Bölüm 33- ''Müstaklel''

3.4K 213 47
                                    


''Pembe battaniyeyle gelip, pembe gelinlikle çıkmak mümkün mü babacım? '' 🌹❤️




''Kafayı yemişsin sen. ''

Maya dakikalardır olduğu gibi Deniz'in başında, aynı öfkeli ifadeyle dikiliyordu.

''Bak bu, 1 Nisan şakalarına falan benzemez tamam mı? Ciddi bir mevzu. Deniiiz, duyuyor musun beni? ''

Deniz elindeki tahta parçalarını, talimatlarda olduğu gibi montelemeye çalışıyordu. Maya'nın ciddiyetine kapılmadan, tüm sakinliğiyle bu olayı aşmak derdindeydi.

''Duyuyorum Maya. Anladım, şaşırdın. '' dedi, gülümseyerek. ''Ama yani ne yapabilirim? Şaşırtıcı bir karar diye, evlenmekten vaz mı geçeyim? ''

''Sen bu kararı alamazsın Deniz. Ya ben seni kendimden iyi tanırım. Sen evlenmezsin. Evlenmek istemezsin ! ''

Deniz, Maya'nın yükselen sesine doğru çevirdi kafasını. Elindeki küçük tornavidayı masaya bıraktı.

''Zaten evlilik her an yapılan ya da sürekli yapılan bir şey değildir Maya. Şuana kadar evlenmedim çünkü evlenmek istemedim evet. Ama şimdi istiyorum. Balımla evlenicem. '' dedi. Cümleleri olabildiğince net, mekanik, anlaşılır olma kaygısı içindeydi. Maya'nın telaş bulanmış şaşkınlığına baktıkça, açıklamalarının hiçbirinin yeterli kalmayacağını biliyor yine de elinden geldiğince sakin sakin durumu özetlemeye çalışıyordu.

Maya ise artık hayrete düşmenin bambaşka bir halini yaşıyordu. Sevgiliyiz deseler bile şaşıracakken, evlilik kararı aldıklarını duymak başından aşağı kaynar sular boşaltmıştı. Balımın da haberi ailesine verdiğini düşünerek, Kaleli konak fırtınasını hayal etti. Çaresizce bakındı Denize. ''Balımla sevgili bile değildiniz? ''

''Evlilik için sağlık testi, kimlik bilgileri falan istiyorlar sanıyordum. Sevgililik durumunu da mı kanıtlamak gerekiyormuş? '' dedi Deniz, gıcık eden sakinliğiyle.

''Hayır ama birbirinizi sevmeniz gerekiyor ! '' Maya artık çileden çıkmış haliyle olduğu yere çöktü. Elinin altına gelen eşyaların paketleriyle kavga edercesine boğuşup, Deniz'e baktı. ''Sakinliğini anlamam o kadar mümkün değil ki şuan. Üstelik Balım da bu gece, bu haberi ailesine verdiyse her an kapımız çalabilir. ''

''Onlar değil, yarın biz çalıcaz kapılarını. '' dedi Deniz. Tornavidayı yeniden alıp, işine döndü.

Maya, duyduklarını sağduyusuyla, hoş görüsüyle, saygı duymaya çalışan hisleriyle eviriyor çeviriyor, yine de bir yere koyamıyordu.

''Ne diyeceğiz tam olarak Deniz? Kusura bakmayın rahatsız ediyoruz ama sizde gelinlik kız varmış, müsaitse bize verin mi diycez? Adamlar seni alnının çatından vursa yeri var ya. Ayarsız mısın sen? ''

''Maya, canım benim bak nolur artık. Balım da, ben de koca koca insanlarız. Okulumuzu bitirmişiz, mesleğimizi elimize almışız yani evlenmemiz kadar doğal başka ne olabilir? '' derken Mayaya doğru dönüp, huzurlu bir tebessümle kuzenini ikna etmeye koyuldu Deniz.

''Alışveriş yaparken alacağı peynirin bile kabını kırk saat okuyan, tarihine, tüketici damgasına, üretim fabrikasına bakıp ondan sonra ancak karar veren adam, iki günde evleneceği kıza karar verdi. Gerçekten çok doğal ve mantıklı bir karar, bravo. '' diyerek, sinirden gülen haliyle yeniden ayaklandı Maya. Yeni yeni alışmaya başladıkları evin salonunda dönmeye başladı.

Ay ŞahitWhere stories live. Discover now