]21[

103 4 0
                                    

p.o.v Shawn

'papa, waarom mag ik niet mee?' vraagt het kleine stemmetje van Ava. Het lijkt alsof ze in huilen gaat uitbarsten wat me verdrietig maakt.

'omdat je naar school toe moet. Maar Andrew gaat dingen regelen. Tot die tijd zal je even met opa en oma door moeten brengen'.

Ik weet dat ik toch wel beslis wel te gaan. Ik kan het niet maken al die fans teleur te stellen. Dan kan ik dag zeggen tegen mijn carrière. En ook al heb ik genoeg geld, ik heb wel werk nodig.

Ava kijkt me met grote ogen aan, alsof ze niet kan geloven wat ik zojuist heb gezegd. 'ik wil niet naar opa en oma' zegt ze.

Natuurlijk wil je dat niet. Vanaf het begin af aan heb je al iets tegen ze volgens mij. Het is echt raar hoe ze gewoon geen klik met ze ontwikkeld. Maar dat is nou wat ik juist wil veranderen. Ik wil dat ze wel die klik krijgt met mijn ouders. Dat zullen mijn ouders ook leuk vinden.

'het kan niet anders liefje. Er is niemand anders waar je anders naartoe kan. Ik zal vragen of Camila soms wat met je wil gaan doen. Maar die moet verder ook gewoon werken' leg ik het kleine meisje voor me uit.

Ze is pas 4 dus veel zal ze nog niet begrijpen van hoe mijn leven in elkaar zit. Maar eerlijk gezegd is het ook best moeilijk uit te leggen.

'nee, ik wil naar Camila. Niet naar opa en oma'.
'schat, je kunt niet naar Camila. Ze heeft veel te doen. Ik zal haar vragen of je soms mag logeren maar je gaat echt niet een maand naar haar toe' zucht ik.

Haar teleurstellen is niet mijn favorite ding om toe doen. 'je laat me toch niet achter papa? Niet net zoals mama'. Mijn hart staat stil wanneer ze het over haar moeder heeft. Dit is de eerste keer in al die maanden dat ze het over haar moeder heeft.

Ze heeft er geen woord over gezegd en eigenlijk heb ik er ook nooit naar gevraagd. Ik zag niet echt behoefte vanuit haar kant om erover te praten. Het leek haar tenminste niet dwars te zitten. Blijkbaar wel dus.

'wil je me vertellen wat er met mama is gebeurd lieverd?'. Ze kijkt me heel triest aan maar went haar blik weer af. Wat me verbaast is dat ze nog steeds niet huilt ondanks dat ze me steeds de indruk geeft dat ze dat wel gaat doen.

'papa was heel boos op mama. En toen heeft hij mama in water gehouden'.

Dit is toch niet serieus? Heeft Ava moeten zien hoe haar vader haar moeder liet verdrinken? Dit meisje doet veel te luchtig over de dingen die ze heeft meegemaakt.

'hoe voelde jij je toen?'. 'heel verdrietig en alleen. Papa was heel boos op mij omdat ik stout was. Ik moest alleen thuis zijn en in mijn broek plassen. Papa was heel stout en toen deden gekke mannen papa meenemen. En toen moest ik ook mee en ging ik naar veel kindjes' vertelt ze.

Waarom is ze ineens zo open over haar ouders? Ik vindt het niet erg maar ik vindt het een heel ding dat ze deze heftige dingen tegen me verteld.

'ben je bang voor je andere papa?'. Nu ze zo open is voel ik een drang om haar dingen te vragen. Ik wil haar gewoon beter leren begrijpen. 'jaa, hij komt me altijd halen. En dan doet hij me pijn, net zoals bij mama'.

Voor het eerst de hele avond zie ik een traan over haar wang lopen. Al snel volgen er meer. 'ach meisje, wat is er?'. 'mis mama heel erg. Mama was lief voor mij. Deed altijd koekje voor mij maken. Ik wil naar mama' huilt ze. Hartsverscheurend.

Snikkend hangt ze tegen me aan en ik heb het idee dat ik zelf ook ga breken. Ze heeft zo veel meegemaakt. Ik wil haar zo graag een beter leven geven.

'is dat waarom je graag naar Camila wil? Omdat je een mama wil' vraag ik haar. Ze knikt. Dit is zo sneu. Ze wil een mama en heeft Camila als moeder uitgekozen. En ergens snap ik heel goed waarom ze dat doet. Ze wil gewoon een moeder die van haar houdt. Net zoals vroeger.

'ik zal kijken wat ik kan regelen lieverd. Maar je moet ook wel even naar opa en oma. Die willen ook graag tijd met jou doorbrengen' zeg ik. 'Ik nooit een opa en oma. Vonden mij stom. Ik hun niet'.

Kan ze mijn hart nog meer verscheuren? Haar woorden doen me pijn. 'wil je geen opa en oma door vroeger?'. 'nee, ze vinden mij stom' antwoord ze. 'deze niet. Deze opa en oma vinden jou super lief. Geef ze een kans. Ze vinden jou zo lief. Soms sturen ze mij berichtjes hoe lief je bent. Natuurlijk houden ze niet zo veel van je als papa maar ze houden wel veel van je' glimlach ik.

Ze moet meer leren dan ik dacht. Maar ik ga haar helpen, dat weet ik zeker. 'ga nu maar lekker slapen liefje. Morgen weer een nieuwe dag'.

Ik stop haar goed in, geef nog een kus op haar hoofd en verlaat dan haar kamer. Ik voel me zo rot omdat ik de keuze maak om op tour te gaan zonder haar. Maar ik kan het gewoon niet maken het niet te doen. Ik moet werken voor mijn geld. Hopelijk is ze snel weer bij me want lang kan ik het niet uithouden. Ik pak mijn telefoon en toets Camila haar nummer in.

Camila: 'Heey Shawn, hoe gaat het'.

Shawn: 'Het gaat hier goed hoor. Ik wou iets aan je vragen'.

Camila: 'Vraag maar raak'.

Shawn: 'nou zoals je weet heb ik een opkomende tour. Nou vertelde Andrew me vandaag dat Ava nog niet mee mag omdat ze niet vaak genoeg naar school is geweest. Dus terwijl ik op tour ben gaat hij dat regelen. Eerst protesteerde ik maar nu denk ik dat er niet echt een andere keus is. Nou heb ik dus tegen haar gezegd dat ze dan bij mijn ouders zou zijn in die tijd. Maar ze wou niet. We hebben wat gepraat. Haar moeder is al vroeg overleden op een hele erge manier terwijl ze veel van haar moeder hield. Nou wil ze dus heel graag een moeder en ziet jou een beetje als moederfiguur. En nu wil ze dus in de tijd dat ik op tour ben bij jou logeren. Ik heb haar eerst verteld dat dat niet kan maar ik zag de pijn in haar ogen en hoe graag ze even een moedergevoel wou. Daarom vraag ik aan jou of het uitkomt als ze maximaal een maandje bij jou logeert. Je kan haar ook bij mijn ouders neerzetten als je iets te doen hebt maar het gaat erom dat ze gewoon wat dingen met jou kan doen. Dat vindt ze leuk'.

Even is het stil aan de andere kant van de lijn. Ik kijk dan ook op het scherm om te kijken of ze niet heeft opgehangen. Maar dat is niet het geval.

Camila: 'ik kan even kijken of ze kan. Dan stuur ik je dat wel door. Ik zou het super gezellig vinden iniedergeval. Ik app je uiterlijk morgen avond of het kan'.

Ik bedankt haar en neem dan afscheid.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWo Geschichten leben. Entdecke jetzt