15.

2.1K 151 30
                                    

Nikol

Sjedam u Maximilianov crni džip posmatarajući Lea kako otvara vrata od svog mat crnog audija R8 mojoj mlađoj sestrici.

Sretna je, to je jedini razlog zašto i dopuštam sve ovo, želim da je uvijek gledam tako sretnu.

Stefani je bila magnet za kretene, ta djevojka je uvijek padala na ološe od momaka. Ponekad sam se pitala gdje ih sve uspije naći, ali eto nekako joj je to polazilo za rukom.

Za razliku od svih njih Leo je bio uspješan mladi momak, poslovan čovijek, dovoljno ozbiljan, fin, ljubazan, kulturan i što je najvažnije volio je. Ljubav bi im se vidjela na licu kad su zajedno, a čak ni ja nisam mogla ostati ravnodušna na to.

Dala sam Leu podršku jer sam vjerovala u tog momka. Vjerujem da mogu izgraditi prelijepu vezu i uspjeti održat taj osmijeh na usnama koji treutno imaju. Ali ako taj plavušan na bilo kakav način našteti mojoj sestri ili je ne daj Bože povrijedi kao prvi put... to će mu biti posljednja stvar koju je učinio u svom životu i to sam mu jasno i glasno naglasila.

Jedna greška i zažalit će je!

Stefani je bila moja jedina rodbina i moj svijet. Svašta sam u životu pretrpjela i kroz svašta sam prošla, ali sam se i u najgorim mogućim trenucima moga života trudila da njoj ništa ne fali i tako će biti dok god dišem. Za jednu njenu suzu uništila bih grad, ako treba; a ne nekog tamo biznismena. Leu je bilo bolje da pripazi šta i kako radi sa mojom sestrom.

Također njena sreća bila je i moja, pa je taj njen široki osmijeh na licu grijao moje srce i moju dušu. Nikad joj to nisam pokazala ali nasmiješila bi se u sebi svaki put kad bih je vidjela tako sretnu i zamolila Boga da uvijek bude takva.

Vidjela sam da Max nešto govori Leu dok se on pravio kao da nema pojma o čemu Max priča. Iako nisam mogla čuti razgovor znala sam šta je u pitanju.

Max i ja sami u autu, na putu za vikendicu-Slučajnost!? Ne bih rekla!!

Max je skinuo kaput, stavio ga na zadnje sjedište te ušao u automobil.

Na sebi je imao tanki crni dzemper sa V izrezom i ovo je bilo prvi put da sam ga vidjela bez otmjenih košulja i odjela. Njegovi mišići još su više dolazili do izražaja u tom džemperu, a crna boja dodato je izražavala njegovu gustu crnu kosu i bradu na tom savršenom bijelom licu.

Skenirala sam ga pogledom dok se namještao za volanom vežući pojas. Upijala sam svaki detalj kako ne bih zaboravila taj prizor, prelijep je.

Kad se smjestio, okrenuo je ključ i upalio motor, a zatim me pogledao sa širokim osmjehom na licu.

Moje srce je stalo.

"Spremna?"

Samo sam klimnula glavom i skrenula pogled u drugu stranu.

Promatrala sam cestu trudeći se što manje da gledam u njega, dok je na radiju svirala neka romantična muzika.

Držala sam fokus na Leovom luksuznom automobilu koji se nikako nije uklapao u gusti njujorški saobraćaj.

"Je li ti hladno. Da pojačamo grijanje?" -Upitao me Max.

Rukom sam krenula pokazati da je dobro, dok je on već krenuo pojačati grijanje. Ruke su nam se dotakle, a moje oči su pogledale u njegove.

Toliki trud da ga ne gledam u sekundi je pao u vodu. Jedan kontakt očima i više nisam znala kako prestati gledati u njega.

"Imaš jako nježne ruke, ali hladne su."

Uhvatio je moju ruku u svoju i kunem se da sam mislila da će moje srce stati zauvijek.

Nisam povukla ruku, niti skrenula pogled. U tom djeliću sekunde ništa više nije postojalo, osim njegovog dodira i tog blagog pogleda. U Maximilianovoj blizini sam se uvijek osjecala tako čudno, nisam mogla opisati taj osjećaj. Šta se to događa sa mnom?

Sestre 🔚~UchihaMikotoSama&Dream_NelaWhere stories live. Discover now