Kto by to bol čakal?

200 20 2
                                    

Keď do sci-fi miestnosti prišli ostatní bohovia, vybrali si vlastné modré meče. Každému sa zafarbil do jeho osobnej modrej farby. Pri Hazel jemne zfialovel, pri Jasonovi veľmi zbledol, pri Nicovi skoro zčernel a pri Hypnovej dcére Sisi, chytil zvláštnu mlhavú farbu. Pri Hekatinej dcére Kire bola tiež mlhovitá farba, ale aj taká záhadná, priam magická.
Proste všetci dostali svôj odtieň. Percy si samozrejme neodpustil poznámku: "Vidíte, celé roky vám hovorím, že keď máte radi modrú farbu, to není len tak. Modrú musíte milovať. Má mnoho odtieňov." Annabeth si vzdychla: "Jasné, chaluhový mozoček. Určite si celú večnosť čakal, kým nám tvoja vedomosť o modrých farbách zachráni zadky." Percy zaúpel: "Annieeee, to nie sú modré farby, ale odtiene. Modrá je len jedna. Výnimočná." Annabeth si znova len povzdychla a pokynula ostatným, aby šli.
Keď vychádzali späť na Olymp Annabeth im s radosťou oznámila: "S týmito zbraňami určite porazíme Gaiu. Tak hlavu hore." Potom Annabeth s ostatnými vyšli z chrámu a ostali dosť prekvapený. Annabeth si len vzdychla: "Gaia evidentne vytušila príležitosť."
Všade okolo nich bol divný zelený povlak, pozostatok zo zelenej hmly. Zrazu sa to začalo divne hýbať a formovať. Anabeth sa rýchlo pozrela ku chrámu: "Rýchlo!! Strážte chrám! Percy, Jason, Clarrise, Hazel, poďme na tú príšeru." Všetci kývli a rozbehli sa na svoje stanovištia.
Z tej mlhy sa vytvoril divný prízrak a začal útočiť tou divnou mlhou. Prvú zasiahol Sisi, ktorú nehybne prilepilo k stene chrámu. Sisi ešte rýchlo otvorila oči a stihla povedať: "Je to strašne lepkavé a páli to. Nenechajte sa zasiahnuť!"
Potom jej príšera zalepila aj ústa a Sisi omdlela.
To bolo na Annabeth dosť: "Tak ty...ty chceš ničiť náš domov?! Chceš ubližovať mojim priateľom?!!" Keď to hovorila vysúvala svoj modrý meč a preťala jedno príšerine chápadlo. Príšera zvreskla a Percy vytiahol Anaklusmos. Zaútočil na príšeru, ale nič sa nestalo. Percy rýchlo pochopil: "Len modré meče!! Normálne meče ju neporazia." Zahodil Anaklusmos a vytiahol svoj modrý meč. Sekol, no teraz už úspešne.
Jason sa vrhol na jeho hlavu, Hazel s Clarrise sa snažili dostať príšere za chrbát a Annabeth s Percym ju sekali spredu.
Bohovia sekali príšeru, ale nestíhali ju porážať. Z hmly okolo nich sa znova a znova formovala.
Okolo Annabeth prešla aj nejaká hmla a chcela sa dostať do chrámu. Will a Peter ju zbadali a zaútočili.

Teraz už všetci bojovali s hmlou. Keď ju zasiahli stiahla sa, čiže jej ublížili, ale nič viac. Nechcela sa vypariť ako ostatné normálne príšery.
Zrazu sa Percy zrazil s Annabeth a keď sa ich meče dotkli zvláštne zažiarili. "Annabeth? Musíme niečo vymyslieť. Toto nevydržíme navždy!",povedal jej Percy. Annabeth sa zamyslela, tak ako to len ona vie. Zdvihla jedno obočie a zahľadela sa na cieľ svojho pozorovania. "Neboj sa Percy, ja mám vždy plán. Ukáž mi svoj meč",povedala a vytrhla Percymu jeho meč. Percy si len vzdychol, lebo bol už zvyknutý na jej zvlaaaštne a chytrácke výmysly.
Annabeth utekala k ostatným a začala divne mávať mečmi. Percy sa na ňu zvláštne pozeral. Annabeth však vedela, čo robí. Keď sa chápadlo dotklo tých dvoch mečov naraz, vyparilo sa. Percy to uvidel a rýchlo na ostatných nakričal: "Spolu! Mečte dajte spolu! Zabije ju to!"
Ostatní ho poslúchli a začali spájať meče. Pomaly zatláčali príšeru do úzadia. Annabeth rýchlo pribehla k veľkej skupinke polobohov a zvolala aj ostatných. "Dajme spolu všetky meče. Určite ju porazíme natrvalo."
Tak aj urobili a keď spojili meče,vznikla veľké modré silové pole a vymazalo príšeru. Olymp znova vyzeral čisto.
Bohovia zajasali a Hazel zvolala: "Nech si na nás Gaia nachystá čokoľvek, my ju predsa porazíme!" "Juhuiu",všetci znova zajasali.
Zrazu sa však zem zatriasla a objavila sa tam Gaia. Zasmiala sa a povedala: "Gratulujem vám k vašemu malému víťazstvu. Dúfam, že viete, že tá príšera bola len zlomok mojich priateľov a mojej moci." Percy sa jej postavil: "Ty ešte nevieš čo dokážeme my." Gaia sa zamyslela a znova zasmiala: "Však uvidíme." Percy a asi aj ostatní mali už dosť Gaie. Už ju nechceli. Bola im skôr na otravu, ako na strach. Pozreli sa na seba a prikývli. Potom na ňu zaútočili.

Gaia odvrátila ich útok, no nie všetkých. Nebola až taká mocná, ako hovorila. Všetkým a hlavne Annabeth to už došlo: Ona blafovala. Percy ju zrazil na zem. Ona sa prekopŕcla no nedostala sa ďaleko. Frank ju zachytil a postavil. Pevne ju držal, až padla znova na kolená. Všetci bohovia: Percy, Annabeth, Piper, Jason, Frank, Leo, Hazel, Nico, Clarrise, Will, Peter, Theo, Kira aj vyslobodená Sisi a Aryanna, urobili okolo nej kruh z mečov a spoločne sekli.

Keď sa meče dotkli Gaii, zrazu ju obkolesili. Zdĺžili sa a premenili na tyče. Zdvihli ju do vzduchu a uväznili. Nemala v okolí žiadnu zem, čiže sa nemohla brániť.
Všetci bohovia si spoločne vydýchli. Annabeth povedala: "Myslím, že klietka bude dokonalým väzením. Necháme ju radšej tu, na oblohe. Ako symbol nového veku pravdy."
Všetci Annabeth zatlieskali za jej prejav, ako súhlas. Percy potom pokračoval: "Už žiadne zatajovanie nebezpečenstiev- budú pekne na očiach. Strážené, a aby sa im ostatný mohli vyhnúť." Všetci prikývli a diskusia bola vybavená.
Annabeth sa ešte naklonila k Percymu: "Myslíš, že to vydrží? Že meče budú fungovať?" Percy sa na ňu prekvapene pozrel: "A mňa sa pýtaš? Nie si náhodou ty bohyňa múdrosti?" Annabeth sa usmiala: "Vydrží to. Podľa mňa sú to mocné zbrane. Vyzerajú priam staroveko. Mám pocit akokeby boli z Atlantídy." Percy vážne pozýval hlavou a potom sa zasmial: "Vážne? Nekukala si nahodou v mladosti veľakrát Disneyho?" Annabeth sa zasmiala: "Možno, ale aspoň teraz už viem, že skutočne existovala." Percy sa zatváril prekvapene: "Vieš?" Annabeth prikývla: "Veď vieš...teraz už viem skoro všetko, veď som bohyňa múdrosti."
Percy sa len zasmial a pobozkal Annabeth.

Aryanna sa z radosťou pozerala na ten pokoj, čo vznikol po uväznení Gaie. No, zvažovala aj iné možnosti. Ako to, že Gaiu tak rýchlo porazili? Ale nakoniec usúdila, že to bude preto, že sú už bohovia a neuvedomili si, že už majú veľkú moc.
Aryanna obdivovala Percyho a Annabethinu odvahu a múdrosť nechať Gaiu takto na očiach. Myslela si, že je to dobrý nápad. Keď už bola pri nápadoch, napadlo jej niečo nápadité. ( :-D) Dostala dobrý nápad.
Rozbehla sa za Hazel a navrhla jej: "Mohla by som ísť povedať Táborníkom, že vojna sa skončila? Mám tam starého priateľa",povedala a usmiala sa. Hazel sa prekvapene pozrela: "A koho? Hádam nemyslíš Cheirona? Uff, stále zabúdam na to, aká si.... vyspelá." Aryanna sa zasmiala: "Ja viem som stará. Hlavne vtedy keď som ako malému Cheirónovi robila opatrovateľku. Jeho matka ho veľmi nemala rada a otec bol Kronos, takže ho dali na krk mne." Hazel sa zatvárila nechápavo: "Ako to? Nehovorila si, že si zo staroveku? Cheirón je ešte starší." Aryanna sa usmiala: "Hej, viem. Lenže kentauri rastú strašne pomaly, preto aj tak dlho žijú. Veď len ich puberta trvá aspoň 200 rokov. Keď som ho opatrovala, tak mal práve asi 500 rokov, čiže bol na začiatku puberty", potom sa zasmiala",bohovia, vyzeral smiešne. A bol dosť.... popudivý a divoký. Až neskôr ho začala zaujímať veda a umenie. Verte mi, v tomto období, by ste ho nechceli spoznať."
Hazel si len vzdychla: "Tak fajn. Kľudne choď. Ja som tam už, na moje pomery, bola veľakrát. A ak ti to nevadí, kľudne choď aj za Reynou a do Kempu Jupiter....ozaj, asi by sa mali tak trochu premenovať", potom sa rozosmiala zas ona a Aryanna s ňou. Všetci okolo nich tiež spolu hovorili a plánovali si spoločnú budúcnosť. Spoločnú večnosť.

Taaak, ďalšia časť....ak ste to so mnou ešte nevzdali asi si hovoríte: Omg, veď oni už porazili Gaiu? Neee, toto bol môj obľúbený príbeh, čo teraz?? Oki, to posledné asi nie, ale nebojte, ja im niečo vymyslím...muhahahaha 3:) :-P
Mimochodom, bola som na filme Posledný lovec čarodejníc a hovorím si- oh môj bože, tá čarodejnícka kráľovná vyzerá úplne ako Gaia!- a tak ju tu máte. Na obrázku. ;)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now