Únos a záchrana

212 21 1
                                    

Aryanna bola na seba nahnevaná. Prečo nepočúvla Opal? Vedela, že bude musieť odísť. Prečo takto trápi toho chalana? Postupuje stále rovno a stále pláva, stále pláva. Toto by povedala aj Dory z filmu Hľadá sa Nemo...alebo žeby Dory z nového pokračovania Hľadá sa Dory? Aryanna sa zasmiala. Lúbi svoj zmysel pre rýchle zabudnutie a zašmodrchanie vecí. Zrazu sa na ňu vyrútil roj...?...stádo.....hejno rýb. "Wou, wou. Kam idete?",chcela sa jednej spýtať, ale nestihla to, lebo hneď už videla. Lepšie povedané odkiaľ alebo od koho? Kronos tu nastražil ďalšiu príšeru. Bola trochu menšia ako tá prvá, ale o to hbitejšia a rýchlejšia. Príšera v podobe prerasteného morského elektrického úhora ju zbadal a ona zbadala jeho.....aa zaútočil.

o==[]:::::MEDZITÝM:::::>
Piper....
Keď sa s Jasonom vzniesla do vzduchu ešte stihla zachytiť akýsi pohyb v plytčine, ale bolo jej to jedno. Veď za chvíľu sú späť. Leovi sa nič nestane. Jason ju držal pevne a díval sa do hora, aby zmeral výšku. Piper bola ním očarená, aj keď stále nevedela čím presne si získal jej srdce. Bolo to jeho tajomnom? Nie, veď ho poznala. Jeho výzorom? Nie,..teda z časti. Žeby jeho duchom a odvahou? Aj keď lepšia otázka by bola...kedy presne sa zaľúbila? Na tom však asi nezáleží...sú spolu a šťastný.
Jason sa priklonil k Piper a dal jej pusu. Potom jej zašepkal do ucha: "Buť ostražitá! Sme blízko cieľa, takže tu určite budú príšery." Piper prikývla a c diaľke zbadala akúsi pevnosť. Vyzerala zvláštne, ako egyptsko-májska pyramída. Až na to, že to nebol tak úplne ihlan. Mal aj niekoľko vykierov a okien a balkónov aaa...terás? "Jason? Čo to, u všetkých bohov, je za stavbu? Vyzerá ako staro londýnska pyramída,.. kvôli tým balkónom." Jason sa nad tým pousmial: "Neviem, ale je to evidentne to, čo hľadáme." Zrazu ich však čosi strhlo a vytrhlo Piper z Jasonovej náruče. "Aaa...",Piper zakričala, keď začala padať späť do džungle. Našťastie a na nešťastie ju do obrích láb chytil tvor, čo ich rozdelil. Mal orlie krídla, leviu postavu a ženskú hlavu. Bola to...sfinga!

o==[]::::::Jason::::::::>
Jason hneď letel za ňou, ale vzdušné víry mu v tom zabránili. Jason zanadával: "Gaia sa asi znova stihla spolčiť s Boreasom a Chióne." Jasona až zamrazilo pri pomyslení na toho chladného kráľa a jeho dcéru. Vedel, že sa mu s vetrom nepodarí vyhrať, ale aspoň chcel vidieť kam odnáša Piper, aby ju mohol zachrániť. Keď videl, že sfinga smeruje tiež k pyramíde, tak prestal bojovať a vzniesol sa späť do džungle k Leovi. Ten sedel smutne pri plytčine, ale nič nepovedal a tak to Jason nechal tak. "Uniesli Piper! Musíme sa dostať do pyramídy, ktorá je asi pár kilometrov na sever cez džunglu. Tam viedlo asi aj naše pátranie, a tam bude tá sila." Leo sa pri týchto slovách otrkal a so svojim úsmevom povedal: "Tak na čo čakáme? Poďme zachrániť Piper!...a svet."

    o==[]:::::Piper:::::::::::>
Piper skúšala sfinga nejak zraniť alebo ju začarovať jej čaroslovami. No sfinga vedela úplne presne proti komu stojí. Bola odolná. Piper jej hovorila: "Daj má dole!  Vráť  má k Jasonovi. Si krásna, nechceš sa na seba pozrieť v jazere?" Nič nepomáhalo. Jediné čo jej sfinga povedala bolo: "Na mňa tvoje čary neúčinkujú. Slúžim mocnej Gai." Tým bola Piper vybavená. Musí vymysleť nejaký iný plán. Nechce aby ju znova zachraňovať Jason. Ona predsa vie byť samostatná. S takýmto optimizmom z vačku vytiahla svoju dýku a zaútočila na sfingu. Započala ju do jej boku, no sfinga sa len zasmiala: "Hlúpa polokrvná, mňa nemôže zabiť obyčajná dýka. Mám Gaino požehnanie....",keď to sfinga hovorila Piper dostala nápad a nový príval energie. V ruke sa jej objavil jej Artemidin šíp a zabodla ho do rozprávajúcej sfingy. Tá od prekvapenia vypúlila oči, zaškrečala a vyparia sa. Piper to moc nedomyslela, a preto teraz padala. Stihla sa zachytiť veľkého listu a dopadla z rachotom na zem. Nejako sa otrkala a chcela sa vydať nájsť Jasoňa, ale vedela, že pôjde k pyramíde, a preto sa tam tiež vybrala.

Jupii, ďalšia časť. Sorry, ak je moc krátka. Bola som u otravných príbuzných a pri nich niečo vymyslieť je zázrak.
Kľudne napíšte ak máte aj vy nejakých otravov a porovnáme ;-) alebo ak sú úplne v poho....takých by som teda chcela poznať. :-D

Percy a Annabeth- nekonečný príbehOù les histoires vivent. Découvrez maintenant