]16[

135 2 0
                                    

(Deze foto heb ik bij zijn concert gemaakt)
p.o.v Shawn

Ik wordt wakker van mijn wekker die ik om half 6 heb gezet. Met een zucht open ik mijn ogen en zie als eerst Ava voor me op de grond zitten. Ze heeft wat van haar speelgoed bij zich waar ze mee aan het spelen is.

'hee Ava'. Geschrokken kijkt ze mijn kant op. 'papa, kijk. Ik heb niet jou wakker gemaakt. Zelf gespeeld' zegt ze trots. 'ik ben super trots op je lieverd. Wat goed van jou'.

Ze krijgt een enorme glimlach op haar gezicht en springt in mijn armen. Ze wordt zo snel blij. Dat maakt mij ook weer blij. Ik kan me nu al niet meer voorstellen hoe het zonder haar zou zijn. Ze is zo geweldig en ik houd zo veel van haar.

Mijn leven zal voortaan om haar draaien. Bij alles zal ik aan haar denken en wat het beste is voor haar.

'wanneer Andrew hier' vraagt ze. 'die komt na het eten om 8 uur, als jij al lekker in je bedje ligt'. 'zullen we wat gaan eten' vraag ik aan haar. Ze knikt en legt haar spulletjes weg.

Na te hebben gegeten en Ava in bed te hebben gelegd komt Andrew binnen. 'heey man, goed gedaan gister en vandaag. Iedereen kan maar niet ophouden over die foto en dat je haar hebt meegenomen naar het feest' zegt Andrew terwijl hij me omhelst.

'jaa, het was super gezellig en het voelde alsof dit het juiste moment was om een foto erop te zetten. Gelukkig zijn de reacties goed. Dat stimuleert me toch om er wat meer op te zetten' glimlach ik. Andrew weet hoe erg ik let op de reacties. Ik kan gewoon echt niet goed tegen haat. Het is echt vervelend. Maar ik let er wel steeds minder op.

'oke, we hebben een groot ding te bespreken, je weet dat het eraan komt. De tour'. Ik lijk even niet te kunnen ademen wanneer hij dat uitspreekt. Eerlijk gezegd was ik het helemaal vergeten. Een hele lange tijd geleden hebben we het erover gehad maar dat ben ik al lang vergeten.

Ik weet niet of ik nou zo veel zin heb in een tour. Dan kan ik zo weinig tijd geven aan Ava, waardoor ik me schuldig voel. Shit. Dit komt niet echt op het goede moment. Net nu dat ik haar bij me heb krijg ik zo'n drukke tour.

'shit, dat was ik vergeten' beken ik. Net zoals normaal als ik gestrest ben haal ik mijn handen door mijn haren. 'ga eens zitten'. Zoals gevraagd ga ik naast Andrew op de bank zitten. 'Ik weet dat je je zorgen maakt maar dat is niet nodig. We doen er alles aan om te zorgen dat jij samen met haar kan blijven.

We moeten nog even de papieren aanvragen voor prive les maar dat komt wel goed. We komen hier wel doorheen. Dit keer zal het heel anders gaan dan de vorige keer. Meer pauzes in steden, niet elke dag een repetitie en minder vergaderingen enzo.

Het zal wat stressvoller zijn maar we willen echt dat jij de tijd met haar neemt. Ik zou me zelfs schuldig voelen als ik je hele dag ga inplannen. Je bent een vader en daar hebben wij rekening mee te houden' zegt Andrew.

Eigenlijk had ik niet anders verwacht van hem. Nog nooit heeft hij geen rekening met mij gehouden. Toch maak ik me druk. 'het komt goed Shawn. We gaan dingen regelen en ik houdt je op de hoogte. Vergeet niet dat je over een week dat concert in Portugal hebt. Ik ga daar dadelijk al naartoe, en dan zie ik je daar over een weekje. Ga eerst maar even thuis uitrusten' zegt Andrew.

We hebben nog een vriendschappelijk gesprek voordat hij weg gaat.

De volgende ochtend om 8 uur precies komen we thuis aan. Eindelijk weer in Toronto. We zijn niet zo lang geweest, alles behalve dat. Maar toch mis ik thuis al snel. Vooral mijn ouders. Ik ben echt te gehecht aan mijn ouders.

Ava ligt gelukkig nog te slapen wat ik echt heel erg fijn vindt. Net zoals de vorige keer wil ik straks wel naar mijn ouders toe. Ava zal toch een beetje aan hun gehecht moeten raken. Ik ga het natuurlijk niet dwingen maar ik hoop wel dat ze een beetje een band krijgen voor als er iets is. Dat komt waarschijnlijk wel. Ze hebben haar pas 1 keer gezien.

Om 10 uur wordt ik pas wakker. Wow, wat lekker om weer een keer zo lang te kunnen slapen. Dat had ik ook wel nodig na deze lange nacht. Reizen in de nacht is niet mijn favoriete bezigheid maar wel het handigst. In de woonkamer zit Ava op de bank.

'hee lieverd. Lekker geslapen?' vraag ik haar. 'jaa, weer thuis' glimlacht ze. 'jaa, we gaan straks naar opa en oma. Ik ga dadelijk even gitaar spelen. Je mag wel luisteren als je wil'.

In de keuken maak ik een ontbijtje voor haar. Na haar te hebben omgekleed en alles zit ik bij het raam met mijn gitaar. Ik heb Ava mijn telefoon gegeven dus ik ben benieuwd of er wat mooie foto's uitkomen.

Ze is pas 4 dus ik heb niet te veel hoop. Maar misschien werkt het wel. Ik speel een hoop liedjes terwijl ik er soms wat bij zing. Ava zingt vrolijk mee wat me echt blij maakt. Ze is zo'n bal vrolijkheid.

'zullen we naar opa en oma gaan' vraag ik haar. 'jaa'. Ik ruim mijn spullen op en trek haar jasje aan.

Tijdens dat ik met haar naar buiten loop kijk ik door de foto's die zijn gemaakt. Heel veel zijn wazig, scheef of niet eens van mij. Bijna geef ik de hoop op dat er iets leuks tussen zit tot dat ik een perfecte foto zie. In de auto ga ik naar insta waar ik de foto erop zet.

"back home"

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.

"back home"

Daarna leg ik mijn telefoon weg en begin met rijden. Eindelijk weer naar mijn ouders.

Daar aangekomen gaan we naar binnen toe. 'heey pap en mama' glimlach ik. 'heey Shawn en Ava'. Mijn moeder staat op en geeft ons een knuffel.

Van boven hoor ik voetstappen naar beneden. Voor ik het weet wordt ik omhelst door mijn kleine zusje. 'heey Aaliyah' glimlach ik. 'heey broertje. Eindelijk ben je weer thuis'.

Aaliyah en ik hebben het altijd goed met elkaar kunnen vinden. Ze kijkt met een glimlach naar Ava die achter mijn been staat. 'niet zo verlegen liefje. Dat is mijn kleine zusje'. Zo grappig dat ze bij andere gelijk dichtklapt terwijl ze bij mij zo wild en druk is. 'het komt wel Shawn' zegt mijn zusje.

We gaan allemaal op de bank zitten en praten zo weer wat bij.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang