]29[

88 4 0
                                    

p.o.v Shawn

'dit gaat niet om een beloning voor haar. Zo ziet ze het helemaal niet. Op dit moment denkt ze dat ze opnieuw in de steek gelaten wordt omdat ik ineens weg ben.

Als ze mee mag denkt ze alleen maar aan hoe gelukkig ze is niet van mij gescheiden te worden. Dit is voor haar verre van beloning. Het boeit haar niet of we op tour gaan of thuis zijn. Ze zit er gewoon mee dat ik niet bij haar ben.

Ze heeft dagen gehuild, is een dag ziek thuis gebleven door de hoofdpijn en is nu nog steeds niet haarzelf. En ik kan je vertellen dat ik het niet meer aan kan haar steeds te horen vragen wanneer ik weer naar huis kom en waarom ik haar zo in de steek laat. Ik voel me zo verdomd schuldig omdat ze zich zo rot voelt.

En jullie blijven doodleuk zeggen dat jullie twijfels hebben. Het boeit me niet wat ik ervoor moet doen maar ik wil Ava gewoon mee op tour. Ik laat haar niet zo kapot gaan doordat jullie vinden dat ze sociaal niet goed is. Dat kan ze na de tour leren. Ze moet nu eerst andere dingen leren.

En met volwassenen kan ze op tour ook leren. Daar zit ze de hele dag met volwassenen. Dus ik zie het hele probleem niet. Ik doe zo hard mijn best en het doet me echt pijn om haar niet bij me te hebben' zeg ik boos. Ik ben er zo klaar mee. Hoe kunnen ze denken dat de tour een beloning voor haar is? Dat is het zeker niet.

'wij doen dit werk niet voor niks. We moeten zorgen dat kinderen genoeg op schema liggen om mee te gaan op tour. En dat is Ava zeker nog niet'. 'vindt je het gek? Ze is nog niet zo lang bij mij en heeft daarvoor een rot tijd gehad. Haar vertrouwen in mensen was nog al laag dus ik vindt het niet zo gek dat ze nog niet op schema is.

Ze is met sprongen vooruit gegaan en daar ben ik trots op. De rest werken we wel aan. Maar dat gaat niet als ze van me gescheiden is. Je zei het net zelf, het is slechter met haar gegaan. Ik kan veel beter met haar werken'.

'want u bent een meester en heeft alle tijd haar te begeleiden in het proces?'.

'ik ben geen meester maar kan haar beter aanvoelen dan een meester. En ik heb al meer sprongen met haar gemaakt dan die juf van haar. En tijd kan ik maken. Ik schrap wat nodig is om haar te helpen. Dus tijd is het probleem niet zo'. 

'je bent nog al vol van jezelf is het niet?'. 'eigenlijk niet nee. Ik weet alleen wat het beste is als het om Ava gaat. Ze is mijn dochter en ik weet heel goed hoe ik haar kan helpen. En op dit moment gaat het niet echt goed. Ze is zo verdrietig'.

Als ze nu niet gewoon ophoudt met tegen me in gaan he. Ze moet gewoon zeggen dat Ava met me mee mag anders cancel ik deze hele rot tour. Ik laat het niet gebeuren dat de band tussen Ava kapot gaat door mijn werk. Kind boven werk.

'oke, bewijs maar dat je het kan. Lever mij over een maand bewijs aan dat ze vooruit is gegaan en dat het beter met haar gaat. Over 3 dagen kun je naar haar toe gaan en dan heb je toestemming haar mee te nemen.

Maar als het bewijs over een maand niet genoeg is gaat ze gelijk terug en ga jij door met je tour. Dan is het ook klaar met de spelletjes. Je gaat goed in de gaten gehouden worden dus ik zou opletten als ik jou was. 1 verkeerde stap en ze wordt overgedragen aan jeugdzorg. Dan ben je haar kwijt. Ik houdt niet van jou type mens. Zo vol van zichzelf en alleen maar tijd voor zichzelf.

Als het erop aankomt dump je haar bij een ander en kijk je niet naar haar om. Ik heb het niet op die popsterren zoals jij. Die stomme tienerjongens die denken alles te zijn. Ik zal er voor zorgen dat ze bij je weggehaald wordt. Je bent niet goed voor haar en zal dat ook niet zijn.

Ik heb veel macht dus juich maar niet te hard want ik hoop dat ze snel wordt overgedragen naar normale ouders, die ze nodig heeft. Deze gezinssituatie schiet niet voor haar op en dat ga ik jeugdzorg bewijzen, let maar op' zegt de vrouw fel.

OMG. Eindelijk mag Ava mee. Over 3 dagen ga ik mijn schatje weer zien. Mijn kleine wondertje. Ik kan niet wachten mijn armen om haar heen te slaan en haar blije stemmetje weer te horen. Over haar dreigement maak ik me niet zo druk want ik zet geen verkeerde stappen. Dat zou ik nooit doen. Waarschijnlijk vindt ze toch wel een manier om me dwars te zitten maar dat zien we dan wel.

Over 3 dagen zie ik mijn kleine meisje weer en ik kan niet wachten. Ik spring op en omhels Andrew.
'en nu de kamer uit voordat ik me bedenk' zegt de vrouw.

Samen met Andrew lopen we haar kamer uit. Wat een stom ding. Ik mag haar niet. Als ze maar niet denkt dat ik me laat bedreigen door haar. Ik heb niks fout gedaan dus ze kan me niks maken. Over een maand ga ik haar bewijzen dat ik een goede vader ben voor Ava. En dan mag ze bij me blijven en ben ik van die vrouw af.

Maar deze maand moet ik me uiterst goed gedragen. Ik ga me dan ook echt focussen op Ava haar vooruitgang. Het komt wel goed. Het liefst wil ik het niet te veel pushen maar door dat stomme ding moet dat wel.

Buiten laat ik me opnieuw in Andrew zijn armen vallen. Hij grinnikt en slaat zijn armen ook om me heen.

'nou, de vrouw is geen fan van je maar je mag Ava tenminste halen' grinnikt Andrew. 'ik weet echt niet waar dat vandaan komt maar blijkbaar heb ik iets fout gedaan'. 'ach, laat haar lekker praten. Ze kan je niks maken. Je doet het super goed als vader dus laat haar maar lekker kletsen' grinnikt Andrew. 'en nu gaan we naar de zaal toe om je klaar te maken voor vanavond' zegt Andrew.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now