Hľadanie boha

352 35 1
                                    

Percy a Annabeth boli už v gréckej knižnici, ale nič nenašli a tak išli do egyptskej knižnice a s Carterom a Sadie prehľadávali zvitky. Annabeth si povzdychla: "Už hľadáme celú večnosť a zatiaľ stále nič." "Neboj Annie, my niečo vymyslíme", povzbudil ju Percy. "Presne tak. Len ešte skúsme pár posledných kníh, aj keď aj tak to asi na nič nebude", povedal Carter. "Prečo?" spýtala sa Sadie, "Chceš to vzdať?" "Nie, samozrejme. Ale uvažujte, najstarší boh je podľa mňa predsalen Re. Keďže ako ste povedali egyptská ríša je najstaršia. Vieme, že rôzne praveké kmene mali aj svojich bohov, ale tie kmene už neexistujú, a ak neexistujú ľudia čo by vyznávali tých bohov, tak prestanú existovať aj bohovia." "Carter, ty si génius", povedala Sadie. "Takže už nie Wikipédia?", podpichol ju Carter. "Hmmm, to sa ešte uvidí. Teraz poďme nájsť Ziu", navrhla Sadie, "Viete, Zia je stále v kontakte s Re, asi podobne ako ja s Izis a Carter s Horom."
Našli Ziu v telocvični ako trénovala nových mágov v boji. Práve kričala na jedného z nich: "Hovoríš si egyptský mág? Hahaha, nepremohol by si ani malé šteniatko, aj keby sa dvakrát zväčšilo. No tak, to sa v tejto telocvični nenájde nikto kto sa mi vyrovná?" "Hmmm, Zia? Čo robíš?", spýtala sa Sadie. "Och, ahoj Sadie a Carter aaa...Kto ste?", spýtala sa Zia s prstom namiereným na Percyho a Annabeth. "Ja som Percy a toto je Annabeth a potrebujeme tvoju pomoc. Odložíš tvoje...cvičenie na neskôr, prosím?" "Hmm, vyzeráš celkom odvážne", povedala Zia a zakričala na študentov, "Odstúpte z plošiny, tento tu vyzerá celkom normálne na boj." Potom ukázala na Percyho: "Ak chcete moju pomoc, tak vyzívam ťa Percy na súboj." "Hmm, prečo nie? Môžem si vybrať ako zbraň meč?", opýtal sa Percy. "Jasné, len ak ti nevadí, že ja budem používať môj vlastný meč. Zatočený, pekne v egyptskom štýle. A aby bol náš boj skutočný, čo takto použiť aj magické paličky?", spýtala sa Zia. "Mne to nevadí. Použi si čo chceš", odpovedal Percy. A tak začal boj. Mali celkom veľké bojové pole, aj na používanie mágie.
Prvá zaútočila Zia a mierila na Percyho bok. Percy ju ľahko odrazil a zaútočil na jej krk. Ona sa rýchlo vymrštila a mierila na Percyho hrudník, ktorý aj jemne škrabla. Vyrovnane bojovali ešte pár minút, keď zrazu Zia začala kresliť kruh a začala používať paličky. Jednou z nich namierila na Percyho a vystrelila prúd energie. Percy sa jednemh prúdu vyhol a druhý odrazil. Videl, že Zia začína používať mocnejšie zbrane a všimol si v rohu miestnosti nadoby na vodu. Našťastie v nich bola aj voda a popri uhýbaní sa pred Ziou, sa začal aj sústreďovať na silu vody. Zia sa usmievala, lebo si bola istá svojou výhrou. O to väčšie bolo jej prekvapenie, keď pred jej očami namiesto uhýbacieho Percyho, stála veľká masa vody a Percy v nej. Teraz sa usmieval zas on a poslal celú masu vody na Ziu. Tá sa však nevzdala, vďaka mágii poslala vodu preč a zaútočila. Zase chvíľu bojovali mečmi a Zia stihla povedať: "Teba netreba podceňovať. Ale aj ja som mocná." A vyslala ďalší prúd mágie. Percy vyslal ďalší prúd vody (evidentne kukal s Hazel Avatara, išlo mu to ako Katare) a odrazil jej mágiu. Takto ďalej pokračovali, čiže vymenili meče za mágiu a vodu. Percy tiež párkrát zmočil Ziu a Zia zas raz trafila Percyho, čiže mu vyrástol chvost. Zhodil na Ziu ďalšiu vlnu, keď zrazu zacitíl vo vačku pero a pomyslel si: No, konečne, kde si bol toľko, kamoš? Keď mi ťa Zia vytrhla, aj ťa nejak zakliala? Percy ho rýchlo zobral, cvakol a z pera sa mu zhmotnil jeho meč. Zia už bola na nohách a začala znova útočiť. Percy sa vyhol ďalšej rane a začal sa sústrediť, pretože potreboval načerpať energiu. Zia sa tiež sustredila na svoju schopnosť, teraz mala prísť dôležitá chvíľa zmerania ich síl. Percy okolo seba rozvíril energiu a chystal sa urobiť hurikán a Zia chcela urobiť presne mierený lúč svetla. Keď už dosiahli čo chceli, prvá vystrelila Zia. Jej lúč sa však stratil v hurikáne, ktorý bol veľmi silný a strhol aj ju.
Annabeth ani mágovia nič nevideli a snažili sa držať steny, o ktorú ich hodilo v priebehu zápasu. Keď razom hurikán stíchol, Annabeth si všimla v jeho strede morča a rozosmiala sa. Smiala sa veľmi nahlas a ostatný na ňu nechápavo hľadeli. Nechcelo sa jej vysvetliť im ich historku o morčati, a tak sa len smiala. Keď sa upokojila všimla si Ziu.
Ležala so zavretými očami v mláke vody a bola celá premočená. "Hmmm," začal Carter, "myslím, že si už zmerali sily a zistili, že sú celkom rovnako silný, aj do zbraňou, aj s mágiou." Ozvala sa Sadie: "Bol tento súboj vôbec nutný? Vieme predsa aký sú obaja súťaživý. Mohlo nám dôjsť, že tu zostane len spúšť. A naviac, Zia by nám kľudne pomohla aj bez tohto." Annabeth sa ešte stále udmievala: "Noo, mňa aj napadlo, že bude kúzliť a keďže je tu voda, Percy ju určite použije." "Tak, prečo si nič nepovedala?" "Po prvé, chcela som vedieť kto je silnejší, sorry, moja Aténska zvedavosť a po druhé, kedy sa vám za celé roky naskytne pohľad na Percyho Jacksona ako morča", povedala Annabeth vtipne, ",znova?"
"Odkľajte ho niekto, prosím", povedal Carter. "Počkaaaj, nedáme mu najprv šalát alebo také niečo? Vyzerá hladne, chudáčik môj", zas si rypla Annabeth. "Odčarujem ho", ponúkla sa Sadie, "Vy sa zatial postarajte o Ziu." Zia bola na žive, len ju museli posadiť a prebrať. Percyho odčarovali a bol v poriadku. A aj Zia.
"Dobrý zápas, "povedala Zia, "vidíte? Takto sa to robí. Cvičte ďalej a možno sa jedného dňa dostanete na moju úroveň. Takže, Percy, super trik s vodou. Vy polobohovia tiež dokážete robiť mágiu?" "Nie, "odpovedal Percy, " je to skôr taký dar od rodičov. Môj otec je Poseidón, vládca morí, oceánov, tak celkovo vody a hurikánov." "Tak, fajn. Celú tú vašu históriu mi môžeš povedať cestou, ak chceš," navrhla Zia. "Cestou?" "Nechcete snáď navštíviť Rea? Re, predsa nechodí na zavolanie. Musíme vždy ísť za ním a teraz konkrétne až do Anglicka, kde trávi dovolenku."

Dlho som to nespomínala, ale dúfam, že sa vám dej ľúbi. Myslím, že som ešte len v polovici príbehu. A nejaký vote alebo koment by potešil, ďakujem. ;-)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now