]24[

98 4 0
                                    

p.o.v Shawn

De volgende dag is het zover. Dit wordt de eerste dag van de tour. Ik heb er best veel zin in maar niet net zoveel als de vorige keer.

Dit had leuk moeten worden maar zo zonder Ava voelt het echt niet oke. Maar ik moet enthousiast zijn. Ik kan de fans niet in de steek laten. Ze hebben hier geld voor betaald en zich enorm verheugd me te zien. Dus ik kan ze niet in de steek laten door nu chagrijnig te gaan doen. Hun kunnen hier ook niks aan doen.

De hele dag zijn we bezig met voorbereidingen. Alles moet goed staan en worden getest. Zodra ik dan eindelijk even pauze heb om te eten pak ik mijn telefoon om Camila te bellen. Ik druk op video-oproep en hoop enorm dat ze opneemt. Gelukkig zie ik al heel snel Camilla haar gezicht voor de camera verschijnen.

'heey Shawn' zegt ze, minder opgewekt dan normaal. 'heey, wat is er?'. Oke, ik ben echt te snel bezorgd. 'Ava laat het niet los. Ze heeft de hele nacht non-stop gehuild en is nu nog steeds bezig. Ze eet niet, slaapt niet en zegt niks. Dit is echt niet oke Shawn.

Ik heb haar vanmorgen naar school proberen te brengen maar ze heeft de hele boel huilend afgebroken. Dit is echt niet gezond Shawn. Je moet terug komen want ze stort echt in'. Mijn hart breekt in duizend stukjes wanneer ik Camila haar woorden hoor.

Mijn hart zegt het eerste vliegtuig te nemen en de hele tour te laten stikken. Maar mijn brein zegt dit niet te doen. Ik kan het toch niet een maand aanhoren hoe mijn kleine meisje dagen lang door huilt? Ze mist me zo erg dat ze zelfs school afbreekt. En ze vindt school best leuk. Dit is echt niet goed. Ik weet echt niet hoelang ik dit vol ga houden.

'kan ik haar alsjeblieft spreken?'. 'ja hoor'. Camila loopt naar boven toe, een kamer in. Op het bed zit Ava huilend. 'lieverd, papa is aan de telefoon. Wil je met hem praten?'. 'jaa'.

Camila geeft haar de telefoon waardoor ik haar betraande gezichtje nog beter zie. Alleen hier van kan ik al in huilen uitbarsten. Mijn kleine meisje is zo ongelukkig. Ik wil niet dat ze ongelukkig is.

'liefje, niet huilen. Ik kom snel weer'. 'papa, waarom laat je me achter? Je laat me in de steek. Ik mis je zo erg. Net zoals mama ging jij weg' huilt het kleine meisje. Mijn hart breekt opnieuw en ook mijn tranen kunnen zich niet houden.

De woorden van dit kleine meisje maken me meer dan verdrietig. Dikke tranen lopen over mijn wangen. Ik probeer het vooral te verbergen voor Ava. 'sorry liefje, ik moet wel. Papa moet werken. Maar ik mis je zo ontzettend erg Ava, echt waar. Zodra papa terug is laat ik je niet meer in de steek. Nog even volhouden en dan zie je papa weer. Ik kom terug, echt waar' snik ik.

Waarom heeft ze dit effect op me? Ze doet wat met me wat niemand anders voor elkaar heeft kunnen krijgen. En zelfs deze kleine woordjes doen me meer pijn dan in mijn noten getrapt te worden. Ze hebben zo veel effect op me. 'je moet naar huis komen. Ik wil je knuffelen' huilt ze. 'ik jou ook lieverd. Als ik terug ben gaan we knuffelen. Nog even volhouden en dan kom ik'.

'mag ik Camila weer liefje?'. Ze geeft de telefoon af aan Camila die de kamer uitloopt. 'let alsjeblieft goed op haar. Ze moet goed eten en drinken. Geef haar kinder paracetamol. Ik probeer echt zo snel mogelijk terug te komen. Maar probeer haar misschien wat op te vrolijken door leuke dingen te doen, een ijsje eten ofzo. Of neem haar mee naar een concert van jou, zoiets. Kun je alsjeblieft proberen haar op te beuren? Dit kan ik echt niet aan' smeek ik.

'ik zal echt heel erg mijn best doen Shawn, dat beloof ik je. Ik kan niks beloven'. Ik hang op en loop naar Andrew toe.

'heey Shawn. Klaar voor vanavond?' vraagt hij. Blijkbaar vallen de rode ogen hem niet helemaal op. 'kun je het gesprek niet eerder houden? Ik ga dit niet volhouden. Ava eet niks, drink niks en is alleen maar aan het huilen. Ze is echt niet haarzelf. Kun je alsjeblieft dat proces versnellen want dit kan ik niet aan. Ik heb de neiging terug te vliegen na de beelden van net hoe mijn kleine meisje op haar bed lag met een rood hoofdje van het huilen. Schiet alsjeblieft op of ik ben weg'.

'ik doe mijn best Shawn. Je kan me niet dwingen sneller te doen. Het is rot voor haar, echt waar, maar ik kan het niet gaan versnellen. Zo gaat dat nou eenmaal niet' antwoord hij.

'het kan me geen fuck schelen dat het niet zo kan. Dan regel je maar iets. Ik ga niet zitten kijken hoe Ava instort en zich in de steek gelaten voelt. Dat wil ik echt niet en ga ik ook echt niet laten gebeuren. Dat kun je vergeten'.

Ik loop de ruimte weer uit en ga naar de kleedkamer. Ik zal maar eens gaan omkleden zodat we dadelijk kunnen optreden. Na een lange tijd van omkleden is het dan bijna zover. De allereerste show van mijn tour. Ik hoor de fans al in de zaal zit terwijl ik me hier achter aan het voorbereiden ben.

De show moet goed zijn, ondanks mijn verdriet. Ik kan het niet over mijn hart verkrijgen om nu een sombere show op te zetten. Ik zal de fans wel gelijk vertellen hoe het zit zodat ze niet steeds gaan vragen waar ze is, wat in de q&a daarnet al wel gebeurde. Dan weet iedereen hoe het zit.

De lichten gaan uit, muziek aan en ik loop het podium op. Vanaf dan begint het. Het helpt me af te leiden, dat zeker.

Halverwege de show besluit ik het dan te vertellen. 'sinds mijn optreden in Portugal wordt ik elke keer gevraagd of mijn meisje er ook bij is. En ik weet dat het op de tour elke dag zal worden gevraagd. Maar nu moet ik iets best wel triests mededelen.

Als je met een kind op tour gaat moet je daar toestemming voor krijgen. Natuurlijk hoort ze ook op school dus daarom willen ze dat je aan bepaalde eisen voldoet enzo. Dat is altijd zo geweest. Nu is mijn verzoek afgewezen vanwege dat ze bijna niet naar school is geweest. Dus ik wil jullie mededelen dat ze niet mee is op de tour.

Ik vindt het meer dan vreselijk en lig er van wakker omdat ik me zorgen om haar maak. Ze is bij iemand die ik kan vertrouwen maar toch voelt het niet goed dat ze zo ver weg is.

We gaan opnieuw ons best doen haar mee te nemen op tour maar zolang je haar niet ziet zal het betekenen dat ze niet bij me is. Het doet me ontzettend veel pijn maar ik moet doorzetten. Ik wil jullie niet in de steek laten. En ook al staat ze op nummer 1 voor mij, toch was dit de beste keuze.

Ik heb overigens elke dag contact met haar en zal elke dag aan haar lieve lachje denken. Ik wou het gewoon laten weten zodat jullie ook weten waarom jullie haar nu niet zien. Maar het komt goed. We gaan haar hier naartoe brengen' zeg ik met moeite.

Ik vind het zo moeilijk om over haar te praten. Maar de fans moeten het weten. Anders blijven ze me eraan herinneren. En dat is denk ik nog erger. Nu kunnen ze me misschien een beetje steunen. Dat zou ik tenminste wel fijn vinden.

Ik zing ook de laatste liedjes en ga dan van het podium af. Dat was dan de eerste show. Op naar de volgende. Morgen vroeg ga ik al naar Londen om daar morgen avond in de o2 te spelen. Druk schema, dat zeker. Ik ga terug naar mijn hotel en val bijna gelijk in slaap.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now