Chladná Annabeth

47 6 0
                                    

"To sú dosť silné slová, kráľovná", povedala oficiálne Annabeth, keď nikto nič nehovoril.
"Ja viem, ale myslím to vážne", pokojne prikývla.
"Hm", pousmiala sa Annabeth, "Tak to sa môžeme vrhnúť do našej spoločnej stratégie."
Okrem pár výnimiek, kedy ich prišiel skontrolovať Percy alebo Will, neprerušene celý deň rokovali a zvažovali každú alternatívu.
Keď vyliezli postupne z ich miestnosti von, Percy už stepoval pred budovou a čakal na svoju priateľku.
"Tak..ako to šlo?", hneď sa prihovoril a hyperaktívne okolo namosúrenej Annabeth pobehoval.
"Dobre", stručne odpovedala.
"Aaa? Čo ste vymysleli?"
"Chaluhový mozoček, úplne ma prekvapuješ. Vždycky si sa do každej akcie tábora hrnul, no tentoraz si zmeškal takúto dôležitú poradu", zatvárila sa dôležito a pokrútila hlavou.
"Annabeth! Náhodou, mal som veľa vecí na práci. Trénovali sme tábor", oznámil dôležito, "Nechceš si tiež zatrénovať?"
Annabeth pokrútila hlavou a odmietla jeho milú ponuku, pretože nechcela, aby sa nevedomky prezradil jej tréning s Aténou. Neverila totiž že by v tábore niekto nepodľahol Šivovmu lákaniu a nechcela, aby sa Šiva dozvedel o tajnej Aténinej zbrane, alias Annabeth, ktorá má v najhoršom zaútočiť a zachrániť.

Annabeth sa stala Aténinym plánom B, keby táborníci a vodňania zlyhali.
"Aténa má vždy nejaký plán, však?", zašepkala si sama pre seba Annabeth.
Percy už len videl ako sa od neho vzďaluje. Metaforicky, ale aj skutočne. Annabeth sa totiž vybrala do jej ublikácie. Ako jediná vlastníčka mobilu v tábore musela prehladať správy a varovať, keď sa najbližšie objaví Šiva. Vtedy táborníci a vodňania zaútočia.
...

"Vylez von!", zakričala naňho Amnabeth, keď sa vrátila do svojej izby.
Zabuchla dvere a zamrmlala: "Keby si tak bol taký mrštný aj pri súbojoch, nemusel by si z nich niekedy len tak-tal vyviaznuť živý."
"Ale noo! Ako to môžeš vedieť? Veď sme boli v našom ukryte minimálne mesiac a zdokonalovali nové zbrane", zamrmlala stena z druhej strany izby.
Časť na stene sa zamihotala a objavil sa Leo.
"Nefunguje snáď?", obzrel sa a poukázal na novú kombinézu.
"Neviditeľná kombinéza?", spýtala sa Annabeth s jej podvihnutým obočím.
"Hej. Mala by si to predsa vedieť, keď si ma objavila, nie?"
"Netušila som kto tu je. Vedela som len, že je to muž podľa veľkých stôp po zablatených topánkacg pred ublikáciou", vysvetlila svoju dedukciu.
"Fajn. Tak nič", vzdychol Leo, "Náhodou, mala by si byť šťastná. Bola si špeciálnye vybraná ako testovací subjekt, či je neviditeľná kombinéza pripravená!"
"Aa? Je pripravená?", spýtala sa s miernym záujmom.
"Keďže si ma objavila len vďaka stopám, tak myslím, že je", zaškeril sa Leo.
"Aké nové prístroje ste ešte vymysleli?"
"Zaujíma ťa to?"
"Mhm. Čokoľvek, čo mi pomôže v boji je dobré", strategicky odvetila.
"Noo, pamätáš sa na APVy? Polobožské telefóny, čo nám raz pomohli? S Hefaistovcami sme ich vylepšili a môžeme ich celotáborne predá..."
"Dávať", doplnila Annabeth.
"Každý táborník príde do tábora a dostane zbraň a jednu APVu!", prikázala a zabodla do Lea jej oči.
Leo sa len nervózne a naštvane zahmýril, keďže práve prišiel o zisk.
"Ďalej", prikázala Annie a začala sa hrabať v šuflíku od jej pracovného stola zahlteného mapami, knihami a starými textami, ktoré jej dala Aténa.
"Pracovali sme aj na dvojhlavom meči?"
"Nie dvojsečnom?"
"Nie, dvojsečný má len dve čepele. Dvojhlavý má štyri čepele", povedal Leo a šialene sa usmial, "Je to totiž rukoväť meča, na ktorú sú napojené dve ostria. No, bohužiaľ ešte neni poriadne otestovaný, lebo s ním,.. nikto nevie bojovať."
"Uh, to je ale nápad. Mali by ste radšej pracovať na niečom užitočnejšom", zafrlala Annie a Leo jej hneď odvrkol a skrížil ruky: "Ak máš nejaký nápad, von s ním."
"Aténa má vždycky plán", zamrmlala si pre seba a nahlas Leovi vymenovala: "Umelé krídla z kovových pierok, neviditeľné brnenie namiesto leb kombinézy, vode a ohňu odolné brnenie, brnenie, ktoré chráni pred mrazom. Oo, a nekonečnú zásobu ambrózie a nektaru. A keď už budeš pri tom, rovno by si mohol zistiť odkiaľ sa vôbec tá ambrózia s nektarom berie? Nikde na internete abi v knihách to neni. Je tam len- Nápoj a pokrm bohov", odfrkla si Annabeth od nedostatku ingormácii a vymenovala Leovi ešte aspoň päť nových nápadov.
Potom ho zamysleného otočila a postrčila k dverám.
"A keď už budeš vonku, povedz všetkým otravom, aby neotravovali. Ďakujem", povedala a zabuchla za ním dvere.
"Na mňa sa môžeš spoľahnúť", šťastne povedal Leo a rozbehol sa za ostatnými Hefaistovcami.
"Uuf", Annabeth si vydýchla, zatiahla rolety, zamkla dvere a uložila sa do postele na ďalšie kolo Aténiných derby s Annabethinou hlavou.

Hmm, uloženie sa do postele 😊😇😏 to je skvelý nápad. Veď už konečne začali prázdniny 😱😀😄 čo cez ne plánujete? Aké využijete svoj voľný čas? Zase presedíte celé dni pred PC/mobilom/tabletom ako niekto nemenovaný? (tou osobou som ja 😄😀)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now