplerle görmek isterdim seni."

"Bizim işimiz bu. Yoksa sen beni yolda mı göreceksin? "deyip imayla gülümsedi,

"Doğru diyorsun. Biz hazırız bekleyecek miyiz yoksa hemen operasyon için bileklerimizi sıvayacak mıyız? "

"Sizi ağırlamak isterdim ama hemen başlamak zorundayız" deyip bize baktı. 

"Siz nasıl uygun görürseniz müdürüm" 

"Öncelikle tim komutanı kim "dediğinde bir adım öne çıkmıştım.

"Gökçe Yılmaz " dediğimde gülerek bana baktı.

"Tim komutanı bir kadın. En güzeli. Bu erkekler " deyip olumsuz anlamda başını salladığında odada sadece ikimiz gülmüştük.

"Gökçe şimdi operasyonda çokça özel harekat polisi olacak artı olarak da siz. Ankara zaten küçük bir yer. Operasyon olduktan sonra büyük bir gündem olacak. Siz bizim takviyemizsiniz. Arkadaşlar Ankarayı avuçları gibi bilen cesur çocuklardır. "

"Kuşkumuz yok komutanım "

"Operasyon Kızılay meydan da olacak. Biz zaten önceden bir çok önlem aldık. Kalabalık bir meydan ama biz o gün sivilleri olabildiğince boşaltacağız. Canlı bomba eylemi olduğu için çok kişi olmayacaklar ama biz yine de önlemimizi alıyoruz. Hedefimiz tabi ki o canlı bombaları patlamadan ele geçerebilmek"

"Bombalar derken kaç tane canlı bomba olacak" 

Kaç tane şerefsiz öldürecektik acaba. 

" Şu anlık beş diye biliyoruz ama ne kadar tam olarak bizde bilmiyoruz" 

"Önlemler yeterince alınırsa kimsenin burnu kanamadan biter operasyon"

"Temennimiz o zaten bugün size verdiğimiz evde dinlenin arkadaşlar yanınıza gelecek. Operasyon devamını zaten size Çetin anlatacak."

KARTAL TİMİ ( ASKIDA )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin