Metál!!

592 63 5
                                    


Azt hiszem egyre gondoltunk a fekete cipő hallatán/láttán. Vagy csak már én képzelem minden hová oda? Nincs is ilyen cipője... Esküszöm ha engem ezek után nem zárnak diliházba akkor megbolondulok. Mert semmilyen Martinus nem ugrabugrált a szomszédnál, valójában csak Max kereste a telefonját..

De ha belegondolok, végül is a szöszinek is lehet ilyen cipője..de hogy egyből ő jutott az eszembe..na ahhoz nem tudok hozzá szólni...De hogy mi folyik a délután folyamán? Kapcsolódjatok be.

Selmával fenn vagyunk a szobámban, ő az ágyon, én a padlón...hogy is mondjam, kiterültünk. Az emelten nincs légkondi na. Mellesleg épp egy vita közepén járunk, szóval ne lepődjetek meg

-azért jöttem ide, szóval nekem most ne mondjad azt hogy nem jössz!-kiabált le nekem-kifizettem azt a kettő rohadt jegyet! Nem voltak olcsók, szóval nem ellenkezel kis anyám, mert így is úgy is elrángatlak.-

-nem megyek el egy black metal koncertre, leordítja az egyik hosszú hajú öregember a fejem, miközben a "magas c"-t próbálja elkapni a hangjában. Fülcsiga nélkül jönnék haza-érveltem erősen, de itt már tudtam hogy veszítettem. Selmának nem a legjobb ellent mondani, mert hiába mondod hogy "nem" úgy is az történik amit ő akar. 

-jó lesz, majd veszünk útközben füldugót-legyintett nevetve

-de te egyáltalán mióta szereted a sminkes nagypapákat hosszú hajjal, meg fekete körömlakkal?-túrtam bele röhögve a hajamba.

-mert egyszer ezt is ki kell próbálni.-vont vállakat-igazából először valami pop koncertet kerestem, de csak az öreg nagypapákra maradt jegy.-

-És ez mikor lesz?-érdeklődtem kevés kedvvel.

-ma este-szorította be simlisen száját

-mi?-mondjunk annyit hogy enyhén kiakadtam

-azért jöttem ma. Na élvezni fogod-huppant le mellém, s mosolygó szemekkel nézett rám.-még nálam is jobban-kacsintott

-de jó. Megkérdezné anyám "mit csinálsz ma?" oh semmi érdekeset csak egy csorda tata fog a fülembe óbégatni, mert Selma megörült-förmedtem rá röhögve, aki láthatóan jól szórakozott rajtam. Majd lökött rajtam egyet

-Na kezdj készülődni, de csinosan-kötötte ki. Mire én lesajnálóan vissza néztem rá, mikor feltápászkodtam-szoknya azért nem kell.-

-Örök hála-hajoltam meg előtte össze tett kézzel. Mire egyszerre tört ki belőlünk a röhögés. 

Miközben készülődtem (igazából csak álltam  szekrényem előtt) Selma eldicsekedte hogy ő mit is hozott magának estésre. Sosem láttam még ezt a ruháját..Mikor volt egyáltalán piros felsője?

Megdicsértem ahogy általában szokás. Aztán utamra indultam. Elképzelésem szerint  piros converse lesz a lábaimon. Felhúzok egy világosabb árnyalatú, térdnél szakított farmert. Egy fekete lengébb köldök alá érő (Nincs kint a hasam nyugi)póló szerintem passzolna. Arra pedig felhúznék egy piros kockás flanelinget. Az ujját felgyűrném..és asszem kellemes az idő, szóval egyáltalán nem fáznék. Kicsit kísérletezgettem a ruhadarabokkal de nagy nehezen megvoltam. Mondjuk azt hogy annyi smink volt rajtam hogy elfogadható legyek (nem porcelán baba, és nincs vakolatom ami lepotyoghatna!) A hajamat kivasaltam (Nem mintha nagyon kéne..hahó egyenes szőkés barna vagyok) 

Mikor Selma is elkészült, zsebre vágtam a telefonom. (Más nem hiszem hogy kellene, Selma készült) A konyhában kijelentettem hogy pár órára elmegyek, ne várjanak vacsorára. Aztán hívtunk egy taxit, s elindultunk. 

A koncert a Spektrumban lesz. Ami azért nincs a kertvároshoz közel. Selma előre ült, én pedig a hátsó ülésen (pontosabban az anyósülés mögött) az ablak peremére könyökölve bámultam kifelé. Esett az eső, szóval még drámaibb volt a hangulat. A rádióban az "uncover" üvöltött...szuper, mi sem lehetne jobb..

A lámpák az utak mellett, narancssárgán világították meg arcom, az autók olyan gyorsan suhantak el mellettünk, mintha mindet felpörgettek volna egy telefon applikáció segítségével. Néha néha a vágott fű szaga is megcsapta orrom. Normális, igen..Na de este? A főváros közepén? Ahol egy zöld fűszál sincs? Hm érdekes. 

A taxi felkanyarodott egy mellék útra, ahol meg tud állni, s mi gond nélkül tudunk kiszállni. Nem volt hideg, sőt elég kellemes volt az idő. Selma kifizette a fuvart, s a Spektrum parkolójához sétáltunk. Fiatal lányok...egész kicsik is feltűntek. Ismerős biztonsági őrök....

-Selma, itt nem metál koncert lesz-torpantam meg azonnal, mint akinél befagyott a szoftver..

Az új táncos (MarcusandMartinus f.f) łłłBefejezettłłłWhere stories live. Discover now