]19[

115 4 0
                                    

p.o.v Shawn

1 maand later loopt de spanning op. Ik ga over een week op tour en ik heb het gevoel dat nog lang niet alles is geregeld. Andrew is druk bezig met alles maar toch voelt het niet oke.

De inpaklijsten zijn al gemaakt en ik heb Ava al goed voorbereid op wat er komen gaat.

De afgelopen maand is ze een paar keer naar school gegaan waarbij ze hard begon te huilen en ik haar niet achter wou laten. Dat is nog een ding, maar dat komt wel. Ze leert wel wennen aan school, na de tour dan.

Ik heb er zo veel zin in. Alle fans zijn ook heel enthousiast. Ze hopen natuurlijk ook dat ik net zoals in Portugal Ava meenemen op het podium. Overal verschenen foto's, maar ik vond het niet zo erg. Ik zit samen met Ava in een film als Andrew ineens binnen komt rennen.

'wat doe jij hier? De afspraak is dat je belt als je naar binnen komt'. Dat hij de sleutel van mijn huis heeft hoeft niet te betekenen dat hij hier altijd maar naar binnen mag stormen. Dat vind ik niet zo fijn. 'sorry maar ik moet iets heel belangrijks met je bespreken' zegt hij. 'oke, ik kom al' zucht ik.

Dit was even wat tijd met Ava, maar zelfs dat is te veel gevraagd. 'Ava, ik ga even met Andrew praten. Ik kom zo weer terug'. Ze knikt en kijk dan weer naar het scherm. Volgens mij boeit het haar heel weinig.

Ik loop achter Andrew aan naar mijn muziek ruimte. 'wat is er zo belangrijk' vraag ik hem. 'ze mag niet mee' zegt hij met een pijnlijk gezicht.

Mijn hoofd slaat op hol en ik weet niet wat ik moet zeggen. Ik weet dat hij het over Ava heeft maar ik snap niet wat hij bedoelt. 'hoe bedoel je ze mag niet mee?'. 'Ava mag niet mee op tour'.

Hij zegt het zo koeltjes dat het me nog bozer maakt dan ik al wordt door die ene zin. Dit kan hij me niet flikken een week voor de tour. Hij weet heel goed wat er gebeurd als hij me dit flikt. Voor ik het weet heb ik mij handen op zijn keel en druk hem tegen de muur.

Ik schrik van mijn eigen reactie maar ben zo boos. Dit kan hij niet doen. Hij zei dat hij het had geregeld. 'als je maar niet denk dat ik zonder haar op tour ga. Dus ik weet niet hoe je het regelt, maar je regelt het'.

Ik laat hem los en hij kijkt me woedend aan. 'ik kan er niks aan doen. Ik was het aan het regelen toen iemand zei dat ze hebben besloten mijn verzoek af te wijzen. Doordat Ava pas 4 keer naar school is gegaan in iets van 2 maanden zijn ze niet blij met jou als vader.

Daarom mag ze niet mee en ik kon hun gedachten niet veranderen. Dus ik heb gedaan wat ik kon maar ze laten haar niet mee gaan omdat ze naar school moet, in een klas. Ze zal bij jou ouders worden opgevangen maar verder kan ik er ook niks aan doen. Ze had vaker naar school moeten gaan' zegt Andrew alsof het nu ineens mijn schuld is.

Volgens mij moet ik keer op keer de wereld overvliegen. Best moeilijk om haar dan naar school te laten gaan. 'Ik moet steeds reizen en als ik haar dan afzet op school duurt het me 3 kwartier voordat ik weg ben omdat ze me niet los laat. Het is niet zo gek dat ik haar niet naar school laat gaan dan. Ik ga niet op tour zolang Ava niet mee gaat. Je kan het helemaal afblazen maar ik ga niet'.

Met die woorden loop ik de ruimte uit en plof weer bij Ava. Ze kijkt me onderzoekend aan en heeft duidelijk door dat ik boos ben. Ze legt haar hoofdje op mijn schoot waardoor ik mijn handen door haar haren laat gaan. Denkt hij serieus dat ik mijn kind voor 8 maanden bij mijn ouders drop en zelf lekker de wereld rond zal gaan? Dacht het dus mooi niet.

Ik ga absoluut niet op tour als Ava niet mee gaat. Jammer dan voor de fans maar Ava staat boven hun. Ik heb haar pas zo kort en dan kan ik haar echt niet weggeven aan mijn ouders. Ava zal zich zo rot voelen als ze weet dat ik weg ben gegaan. Dat ga ik echt niet doen.

Ik heb gekozen voor vaderschap en daar moet ik dan ook 100 procent voor gaan. Niet alleen als het mij uitkomt. Ava heeft het zo moeilijk gehad en ik wil haar laten zien dat ze op me kan rekenen. Dat ik altijd van haar zal houden. Ik kan het niet maken haar alleen achter te laten in Canada terwijl ik naar Europa vertrek. Dat ga ik echt niet doen.

Ik vind het sowieso onzin dat ze niet mee mag alleen maar omdat ze niet zo vaak naar school is geweest. Nee, haar hier houden zal helpen. Mijn ouders kennende zullen ze haar wel naar school brengen maar ik wil echt niet dat Ava zich ongewild voelt. Alsof ik haar even niet wil en haar dus maar achterlaat. Dat wil ik echt niet.

My Adoption Story  Ft Shawn MendesWhere stories live. Discover now