4.BÖLÜM

14.3K 648 15
                                    

"Şimdi düşünün bakalım askerler ile dolu bir yere nasıl girebilir aklım almıyor abi" dedi Ediz elini saçlarından geçirdi sinirle.

Oturduğu koltuğun başını oturup ona sıkıca sarıldım.

"Oğlum bu kadar kendini harap etmesene kaç kere tehdit aldım ne ki bu " dedim bizimkilerin de bana yardım etmesi için kaş göz işareti yaptım. 

"Katılıyorum komutanıma " dedi Taner ama sesi kesinlikle yalan diye bağırıyordu.

Herkes ayaktaydı bir biz oturmuştuk. Bora sinirle bir ileri bir geri gidiyordu zaten saat gece olmuştu.

"Bunu Tuna komutanıma söylemeliyiz sana koruma ayarlayalım" dedi Bora. Tek kaşıma kaldırarak ona baktım.

"Ya deli misiniz ben askerim kendi başımın çaresine bakabilirim biz kendimizi değil vatanı düşünmeliyiz kendinize gelin " dedim ayağa kalkıp hepsine tek tek bakarak.

"Katılıyorum bunu babama söylemeliyiz en azından bir süre bizimle kalacaksın Gökçe itiraz yok" deyip başka bir şey demeden odadan çıktı.

----------------

Şu an Tuna komutanın yanındaydık. Olayları anlatmıştık o da sinirlenmişti hemen koruma istemişti ama bunu reddetmiştim tabi ki.

Biz buraya vatanı vatandaşı korumak için vardık. Bayraklarımız havalarda dalgalansın diye.  Biz kendimizi koruyabilirdik en azından.

"Bir kaç saat sonra operasyona çıkacaksınız uyuyun uyumayanı döverim zaten ben katılamayacağım onun için ultra dikkatli olun " dedim hepsini tek tek yatırmıştım koltuklara.

Şu an da annesinin zorla uyuttuğu çocuklar gibi mızmızlanıyorlardı. Üstlerine battaniye örtüp eserime baktım.

"Biz senin çocuğun muyuz ya " dedi Bora gülerek. Diğerleri de onlara eşlik etti.

"Susun be ben de yatacağım  diğer odada zaten abimler geri döndü tayinini buraya istemiş ama olmamış." dedim öfleyerek. Yine tek başıma kalmıştım.

"Sıkma canını ya biz varız" dedi Ediz

"Zaten siz de olmasanız ben ben olamam ki yeter bu kadar duygusal konuşma ben kaçar yarın dikkatli olun tekrarlayın bakayım ben ne dedim" dedim öğretmen gibi sözlü yaparak.

"Eğer ölürsek üstüne bir de sen öldürürsün anladık. Yarın sen de kendine dikkat et komutan" dedi Ediz gülerek.

İnadına yapıyordu. Pislik. 

"Sen iste yeter ki uykum geldi saat iki oldu biz sekiz de kalkacağız hadi ben kaçar " deyip bir şey demelerine izin vermeden yan odaya gidip hemen yattım.

////////////////////////////

"Bakın ben yokken çok açılmayın ona göre bir de ben kendi telsizimi de yanıma aldım. Yani sizi duyabileceğim ona göre " dedim karşımda hazır ol da bekleyen time.

"Emredersiniz komutanım" dediler bir ağızdan. Kafamı yanımda duran Boraya çevirdim.

"Eti senin kemiği benim ben gelene kadar istediğin gibi işlerini yaptır. Senin ile birlikte Hazarda da komuta var. Kısaca benim yerime geçti." dedim Hazara gel işareti yaparak.

"Buyurun komutanım"  dedi 

"Sana güveniyorum sözü uzatmaya gerek yok Boralara destek çıkın biliyorsunuz ki bu onların görevi Kürşat için sonra konuşacağız."

"Komutanım gitmemiz lazım bekliyorlar" deyince apar topar gitmişlerdi. Bende karargahın bir arabasını alarak merkeze inecektim.

/////////////////

KARTAL TİMİ ( ASKIDA )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin