2.BÖLÜM

20.2K 779 65
                                    

KARTAL TİMİNİN ARACI

"Gökçe bu nasıl bir terbiyesizliktir karşında sıradan biri yoktu." diye bağırdı Tuna komutan. 

Şuan da Tuna komutanın odasındaydık ama bütün timin kapıyı dinlediklerini emindim aslında kulaklarını kapıya dikmelerine gerek yoktu. Odanın önünden geçen biri  bizi rahatlıkla duyabilirdi.

"Komutan--"

"Hayır anlamıyorum adam bir şey de demedi k--"

Bu sefer ben lafını kesmiştim. Nasıl bir şey demedi adam. Resmen bir arkadaşımızın yerini dolduracağız demişti.

"Nasıl bir şey demedi komutanım adam resmen siz eksiksiniz sizi tamamlayalım dedi bu ne demek  Alp şehit olalı daha kaç yıl oldu. Hem elimizden gelinin en iyisini yapıyoruz eminim bu görevde de başkasını ihtiyaç duymadan bu görevi yapabiliriz" dedim benim de sesim yükselmişti.

"Bu işimizin bir gereği tamam mı birileri ölür başkaları onun yerine geçer baban öldüğünde de böyle oldu ve böyle olmaya devam edecek " dedi bağırdı desem yalan olur çünkü resmen kükredi. Artık bütün karargah duymuştu Tuna komutanı.

Bir kaç saniye duraksamıştım. Tuna komutan ise söylediklerinden dolayı rahatsız olmuş olacak ki kendini koltuğa atıp elleriyle saçlarını çekti.

"Komutanım bir babam ölmedi şehit düştü iki bu benim değil sizin ayıbınız babam eminim ki benim gibi davranırdı." deyip odadan çıktım. Kapıda sadece bizim timi beklerken resmen bütün herkes duruyordu.

"Burada ayı mı oynuyor dağılın " dedim bağırarak herkes koşarak uzaklaşırken sadece tim ve bir adet sinirli abim kalmıştı.

Abimin yanına giderek sıkıca sarıldım.

"Abicim nasılsın" dedim hala sarılmaya devam ederken.

"İyiyim kuzum " dedi yanağımdan öperek

"Benim yavrum yok mu buralarda" dedim abimden ayrılarak.

"Beraber geldik ama sonra onu kadın görevliye verdim resmen sesiniz her yerden duyuluyordu. Ben sonlara doğru geldim yine ne yaptın" dedi gülerek.

"Abi gülünecek bir şey yok Taner sen abimi  bizim odaya götür benim bir kaç işim var geleceğim. Abi Taner'i takip et yavrumu da al birazdan geleceğim " diyerek hışımla oradan ayrıldım. 

Karargahın eğitim yerine geldiğimde sinirimi atacak şeyin kum torbası olduğunu biliyordum. Bir kaç kere vurduktan sonra güldüm. 

Abimlerin yanına gidip biraz yavrumu sevdim. 

"Hala ben de senin gibi asker olacağım ama nasıl olunuyor bilmiyorum" dedi bana masum masum bakarak.

"Zamanı gelince öğrenirsin sen de bizim gibi "

"Tamam ama bana yardım edeceksin büyüyünce anneme asker olacağım deyince gözleri doluyor bir şey demiyor" dedi. Kadın da haklı kocası asker oğlu da asker olmak istiyor . Şu an sadece kocası için endişelenirken ileride çocuğu için endişelenecekti.

Konuşmamıza diğerleri de katılmıştı. İçeri bir asker girip ilk selam verdi.

"Gökçe komutanım Tuna komutan göreve çıkacaklar timi hazırlasın dedi acil " dedi başımla onayladım. Tim hemen hazırlanırken ben üstümü dünden beri değiştirmediğim için sorun yoktu.

"Gitmem gerek Egemen sen evde benim yatağımda uyu tamam mı gece gelebilirim birlikte yatarız" dedim gülerek.

"Tamam" dedi sevinçle. Abime baktığımda hadi der gibiydi. Hemen oradan ayrılıp silah odasına girdim. Tüfeğimi doldurup mermi aldım. İki bacağımı da bıçak koydum. Belimde de iki tane silah koyunca tamam dır.

KARTAL TİMİ ( ASKIDA )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin