35.

2.4K 163 36
                                    

NIKOL


Čak ni dva dana kasnije nisam mogla Maksimilijanove oči da izbacim iz glave. Taj pogled oduzimao mi je dah, mogla bih stajati i gledati ga cijelu vječnost. On u crnom skupocjenom odjelu i bijeloj košulji stajao je tako na sredini hodnika i uzvracao mi pogled istim intenzitetom.

Njegova crna kosa prebačena na stranu, crna brada ovoga puta malo duža nego što je pamtim i te najljepše oči na svijetu.

Ako naše dijete treba da naslijedi nešto od tebe, neka to budu oči.

Naime, Maks me uvjeravao da je Leovo ponašanje sa mnom i Stefani bila predstava za ljude koju su mu željeli naštetiti preko nje. Navodno se Leo zamjerio nekom mutnom biznismenu koji je imao veze sa mafijom, a Maximilian se kleo da su njih dvojica čisti u svemu tome.

Nisam više znala u šta da vjerujem, ali ono što oni nisu znali jeste da ja tu priču mogu provjeriti.

Izvadila sam telefon iz torbe i okrenula osobu koja mi je dugovala uslugu.

"Halo doktorice, zadovoljstvo je vidjeti Vaše ime na ekranu." 

"Halo Crni, ne mogu reći da je obostrano." 

"Ne budite takvi, red je da se uzajamno pomažemo."

"Crni, nećemo o tome, ali kad već spominješ pomaganje, trebaš mi." 

"Kažite o čemu se radi? "

"Ništa veliko, ali mi je jako bitno." 

"Slušam Vas."

"Treba da mi provjerite jedno ime, čujem da je zadnjih mjeseci postao više viđen u vašem svijetu, Leo Anders." 

"Mislim da sam načuo nešto o njemu." 

"Odlično, onda znaš gdje da tražiš." 

Ispričala sam mu šta me zanimalo u vezi Lea, a to je više manje bilo sve o njemu i poslovima koje je imao sa tim ljudima. Dala sam mu par informacija koje sam imala kako bih skratila tu potragu i osigurala sve informacije o njemu u što kraćem roku.

Biti jedan od najcjenjenijih maksilofacijalnih hirurga nosilo je i određena poznanstva koja nisam željela. Tokom svih godina rada pomogla sam određenim ljudima, kao ljekar naravno; a oni su mi tu pomoć znali uzvratit kad mi je trebala, kao na primjer sad. 

Iznenadili bi se kad bi znali koliko su mafijaši pošteni kad su usluge u pitanju. Pravilo je samo jedno, usluga za uslugu, cijena se ne pita.

Ako je Maxova priča istinita ja ću to saznati, a za njihovo dobro nadam se da jeste.

Iako sam još uvijek ljuta na Lea, idalje mi je sumljiva ta njegova nagla promjena ponašanja i od prvog dana sam sumnjala da tu nešto ima. No to ne umanjuje njegovu krivicu i  dalje sam bijesna na njega i bit ću, čak i ako se pokaže da je ta priča istinita.

Već sljedećeg jutra, znala sam sve. Istina je! 

Leo je prije tri noći imao okršaj sa mafijom, istom mafijom koja je povrijedila Stefani i za kojom je tragao već danima.

Zbog svega toga Maxmilian se vratio u grad ranije i pomogao mu da tog čovjeka i njegove saradike smjesti u zatvor. Stali su u kraj jednom čitavom klanu bandita koji su se bavili raznim gadostima; no ono što je mene plašilo jeste daljnja osveta.

Nazvala sam Maxa kako bih ga upozorila na to.

"Znam, ne brini već smo to predvidjeli i unaprijed riješili." -Uvjeravao me. 

"Siguran si Max, ako se mojoj sestri nešto opet dogodi zbog tog manijaka od tvog prijatelja ima da vas spalim obojicu." -Na to se gromoglasno nasmijao, a leptirići u mom stomaku su se probudili na taj zvuk. 

Sestre 🔚~UchihaMikotoSama&Dream_NelaWhere stories live. Discover now