]32[

91 3 0
                                    

p.o.v Shawn

Samen met Ava stap ik het vliegtuig in. Met haar rugzakje op haar rug loopt ze voor me naar de plek waar we de reis gaan doorbrengen. Ik heb niet altijd eerste klas maar dit keer wel. Ik wil gewoon niet dat fans me herkennen en daardoor iets met Ava gebeurt. Dus ik ga voor veilig en betaal wat meer.

'papa, mag ik dadelijk kleuren voor jou' vraagt Ava. 'natuurlijk lieverd'. Er groeit een glimlach op haar gezicht terwijl ze plaats neemt bij het raam.

Ik heb de vorige keer gemerkt dat ze het heel fijn vindt om naar buiten te kunnen kijken. Dus ik gun haar de plaats bij het raam.

Nadat we zijn opgestegen geef ik haar de kleur spulletjes aan. Gelijk begint ze druk te tekenen. Wat is het toch leuk om haar zo creatief bezig te zien. Ze is niet lang bezig en al snel geeft ze het blaadje aan mij.

'kijk papa, dit ben jij toen we elkaar voor eerst zagen' glimlacht Ava. Ze geeft een tekening aan mij waar ik niet te veel woorden over zal zeggen. Het is lief van haar en ik vindt al haar tekeningen leuk. 'heel erg bedankt lieverd. Hij is super mooi' glimlach ik.
Ze is gezichtjes aan het leren tekenen. Het gaat al redelijk goed.

'ga je nog even slapen? Dan kun je straks naar papa zijn show kijken' zeg ik tegen haar. Ze knikt en komt tegen me aan liggen. 'lekker slapen lieverd. Ik hou heel veel van je'. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar ik hou zo veel van dit ontzettend lieve meisje. Ze maakt mijn dag zo veel beter.

Zodra we weer dalen is Ava ook weer wakker. Ze heeft er duidelijk zin in. 'papa, gaan we ome Andrew grapje uithalen' vraagt Ava uit het niets. Ik kijk haar verbaast aan. Sinds wanneer is het ome Andrew en hoezo wil ze grapjes uithalen? Oke, het is wel schattig en grappig. 'wil je grapjes uithalen dan' vraag ik aan haar. 'jaa' grinnikt ze. 'we zullen nog wel een grapje uithalen met Andrew'.

Samen met haar stap ik uit het vliegtuig. We pakken onze spullen en moeten dan even wachten in de aankomsthal. Andrew heeft me gestuurd dat hij wat vertraging heeft. Maar hij komt eraan. Ik besluit een foto te maken van Ava haar tekening en die te delen.

"got this beautiful drawing from my daughter from the day we met"

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"got this beautiful drawing from my daughter from the day we met"

Normaal deelde ik nooit zo veel maar nu met Ava wil ik gewoon zo graag de wereld laten zien hoe trots ik op haar ben.

Na een tijdje zie ik Andrew aankomen. Ook Ava ziet hem aankomen want ze rent naar hem toe. Andrew is wat verbaast maar tilt haar wel op.

Ik merk dat ze ons zo heeft gemist. Ze had zich natuurlijk wel helemaal voorbereid op de tour en mocht toen ineens niet mee. Dus waarschijnlijk is ze blij dat ze toch mee mag.

'Heey Shawn. Alles goed gegaan?' vraagt hij, doelend op de vliegreis. 'jaa, het ging goed'.

Andrew pakt een koffer van me over. Zo lopen we naar de auto toe. Bij ons hotel aangekomen is Ava een en al stuiterbal.

'oke, als jij dadelijk even wat gaat spelen met haar ga ik daar alles goed zetten. Zorg dat je er op tijd bent. Maar op dit moment is het misschien wat belangrijker dat ze even wat kan rennen' grinnikt Andrew. 'Is goed. Ik zie je bij de zaal'.

Ava en ik stappen uit en pakken onze spullen uit de kofferbak. Na onze hotelkamer te hebben gezien besluit ik met haar naar het parkje in de buurt te gaan. Ik neem wat brood mee.

Zo loop ik samen met haar naar het parkje. Ik weet hoe leuk ze het vindt om buiten te zijn met mij. Behalve wanneer de fans komen, dat vindt ze niet fijn.

'waar gaan we heen papa' vraagt ze. 'we gaan naar het park toe. Dan kun je de eendjes voeren'. Na een gezellige dag in het park kom ik met Ava aan bij de grote zaal.

'papa , mag ik luisteren na bedtijd' vraagt ze met haar schattigste ogen. 'natuurlijk lieverd. Als je morgen wel gewoon naar mij luistert en niet boos gaat doen'. 'ja papa'.

Op mijn telefoon zie ik een berichtje van dat rare mens die over Ava gaat op tour. Ze stuurt me dat ze me in de gaten houdt wat ik best eng vindt. Ze heeft het echt niet op me en ik weet dat ze er alles aan zal doen Ava bij me weg te krijgen. Maar ik doe er alles aan haar hier te houden. Ze hoort bij mij en ik doe niks verkeerd. Ik ben een goede vader.

(niet echt een leuk hoofdstuk)

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now