Čiernočierna tma

172 17 2
                                    

Bohovia vošli do miestosti. V miestosti bolo len jedno veľké zrkadlo. Pie sa pripojila k Susan a spoločne otvorila tajný priechod za zrkadlom. Vošli a Pie povedala: "Paní Sapfo? Bohovia sú netrpezlivý a chcú vás vidieť."
Postava si vzdychla: "Tak, nech teda vôjdu, ale musia byť potichu mám ešte hodinu. Ach, tý bohovia sa asi nikdy nezmenia."
A tak bohovia vošli do izby a uvideli krásnu, mladú a vysokú dámu v ryflovom overály, ktorá pracuje s látkou a vyučuje jej úpravu a farbenie.
"...ták, a teraz veľmi opatrne ustrihnite tento kúsok, aby to správne ladilo. Pamätajte, Victoria's secret je jednou s najprestížnejších módnych akcii roku a mne sa len raz za rok podarí prešupnúť tam nejaké naše kúsky. Takže sa snažte."
Potom sa otočila k bohom a tí mali čas si ju poriadne prezrieť. Mala šialený červený drdol, pekný milý úsmev a zelené oči. Ešte išla odložiť zásteru, pofŕkanú farbami a nožnice na látku a povedala: "Vitajte bohovia. Prepáčte, ale ešte som moju triedu musela doučiť pár dôležitých vecí" ,bohovia sa pozreli za ňu a uvideli zhruba 17 ľudí, ktorí vytvárajú umelecké látkové diela. Dve dievčatá robili krásne šaty, jeden chlapec vytváral luxusnú čelenku a tri ďalšie dievčatá vyrábali prekrásne kabelky. Proste, bolo tam veľa ľudí a každý mal vlastný ateliér.
Ona sa na svojich študentov ešte raz usmiala a vyšla z miestnosti s Pie, Susan a bohmi za ňou.
"Takže, ahoj, volám sa Paní Sapfo, ale to už viete. Poďte prosím za mnou a ja vám vysvetlím o čo ide. A Pie? Choď kľudne späť na hodinu, aj so Susan. Ďakujem za vaše služby" ,až teraz si bohovia uvedomili, že Sapfó je fakt stará. Mala taký zvráštitý a zachrípnutý, no pekný a pevný hlas. Hlas bol asi jediný, čo prezrádzal jej skutočný vek.
Sapfó zvýšila krok a bohovia ju nasledovali. Percy si nemohol odpustiť a prikradol sa k nej: "Takže, Sapfó. Čo vlastne Pie študuje?"
Sapfó sa milo usmiala: "Ak ti to nepovedala, tak ja ti to nemám právo vyzradiť."
Percy si myslel, že to so Sapfó nebude ľahké a bol rád, že je skutočne taká múdra a aj prefíkaná.

Viedla ich chodbami, až prišli znova k tomu vesmírnemu teleskopu, kde Sapfó zastala, aby im povedala nejaký výklad ako nejaká profesorka. Keď vošla do tejto miestnosti dokonca sa ňou aj stala. Čiže tentoraz mala na sebe biely plášť a okuliare. Vlasy sa zmenili do bledo blonďavej farby a ponechala ich v drdole, na čo Sapfó len mykla plecom: "Je to čarovné miesto, ktoré so mnou úplne splynulo, takže ako sa menia miestnosti tejto budovy, mením sa aj ja."
Postavila sa k teleskopu a naťukala doňho nejaké súradnice: "Tak, teraz sa pozrite. Je to pohľad do vesmíru, vzdialený asi 9 svetelných rokov od Zeme."
Hazel sa pozrela do teleskopu a uvidela tam skázu, hrôzu, nič." Vyľakane sa pozrela na Sapfó: "Je to on? To on ničí všetko? Všetky planéty a všetky hviezdy?"
Sapfó prikývla: "Hej, on zničí všetko.
V minulosti sa to už stalo. On poničil všetko vo vesmíre, no keď chcel zničiť Zem, Gaia sa bránila. Jemu to bolo celkom vtipné, a tak namiesto jej zničenia, Gaie pomohol urobiť život. No bol to pekelný život. 12 hrozných Titánov, 3 obrovský kyklopovia a 3 desivé príšery so sto rukami a hlavami, to boli ich desivé deti.
Krásna rodinka, paní Zla si našla svojho manžela.
Teraz prichádza znova, no už nebude mať zľutovanie. Ani Gaia si ho neobmotá okolo prsta a ani keby chcela."
"Tak, počkať" ,povedala Aryanna, "je to Ourános, že? Manžel Gaie. Ale v tom príbehu, bol len jej výtvorom. Žiadna hrozivá masa temnoty. Tou bol Chaos."
Sapfo si odfrkla: "Myslíš, že vieš viac? Mojimi skúmaniami sme našli presvedčivé dôkazy a ver mi. Tá rozprávka, ktorú vám potom už hovoria bohovia, o porazení Ourana Kronom a potom Krona Diom je už pravda. Ja tu hovorím o časoch, kedy bohovia neboli na svete a keď bola Gaia nie veľmi zhovoričivá či pravdovravná. Niet divu, že svojim vnúčatám jemne poupravila verziu.
A tá pravdivá verzia, je tá kde Chaos a ževraj slaboch Ouranos sú tá istá osoba."
"Čože?", všetci bohovia zvolali" ,Ako to je možné?"
Sapfó si vzdychla: "Vďaka bohom, že moji žiaci sú chápavejší.
Je to jednoduché. Keď sa Ouranos usadil s Gaiou potreboval ľudské telo, ktoré si vyrobil. A legendy v tomto hovoria aj celkom pravdu.

Kronos zobral svoju zbraň a rozsekal Ouranovo telo, takže bol akokeby mŕtvy. No jeho vesmírne telo, tá mocná masa hmoty mŕtva nebola.
Odletela ako všetky vesmírne predmety a..."
"Takže, nám tvrdíš, že Ouranos je čosi ako kometa?" ,ozvala sa Annabeth.
Sapfó sa usmiala: "Hej. Dobré prirovnanie. Takže táto masa si šla dať jedno dlhé vesmírne konštatné kolečko na zohriatie a doplnenie energie, aby sa po tisícoch rokoch späť vrátilo na Zem a zničilo život, tak ako malo. Teda pokiaľ ho niekto nezastaví" ,povedala a pozrela sa na bohov.
Hazel len vzdychla: "Ale ako? Budú naňho stačiť naše modré meče?"
Sapfó prikývla: "Budú musieť. Inak svet zanikne.
Viem, že na Olympe už mocnejšej zbrani neni, takže to zvládnu. Nebojte. Musíte si hlavne veriť, ale ak ste porazili intrigánsku Gaiu, tak Ouranos nebude problém...teda, ak ste ju skutočne porazili. Neni možné, že by chcela byť tam, kde je? Že by práve čakala na svojho manžela?"
Annabeth pokrútila hlavou: "Nie. Vylúčené. Je. Porazená. Takto dokonalo by to ani ona nedokázala."
Sapfó prikývla: "Dúfam, že máte pravdu."
Aryanna sa spýtala: "Pomôžeš nám? Ouranos je predsa...dosť mocný."
"Viem. Ale bohužiaľ, budem musieť ostať. Pozrite, moji žiaci a všetko... Nepohla som sa odtiaľto ani cez 1., 2. a ani Kronovu či Gainu vojnu. Takže ostávam."
"Dobre, to chápeme" ,povedala Aryanna.
"Chápeme?", zapojil sa Leo.
"Áno, chápeme" ,zopakovala mu to Aryanna.

Sapfó im vytvorila nový portál a bohovia cezeň prešli späť na Olymp, kde na nich čakali ostatní bohovia, Frank a Nico.
Hazel bola rada, že sa vracia späť domov, na Horu Olymp. Toto miesto bolo síce skvelé, ale bolo tu aj čosi stále a smutné. Čosi ako zastavenie toku času a to bolo zvláštne a netypické, no netypické bolo aj kývanie Franka a Nica. Keď sa k nim bližšie prizrela, vyzerali skôr ako dvaja vystrašený teenageri. Veď aj mali byť prečo. Ako sa k ním cez portál približivali, zistili, že Olymp bol napadnutý. Budovy boli poničené a všade boli čierne sadze. Nico a Frank už nemávali. Stŕpli a sila ich stiahla k postave zahalenej čiernym plášťom. Postava ich odhodila k radu ostatných bohov, ktorí boli tiež stŕpnutý. Postava sa nakoniec pomaly otočila aj k portálu....

Taaak, ďalšia časť. Síce trochu desivejšia, ale skúšam nové veci. Znova, ak sa ľúbi, tak koment alebo vote poteší ;)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now