]39[

79 6 0
                                    

p.o.v Shawn

Zodra we in de taxi zitten voel ik me opgelucht. Ik ben blij verder te zijn gekomen maar het is wel schokkend. En het was ook best ongemakkelijk.

Denken ze echt dat het beter is voor Ava om haar doodsbang naar hun toe te laten komen? Natuurlijk niet. Ze wil volgens mij zo min mogelijk met hun te maken hebben.

Terwijl de taxi aanrijd kijk ik naar foto van Ava en haar moeder. Ik wil hem eigenlijk op haar kamer zetten maar ik weet niet of ze dat aan kan. Natuurlijk is het schokkend voor haar maar ze moet wel beseffen dat haar moeder het beste voor haar deed. En ze houd van haar moeder, dat weet ik.

Ze durft niet toe te geven.  Maar ik weet wel beter. Ik weet dat ze van haar moeder houdt. En misschien kunnen de foto's haar helpen om dat te ontdekken.

De taxi rijd ons naar mijn huis in Londen toe. Dit is het eerste huis waar ik heb overnacht met Ava, op het ziekenhuis na dan. Toch ziet ze Toronto als thuis. Ze komt er bijna nooit, maar ja.

'hee, dit ken ik' zegt Ava enthousiast wanneer we voor de deur parkeren. 'jaa, hier hebben we in het begin gezeten'.

We stappen uit en ik betaal de man. 'kom, we gaan hier een nachtje slapen. Dan gaan we morgen weer terug'.

Ava pakt haar rugzak en loopt achter me aan naar binnen toe. Snel typ ik een bericht naar Andrew over het idee van het concert. Ik hoop dat hij het op korte termijn kan regelen.

'papa, kijk. Eendje is terug'. Ze komt aan rennen met een van haar knuffels. De meeste moest ze hier achter laten. 'wat mooi lieverd. Heeft hij je gemist?'. 'Jaa heel erg'.

'nou, ga maar lekker even spelen met al het speelgoed. Morgen moeten we weer weg dus dan kan je er niet meer mee spelen'.

Ze knikt en verlaat de kamer. Dat geeft mij de kans het verhaal te gaan horen van de andere kant. Ik vindt dat ik het niet van een kant moet bekijken. Ook de vader hun kant verdiend een kans. Dus pak ik mijn telefoon en bel het nummer van Ava haar tante.

Tante: 'uhm hallo. Met wie spreek ik?'.

Shawn: 'Hallo, u spreekt met Shawn Mendes'.

Tante: 'haha, heel grappig. Nu even serieus'.

Shawn: 'ik ben serieus. Ik heb uw nichtje'.

Tante: 'jaa, daar heb ik over gelezen ja. Maar ik wil er niks over weten'.

Shawn: 'ik wil wel dingen weten. Ik wil het verhaal vanaf jullie kant zien, en niet alleen van die van de moeder. Ik wil Ava gewoon kunnen begrijpen. Daarna heb je nooit meer last van me, dat beloof ik. Maar mag ik alsjeblieft een keer langs komen om wat vragen te stellen'.

Tante: 'nou vooruit dan. Maar daarna wil ik echt niks meer horen. Ik wil helemaal niks meer met iemand van de familie te maken hebben'.

Shawn: 'dat is prima en dat snap ik ook. Je bent mijn enige redding tot de vader zijn kant. Ik moet iets te weten komen over hem. Ava zal er ooit naar gaan vragen'.

Tante: 'dat snap ik. Nou ik zal je straks wel wat datums doorsturen dat ik kan. Dan kun je kiezen'.

We ronde het gesprek af en hangen dan op. Zoals gezegd worden er datums doorgestuurd. Gelijk maken we een afspraak, morgen al. Hoe eerder het gedaan is hoe eerder ik er vanaf ben en alles weet.

De rest van de dag speel ik met Ava. Ze vindt het fantastisch de heletijd aandacht te krijgen, en dat merk ik.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now