Bölüm 22/ İmparator

577 51 23
                                    

Bölüm 22

HATTİLİN SARAYI/ İmparator

      İmparator Dördüncü Ketteza sonbaharın her rengi soluklaştıran kasvetli gri tonlarıyla doğan yeni günden dolayı içinde büyük bir memnuniyetsizlik hissetti. Büyük imparatorluğunun başkentine hakim, yüksek bir yar üzerine kurulmuş sarayından duran Ketteza, Çukur denizin yaklaşan fırtınayla köpürmüş dalgalı yüzeyini izledi. Sarayın üzerine inşa edildiği uçurum geçen yıldan bu yana çalışan taş ustalarının ördüğü muazzam bir duvarla kaplanmıştı. Denize bakan geniş pencerelerden görünmese de, aşağıda halen taş ustaları çalışıyordu. Baş mimarı Mezkuta bin çarpı binden fazla taş oydurmuştu ve bu taşlar birleştiğinde, devasa bir duvar üzerinde Dördüncü Ketteza'nın ihtişamlı sureti belirecekti. Birleştirilecek taşlardan oluşan suretin yüksekliği bin adımdan fazla olacaktı. Mozaik ustaları Ketteza'nın yüzündeki tüm renkleri, oyulmuş taş bloklar yerlerine yerleştirilmeden önce parçaların üzerine işliyordu. Mezkuta ve yardımcıları aylarca yapacakları eserin hesaplarıyla uğraşmışlardı. Sabır en büyük özelliği olmayan Ketteza, en çok bu planlama dönemine dayanamamıştı. Öyle ki, bir türlü başlamayan inşaat az daha Mezkuta'nın kafasının kesilmesine sebep olacaktı. Ancak Annesi buna engel olmuş, hatta Ketteza'yı sabırsızlığından dolayı kınamıştı. Mezkuta'nın sivri sakallı ince yüzü bir süre daha omuzlarının üzerinde duracaktı.

      İmparator hizmetçisinin kahvaltısını getirmesiyle düşüncelerinden sıyrıldı. Büyük bir tepside hazırlanmış balık, bıldırcın yumurtası, hurma, haşlanmış patates, eskitilmiş kaşar peynir, keçi sütü ve arpa birasından oluşan kahvaltıya şöyle bir bakan imparator, "Kahvaltı kalsın, bana talim zırhlarımı getirin, Lord Nuzak da talimgâhta hazır olsun" dedi.

      Saygılı bir şekilde eğilen sarışın hizmetçi "Emrederseniz Yüce Efendimiz" dedikten sonra kahvaltı tepsisini masaya bıraktı. Hizmetçi Lori çıkar çıkmaz imparatorun diğer hizmetçisi Si, elinde talim zırhlarıyla içeri girdi. Ketteza kızın deri zırhı bağlamasına ve çizmelerini giydirmesine izin verdi. Daha sonra duvardaki yerinde kemeriyle birlikte asılı duran kılıcı getiren Si, silahı efendisinin beline bağladı. Kızın saçlarındaki gül kokusunu içine çeken Ketteza "daha sonra" diye düşünerek talimgâha doğru gitti.

      Genç imparator gece yarısına kadar içmeyi, kadınları, annesini ve sabah gün doğmadan kalkmayı severdi. Her sabah kılıç talimi, öğleden sona da yerine göre mızrak, yerine göre ok talimi yapardı. Gün ışığının ilk üç saati Ketteza'nın kendi özüne aitti ve ancak ondan sonra imparatorluğunun meseleleriyle ilgilenirdi. Bu mahremiyeti bozmaya cesaret edebilecek tek kişi Annesi Kraliçe Azu idi. Ketteza evlenene kadar Azu imparatorluğun kraliçesiydi ve Ketteza kendine layık bir kraliçe bulduktan sonra, sevgili annesi Eski Hattilindeki sarayına gidecekti. Eski veya yeni, Başkentte aynı anda iki kraliçe bulunması Hattilin törelerine aykırıydı.

      Lord Nuzak etrafı duvarlarla çevrili, muntazam kare şekilli bir havuzdan ibaret olan İmparatorun özel talimgâhında her zamanki zinde haliyle bekliyordu. Genç Hükümdarı görünce "Majesteleri" diyerek eğilen Nuzak otuzlu yaşlarda, uzun gür siyah saçları ve saçlarından daha gür dalgalı sakalları olan orta boylu biriydi. Savaşçıların birçoğuna göre ufak tefek sayılabilecek Nuzak bitmek bilmeyen bir enerjiye ve gözlerin takip edemediği bir hıza sahipti. Üç aydır talim yaptıkları Nuzak, talimlerinin ilk günlerinde, eğer ellerindeki kılıçlar köreltilmiş olmasaydı, imparatorun kutsal postunu üç beş dakikada bir delmiş olurdu. Ancak Ketteza iyi bir öğrenciydi ve her geçen gün rakibinin hızına biraz daha yaklaşıyordu. Bu günlerde bir saati bulan talimlerinde çoğunlukla yenişemiyorlardı. Ketteza nadiren Nuzak'ı yense de, yüzündeki alaycı gülümseme eksik olmayan adam halen imparatoruna karşı sağladığı üstünlüğünü koruyordu. Ne olursa olsun bir kaç ay sonra Nuzak'ın üstünlük günleri sona erecekti ve İmparator başka bir talim arkadaşı aramak zorunda kalacaktı. Ketteza sürekli yendiği bir adamla asla talim yapmazdı.

SIR MUHAFIZI-MAVİWhere stories live. Discover now