7. BÖLÜM

10.4K 501 29
                                    


"Söyle bakalım hangi rüzgar attı seni " 

"Ne rüzgarı Gökçe ya buraya iş için geldiğimi sen de biliyorsun Kahramanı da peşimi taktım ama o hafta sonu gelecek " deyip dudak büzdü Afra.

Afra benim lise ve daha sonra askeri okuldan arkadaşımdı. Kahraman ise Afranın deyimiyle beyaz atlı prensiydi. İkisi de özel harekettalardı. Ta ki Afra'nın tayini buraya çıkana kadar .

"Ay yapışık ikiz misiniz kızım ya ayrı kalın biraz hem özleyin birbirinizi" deyince omuz silkip elinde ki telefonu masaya koyarak.

Bir de bana gülme sebeplerini de öğrenmiş oldum. Pijamayla karargaha gelirsen olacağı buydu zaten ne bekliyordum . Tuna komutan baya bir fırça kaymıştı. Karşımda Afrayı görmeyi hiç beklemiyordum. Mezun olduktan sonra telefonda bir kaç kez konuşmuştuk ama sonra iletişimimiz kopmuştu. Birden o koca göbeğiyle karşıma çıkınca şaşırmıştım.

Hamileydi hem de beş aylık. Tayin işi nasıl olmuştu tam anlamasam da zaten bir kaç ay sonra izine çıkacağı için hanım efendiye nazik davranıyorduk yoksa ben ona bilirdim benden habersiz evlenmeyi.

"Öyle deme işteyken aynı yerde olmamıza rağmen hamilelikten sonra ekip beni arka plana attı. Kahraman ile görüşemiyordum bile. Hem tek ben değil kızım da babasını çok özledi şimdiden teyzesi"deyip karnını okşadı.

"Yer teyzesi onu ama şimdi daha önemli bir konumuz var ayarladın mı sen buralarda bir yer kalacak yerin yoksa evim sana hep açık zaten tek tabanca kalıyorum ." deyip öneride bulundum ama görünene göre buralarda bir yer ayarlanmıştı.

"Yok güzelim Kahraman bırakır mı hiç askeriyeye çok yakın yani beş dakika da yürüyerek eve gidebilirim" deyip ayağa kalktı.

"Niye kalktın ya ne güzel oturuyorduk" 

"Kızım bu halde mi kalacaksın bütün gün hem Tuna komutan dan da azar işittin daha da kızdırma adamı" deyince mutsuzca ayağa kalktım. 

Kolumdan tutup beni odama soktu sürükleyerek hemen kamuflajımı giydim. Saçımı sıkı bir at kuyruğu yapıp odamdan çıktık.

"Seni bizimkilerle tanıştırayım mı " 

"Olur Ediz ile hala beraber misiniz ayrılmadınız dimi" 

"Benim timim de kendisi dizimin dibinde" deyince güldük.

Timin dinlenme odasına girdiğimizde odada bütün tim vardı Hazar da dahil.

"Tanıştırayım bu arkadaşım Afra . Zaten Ediz'i tanıyorsun" 

Ediz Afraya sıkıca sarılıp eski yerine geçti. 

"Yiğit, Taner, Kutay ve Hazar. Hazar ekibe yeni katıldı " deyip tanışmalarını uzaktan inceledim.

"Bir şey soracağım senin hayatın da hala biri yok dimi" deyince kaşlarımı çatarak Afraya baktım.

Özel konuları timin önünde konuşmak asla istemezdim. Tamam tim hayatımı bilebilirdi ki kardeşlerim yerine koyuyordum onları ama bu kadarı bana fazlaydı.

"Afra nerede olduğumuzu unutma istersen " deyip kısaca kes sesini dedim.

"Sustum " deyip ağzına yalandan fermuar çekti. Memnuniyetle gülüp koltuklardan birine oturdum.

"Hazar ben yokken neler yaptınız "

Bana tip tip baksa da konuşmaya başladı ifadesiz sesiyle.

"Komutanım bir ihbar üzerine sizi vuran itleri hallettikten sonra Kürşat'ın İstanbul a kaçtığını istihbarattan haber aldık ve ayrı yeten bir kaç görüntü  de elimize geçti. Büyük olasılık büyük bir eylem için İstanbul a gitti biz gerekli kişilere bildirdik bu durumu kendileri halledebileceklerini bildirdiler. " deyip sustu.

KARTAL TİMİ ( ASKIDA )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin