DARomné oslavy a oslavové DARy

225 16 2
                                    

Možno som to už spomínala, no som veľmi veľký fanúšik Imagine Dragons <3 Tak, pridávam ďalšiu novú ich super pesničku. !Povinne!- pustiť si ju, zapamätať, zamilovať! ;)

Aryanna šla za ďalším Táborom, za Táborom Jupiter.
Reyna práve zasadala na Senáte a prejednávala s ostatnými občanmi Nového Ríma divné znamenia od bohov a to, že sa už dávno neozvali.
Reyna bola práve v polke svojej reči: "Mali by sme bohom dávať väčšie obety a nejako ich poprosiť o jasnejšie znamenia....", vtom do miestnosti vtrhla Aryanna. Reyne sa rozšírili oči: "Kto sa opováži rušiť zasadnutie Senátu!"
Aryanna predstúpila pred Reynu: "Ach, Reyna, to je predsa jasné. Bohyňa. Kto iný, by sa opovážil prerušiť tvoju skvelú reč?"
Reyna pobledla: "Ahaa..."
Aryanna sa však na ňu usmiala a otočila sa k občanom: "Nesiem vám, evidentne dlho očakávané správy z Olympu. Noo, bohovia padli, Gaia ich zničila", pri týchto slovách už usmiata Reyna znova pobledla, "Ale našťastie situáciu zachránili naši siedmi hrdinovia a vďaka egyptským priateľom sa stali bohmi. Potom k sebe povolali najstatočnejších hrdinov z Táborov a tiež ich premenili.
Občania Nového Ríma,
nastáva nová doba nových bohov Olympu.
Kronos bol porazený a vrhnutý späť do Tartaru, aby nezavadzal. Gaiu porazili mocnými zbraňami a vyniesli nad Olymp, ako zmluvu dôvery medzi polobohmi a bohmi. Zmluva hovorí pravdu o Gai a to, že keby ju niekto oslobodil privedie na seba hnev bohov, skázu sveta a zničenie Gaiou. Občania! Dôverujeme vám, tak nenačúvajte zrádnym hlasom z podsvetia. Hlasom zúfalej Gaie a Krona. Nesklamte nás!!"
Občania prikývli a Reyna to ustanovila za nové hlavné pravidlo.
Aryanna sa potom ešte rozhodla zostať chvíľu v Tábore. Reyna jej robila spoločnosť. Aryanna sa prešla po námestiach, až nakoniec skončila pri balkóne so zábradlím, z ktorého bol výhľad na celý Nový Rím.
"Potrebujeme ťa tu, Reyna. To dúfam vieš, že? Si najlepší vodca Nového Ríma za posledných niekoľko storočí. Keby sme ťa tu nepotrebovali určite, by ťa tiež povolali", povedala Aryanna a dívala sa stále na námestie z balkóna, potom sa konečne pozrela aj na Reynu, "No neboj. Keď sa objaví ďalšia skvelá vodkyňa...alebo vodca, určite ťa budeme chcieť na hore Olymp." Reyna sa na ňu usmiala: "Vďaka. Ale nie som si istá, či som tá správna." Aryanna sa na ňu zvláštne pozrela a rozosmiala sa: "Myslíš, že Percy je? On by mal byť skôr bohom bláznov a nie mora." Reyna sa tiež zasmiala. Aryanna sa ešte poobzerala po Novom Ríme a pozrela sa na Reynu: "Hmm, mohla by si teda byť, čosi ako výberca ľudí. Bohovia nestíhali sledovať všetko dianie vo svete a my tiež zabudneme. Mohla by si vyberať statočných ľudí, ktorí si zaslúžia nejakú pomoc, či moc. Alebo dokonca, aby sa stali bohmi. Mohla by si byť aj čosi ako radca. Čosi ako orákulum. Komunikovať s bohmi a s vodcami v Novom Ríme", Aryanna si vzdychla, "už nikto nechce zažiť Oktáviánovu tyraniu."
Reyna sa na ňu prekvapene pozrela: "Teda, toľko ponúk. Ja si to teda premyslím. No, veď osud rozhodne."
"No, neviem, radšej by si mala rozhodnúť ty", povedala Aryanna, rozlúčila sa s Reynou a zmizla na Horu Olymp.

o==[]::::::::::::::::>
"Ughh, Perseus Jackson! Čo zo zas robíš?", spýtala sa Percyho Annabeth.
"Uugh, Annabeth....Annabeth Chase....to je divné. Prečo nemáš tiež prezývku ako ja? Aby som ti mohol povedať- Annabeth Gertrúda Chase", odpovedal jej Percy. Annabeth sa naňho pozrela svojim zabijáckym pohľadom: "Aká som ti ja Gertrúda? A ak hneď nezlezieš z toho stola, zhodím ťa!" Percy hneď radšej zliezol zo stola a začal vysvetlovať: "Noo, určite by ťa zaujímalo čo som tam robil?"
"Áno, myslím, že vysvetlenie by bolo vhodné", odpovedala mu Annabethh so stále ľadovým hlasom a prísnym pohľadom svojej matky.
"No, všetci chcete dať Hazel darček a ja, nooo, zabudol som na to, a preto chcem kúzlom privolať tú najkrajšiu morskú ulitu."
"No stále neviem, prečo si bol na stole?",spýtala sa už chápajúcejšie Annabeth.
Percy sa zasmial: "Z Olympu je hrozný signál a tak som to skúšal vylepšiť. Počul som, že nad Olympom je veľké silové pole energie, aliaaas signaaaal."
Zrazu z neba padla tá najkrajšia morská lastúra na svete. Percy ju rýchlo chytil, aby sa nerozbila.
"Tadaaa" ,povedal Perc a ukázal lastúru Annabeth. "Hmhmm, pekná", zhodnotila ju Annabeth. "Vďaka, teleportoval som ju sem až z hlbín oceánu."
"Teleportoval?", spýtala sa prekvapene Annabeth.
"Heej, predsa môj darček musí byť originálny."
"Pff, len si nefandi. Zbierka kníh, ktoré som pre Hazel pripravila ja, sú omnoho originálnejšie. Zachytávajú všetky naše dobrodružstvá od Rachelinho proroctva a od doby keď si zmizol, až po dobu Gainho prvého porazenia a zjednotenia s Rimanmi", pochválila sa Annabeth.
"Ufff, to ti zabralo určite veľa práce, že?" ,spýtal sa neveriacky Percy.
"Heej, aj hej. Začala som to robiť hneď po prvom Gainom porazení...čosi ako Polobožské spisy...alebo denníky. Ale dala by som tomu skôr názov Heroes of Olympus. Vyšlo mi to asi na päť kníh, aj s mennými registrami všetkých bohov a postáv",pobedala Annabeth.
"Mhmmm, tak preto si sa ma pýtala na všetko, čo sa stalo medzitým keď som zmizol a keď sme neboli spolu. Spýtala si sa všetkých, že?"
"Jasné. To je hádam samozrejmé. Nechcem robiť divné ja-rozprávanie ako ty", potom si Annabeth vzdychla, "tvoja knižka mala dosť veľký úspech. U smrteľníkov. Aaa rozmýšľala som, že by bolo divné, keby som robila príbeh o nás a dala tam iného autora. Chcem tiež odpovedať ten príbeh, a preto tam tiež napíšem. Hmm, toho tvojho Ricka Riardama",povedala Annie.
Percy sa zamračil: "Annabeth? Je to Rick Riordan. Dúfam, že si v tých príbehoch nepoplietla aj veľa iných vecí"
"Neboj, našla som a opäť zmontovala Daidalov notebook a ten mi všetky chyby opraví. Neboj. Tvoje meno bude skomolovať len Pán D.",povedala Percymu Annie a spoločne sa šli schovať k ostatným, lebo Aryanna im práve hlásila, že Hazel s Frankom už prichádzajú.

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now