39.

2.5K 164 59
                                    

Maximilian

"Max..halo Maksimilian čovječe!!" - Čujem Lea kako se dere na mene.

"Molim...Šta... šta je?" -Okrenem se oko sebe i shvatim da je sala za sastanke prazna, samo ja i Leo smo ostali, a ja uopće nisam i primjetio kad su ostali izašli.

"Gdje si ti? Gdje lutaš? Ja pola sata ovdje pričam sam sa sobom o projektu koji nam je jako bitan, a ti samo klimaš glavom i ne slušaš me."

"Slušam te, naravno da te slušam."

"Dobro, o čemu sam pričao?"

"Ummm.. o projektu sa špancima i o..."

"Šta se dešava sa tobom čovječe? Ne prepoznajem te."

"Ništa Leo, umoran sam."

"Umoran?"

"Da."

"A nisi umoran od tog tableta u kojeg buljiš po cijeli dan." - Otme mi tablet iz ruke i ja skočim na noge, ali kasno. Već je vidio u šta ja to gledam cijelo vrijeme i ostao zatečen.

"Leo ne ponašaj se kao dijete i daj mi tablet."

"Znao sam. Šta je ovo?" -Listao je izvještaje i gledao me šokirano, a ja sam šutio jer sam znao da više nema koristi da lažem.

"Šta je ovo Max?"

"Vidiš i sam."

"Da si opsjednut našom zgodnom zubarkom to sam znao, ali ovoliko..."

"Ajde molim te pusti me na miru, barem ti nemoj da me osuđuješ."

"Ako Nikol Benet sazna da imaš privatne detektive koji je prate u stopu mogao bi ostati bez glave." -Ništa nisam odgovorio, nisam imao snage da se raspravljam sa njim, ali on je nastavljao.

"Max brate ne može tako, ajde pričaj sa mnom i kaži mi nešto. Ja sam tvoj brat, tvoj najbolji prijatelj, pričaj sa mnom, razgovarajmo, reci mi šta te muči i ja ću ti pomoći."

"Kako ćeš mi pomoći Leo? Od nas dvojice ne zna se koji je sjebaniji i jadniji u životu od kad su se pojavile te sestre."

"Sestre Benet, u pravu si. One su naša propast, žene koje znaju kako da te dignu do neba i spuste do dna samog pakla u istom jebenom danu." -Uzdahnuli smo obojica, a zatim se on smjestio na stolicu pored mene.

"Ja barem znam na čemu sam Max, ja i Stefani smo sad na čistac, riješili smo sve i znam da više nemam čemu da se nadam."

"Znači to je to definitivno kraj."

"Kraj."

"Žao mi je."

"Neka ti ne bude, sam sam sebi kriv, ali zato ti nemoj da ponoviš moju grešku."

"Čovječe nije tako..."

"Slušaj me Max, sa tobom i Nikol još nije gotovo. Ti još uvijek imaš priliku ispraviti sve i biti sa njom. Zaboga žena nosi tvoje dijete! Zar ćeš tek tako dopustiti da to dijete odrasta bez oca?"

"A šta da radim? Stefani je drugačija, dok je Nikol.. tvrdoglava je i...ne znam, jednostavno ne idemo jedno uz drugo."

"Ne idete jedno uz drugo?!! Ma šta lupaš nakon jednog plesa na dobrotvornoj večeri proglašeni ste najljepšim parom New Yorka i svi novinaru su pisali kako čuju svadbena zvona od samog pogleda na vas dvoje zajedno."

"Novinari pišu svakakva sranja samo da prodaju što više tiskova."

"Znam, ali u vašem slučaju nisu lagali."

Sestre 🔚~UchihaMikotoSama&Dream_NelaWhere stories live. Discover now