4.

2.5K 155 23
                                    

Nikol

"Doktorice, ja odlazim treba li vam nešto?"

"Ne treba Ana, možete ići kući. Hvala vam."

"Vi ostajete?"

"Moram pogledati neke papire za operacije sutra i spremiti se, ostat ću još malo."

"Nemojte dugo doktorice, možete to i ujutro završit."

"Ne brini za mene, navikla sam."

"Ja se vama stvarno divim pa od ranog jutra ste na nogama oko pacijenata i sad u papirima, a pogledajte koja su doba."

"Kad je sutra prva operacija?"

"U tri poslijepodne, ali imate tri zakazana pacijenta prije."

"Pa eto imam vremena malo duže odspavat ujutro."

"Obje znamo da se to neće desiti, vi ste bolesna ranoranilica."

"Ne brini se, bit ću ja dobro. Sad trči kući da mi se tvoj muž opet ne požali da mu kradem ženu."

"Dobro, evo idem. Ugodno vam veče."

"Hvala Ana, također."

Ana je moja omiljena stomatološka sestra i također glavna sestra u poliklinici. Još od doba kad sam imala samo ordinaciju bila je uz mene pa i dan danas kad upravljam cijelom poliklinikom je tu. Imam mnogo školovanih sestara ovdje, ali je ona po mom naređenju glavna. Napustila je čak i stalni posao kako bi došla raditi za mene, vjerna je, iskrena i dobra osoba, a ono što najviše cijenim veliki je radoholičar. Iako ima muža i dvoje male djece nikad nije zapuštala svoj posao i nijednom  za ovih par godina koliko je radila sa mnom nije se požalila što je morala ostat produženo. Pa čak ni u ovim slučajevima kad nakon cijelog dana napornog rada mora ostati do kasno navečer da bi završila sav posao zajedno sa mnom. 

Ovaj posao je moj život i moja velika strast. Radim ono što volim i zaista uživam u tome, ali nekada mislim da su Ana i Stefani u pravu, previše radim. Gledam u sat koji otkucava tri sata iza ponoći te u hrpu neriješenih papira ispred mene. Nekad se i sama pitam odakle mi snaga za sve ovo, ali eto nekako je pronalazim. Predahnem minutu pa se vratim papirima kako bi što prije završila i krenula kući, možda se moja sestra sjetila da postojim i možda se brine za mene, mada čisto sumnjam. Ta je sad sigurno u nekom klubu uživa i pleše uz neku ludu muziku, a ti Nikol krepi od gladi i umora na poslu. 

Sekunda kad pomislim na Stefani, Ana mi upade u kancelariju sva zadihana i crvena.

"Doktorice hitno siđite, imamo hitan slučaj!"

"Kakav hitan slučaj Ana pa nismo mi urgentni centar." -Kažem sarkastično.

"Doktorice… vaša sestra je, odmah dođite."

"Stefani…" - Srce mi je preskočilo od same pomisli da joj se nešto dogodilo pa sam se brzinom svjetlosti nacrtala u prvoj sali gdje sam imala šta i da vidim.
Moja sestra pijana i obučena u usku haljinicu koja više otkriva nego što pokriva, bosa i čupava kao da se borila sa lavovima. Pod rukom drži visokog plavog momka krvavog lica i košulje. Kao maksilofacijalni hirurg nagledala sam se svega i svačega, tako da me nije puno dirnula gaza puno krvi na njegovom licu ni sestrin zabrinut izraz dok ga je gledala. Ono što me pogodilo bila je baš ona pijana i obučena kao ulična prostitutka.

"Stefaniii…" Prosiktala sam kroz zube, a Ana koja je do tad stajala iza mene se odmaknula naslućujući moj bijes. Stefani se okrenula i dotrčala do mene.

"Seko on krvari, punoo. Molim te da mu pomogneš."

"Šta se dogodilo? Kako to izgledaš?"

"Nikol molim te kasnije ćemo pričat, samo ga sad spasi."

Sestre 🔚~UchihaMikotoSama&Dream_NelaWhere stories live. Discover now