]38[

80 4 0
                                    

p.o.v Shawn

Voor zeker een minuut weet ik niet wat ik moet zeggen. Dit kan niet, echt niet. Dit kun je een kind en vrouw niet aandoen. Ik kom pas bij werkelijkheid wanneer ik Ava haar handjes aan mijn shirt voel. Ik kijk haar aan en zie haar huilen.

'het is goed liefje, echt waar. Ze doen je niks. Doe maar lekker wat drinken' zeg ik haar. Ze kruipt van mijn schoot en pakt het pakje sap van tafel af. 'dat kun je iemand toch niet aandoen?' vraag ik meer tegen mezelf. 'dat dachten wij ook, maar het is echt gebeurt. Ook voor ons blijven er vragen. Zolang Ava of hij niet praat, zal het niet boven water komen'.

'we moeten hem gelijk weer oppakken. Hij kan niet zo blijven rondlopen als hij besluit zijn eigen gezin dat aan te doen'.

Ik zou dat nooit kunnen doen. Ik zou het niet eens kunnen bedenken. Ava betekend alles voor me en zelfs het kleinste schrammetje zou ik met liefde verzorgen. 'en jij kan daar bij helpen. Dat weet je wel toch? Waar is hij jou komen opzoeken?' vraagt de man.

'wacht even. Ik zet even wat muziek voor Ava op. Dit wil ze niet horen. Ik laat haar niet zo ineengedoken hier zitten'.

Ik pak mijn telefoon en haar oortjes en zet haar playlist op. 'hier lieverd, luister maar wat muziek. Je mag ook een spelletje spelen als je wilt'.

Ze pak mijn telefoon en opent een of ander spel. Mooi zo. 'Hij is me komen opzoeken bij de o2. Hij wist dat ik daar moest optreden en is me natuurlijk komen opzoeken voor wraak vanwege Ava. Hij is woedend dat ik haar heb afgepakt van hem zoals hij het noemde' vertel ik. 'de o2. Ik denk dat hij daar in de buurt dan zal verblijven. Hij zal zich niet echt bij de o2 verschuilen. Te riskant. Maar het is een stapje dichterbij. Hij kan niet heel Londen doorreizen dus hij moet aan de kant van de o2 wonen'.

'hoe heb je Ava eigenlijk gevonden? Ik vermoed gewoon in het weeshuis maar toch had ik er geen goed gevoel over' vraagt ze.

'ik heb haar bij de o2 gevonden. Ik hoorde een kindje huilen en ben erop af gegaan. En toen zag ik een klein meisje in elkaar geslagen worden door een man, haar vader dus. Ik heb de vader weggejaagd en haar meegenomen naar het ziekenhuis.

Toen ik geen ouders zag dacht ik dat ze het nog niet hadden gehoord ofzo dus bood ik aan bij haar te blijven tot haar ouders zouden komen. Maar ze kwamen niet. En dus bracht ik veel tijd met haar door. Er moest iemand bij haar zijn en ik besloot daar te blijven. En zo heb ik haar uiteindelijk geadopteerd' vertel ik hun.

'hoe komt hij aan Ava? Hij mag haar absoluut niet ophalen en heeft een streng contactverbod met haar'. 'Ze was weggerend uit het weeshuis. We weten niet waarom. Maar haar vader heeft daar weet van gekregen en haar al snel gevonden. Ik denk bij de o2 waar hij haar besloot in elkaar te slaan.

In het ziekenhuis vertelde ze dat het niet de eerste keer was. Ze had daar al vaker gelegen doordat ze weg rende uit het weeshuis en haar vader tegen kwam. Ze waren zo blij dat ik haar adopteerde zodat ze misschien een wat veiliger leven zou krijgen' vertel ik.

'heb je misschien wat foto's van Ava van vroeger? Ik heb natuurlijk niks behalve haar paspoort en de kleren waarin ik haar vond'. 'natuurlijk hebben we foto's'.

De vrouw loopt naar een kast en haalt daar een stapeltje uit. 'dit zijn allemaal foto's die Emery naar ons heeft gestuurd'. Ik krijg allemaal foto's te zien.

 Ik krijg allemaal foto's te zien

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now