Idióta.

642 75 24
                                    


  -És tudod mit?-fordultam vissza felé, mire odakapta fejét.-Akarom ezt a barmot, csak egy baj van, nem lehet az enyém.-abban a pillanatban egy könnycsepp  siklott végig arcomon. Megfordultam s benyitottam az osztályba, elegem volt a vitából. Azért vártam egy picit hogy utánam jöjjön, vagy épp szóljon. De nem tette. Bent lehuppantam a helyemre, arcomat tenyerembe tettem, végem volt. Ezután az ajtó nyílt, csukódott mivel a többiek jöttek megnézni mi van velem. Mi lenne? Majd akkor kérdezzék meg ha egy pengét látnak a kezembe. 

-Mi a baj?-

-Ne legyél szomorú-

-Miért csináltad?-

-Válaszolj-

Nyüzsögtek a fejemben a folytonos feltett kérdések s parancsok.

-Most húzok haza a francba.-Csaptam rá a padra, majd felkaptam a táskám. Mindenki elkerekedett szemekkel bámult, de kit izgat. Hagyon mindenki békén. 

Mielőtt kimentem volna a teremből kinyitódott az orrom előtt az ajtó. Zilizi tanárnő lépett be

-Te hová?-tartóztatott fel

-Haza-válaszoltam flegmán

-Ha távozol az iskolából kénytelen leszek szaktanárit beírni-fenyegetőzött

-Tegye azt-vontam vállat majd kikerültem. Felőlem aztán írja be a kis figyelmeztetőit, de én itt egy tapodtat sem maradok. 

Kiléptem a suliból, a parkolóban pedig épp akkor ácsorgott a két fiú. Gondolom várták az apjukat, hogy értük menjen. És mivel a parkolón át tudok csak haza jutni, kénytelen leszek mellettük elmenni. Rájuk sem pillantva haladtam el a közelükben.

-Ne lógj.-szólt utánam 

-Mi közöd van hozzá?-fordultam vissza lassan

-Mondom fejezd be.-indult meg felém

-Tesó, hagy már békén-tartoztatta fel Mac

-Miért ne mennék el, mert te azt mondod?-rántottam fel szemöldököm-Ennyiből én is mondhatnám. Jah csak ezzel egy a baj...Nem változna semmi-fogattam szemet. Majd mivel nem válaszolt, megfordultam s folytattam utamat.-Idióta.-mondtam ki halkan, de biztos voltam benne hogy hallottam.

A kezemet hátra rántották, rántotta*. Nem izgatta hogy fáj e vagy nem. 

-Azt mondtad idióta?-nézett rám szikrákat szóró tekintettel

-aha-mondtam ki lazán.

-Inkább leszek idióta minthogy elveszítselek-

Az új táncos (MarcusandMartinus f.f) łłłBefejezettłłłWhere stories live. Discover now