Dievčenské kecanie

308 31 4
                                    

Leo, Piper a Jason už vstali a balia si veci do ich novej loďky. Leo si zrazu všimol vo vode istý pohyb. Nevedel presne čo to bolo, ale tipol si, že je to veľká ryba. "Hej ľudia, mali by sme už všetko naložiť a vyraziť", zvolal Leo. "Veď my už všetko máme. To ty sa tam hráš s rybičkami", odpovedala Piper. Leo chcel ešte niečo podotknúť, keď vtom započuli vodu. "Čo to je?", spýtala sa Piper. "Bohovia! Percy Jackson! Mal si byť na vlastnej výprave. Nepotrebujeme pomoc!", zvolal Jason. Zrazu začuli dievčenský smiech a povzdych. Voda sa začala vlniť a vystúpila do veľkej vlny. Vlna sa rozdvojila a vyšlo z nich dievča s dlhými modrými vlasami, šatami a krídlami. Dievča si odfrklo: "Prečo ma tu každý zrovnáva s Percym. Vyzerám snáď ako on? Hmmm, aj keď isté rodinné črty by tu boli."
Jason, Piper a Leo nemohli uveriť čo vidia. Ďalšia polobohyňa a dcéra Poseidona? Vedia všetky Poseidonove deti meniť farbu a štýl oblečenia? Videli, že sa jej skracujú vlasy a získavajú blond nádych. Skracujú sa jej šaty a dostáva nohavice, sfarbené do zelena. "Tak, čo? Budete tu na mňa kukať celý deň, alebo sa vidáme na výpravu?", povedalo dievča. Prvý sa otrkal Leo: "Kto si? Čo chceš?" "Volám sa Aryanna, bohyňa a kráľovná riečnych víl a prišla som vám pomôcť s výpravou." "Hmm, okay? Prečo? Nikdy nám žiadna bohyňa len tak nechcela z vlastnej dobroty pomôcť", podozrieval Leo. "Fajn, fajn. Je dobré, že mi neveríte. Cudzím, by ste nemali veriť....až na to, že ja nie som cudzia. Poslal ma Percy, osobne. A vykazuje, že sa práve vydávajú na púť za tým bohom, a že citujem-Lemry, ktoré vyšli z Tábora až na obed si majú pohnúť, ha. ha." "Hmm, to už znie ako Percy,"začal Jason, "tak fajn. Plavíme sa po tejto rieke na sever. Môžeš nám pomôcť." Aryanna prikývla a vstúpila na palubu k ostatným. "Takže,"začala Aryanna a ukázala na Piper, "ty budeš určite Piper a ty, "ukazala na Jasona,"Jason, a ty,"ukázala na Lea, "Leo, však?" "Hej, uhádla si. To ti Percy dal aj naše opisy?", spýtala sa Piper. "Hmmm,"zamyslela sa Piper,"budú traja. Dievča s pierkami vo vlasoch, blond chalan, čo lieta ako superman a škriatkovský chalan so zápalnými rukami?" Keď Aryanna hovorila ich opisi, Piper sa pozrela na vlasy, Jason sa vzniesol a Leo....sa namiesto zapálenia rúk, pozrel na Piper a Jasona a porovnával výšku.
"Tak fajn, ľudia,"začal Jason, "mali by sme vyplávať a nájsť to niečo čo hľadáme skôr ako niekto iný."
Všetci mali na palube svoje miesto. Leo bol kapitán, Piper a Aryanna strážci pred príšerami a Jason sa staral o plachty.
Piper po chvíli zbadala vo vode veľkú rybu a upozornila na ňu Aryannu. Ona povedala: "To je v tejto rieke bežné. Teda skoro v každej. Smrteľníci vidia len to čo chcú. A skoro všetky veľké historky rybárov sú pravdivé. Niektorý skutočne videli aj 10 metrového sumca." "Waaau, vyzerá to, že máš kopu zážitkov", povedala Piper, "a koľko máš vlastne rokov?" Aryanna sa zasmiala: "Pýta sa ma to zrovna dcéra Afrodity, tej ktorá ako prvá povedala, že na vek ženy sa nemá pýtať? Ale fajn. No, vieš som trošku staršia. Teda, keď som dostala až takýto post bohyne a kráľovnej, tak takpovediac som bola medzi Poseidonovou prvou dvadsiatkou detí, ktoré mal s milenkami. Moja matka sa volala Kara a bola to poctivá a pracovitá rybárka. A v tých časoch, stále staroveku, to bolo nemysliteľné. Cháp ma, v stredoveku, sa to pomaly začalo. V novoveku, to už boli, ale v staroveku? Aby žena riadila firmu? Veď to robia len divošky, a preto začali matku tak nazývať: Divoška Kara. "Takže,"povedala Piper, máš zhruba 2000 rokov?" Aryanna jej odpovedala: "Zhruba. Presne je to len 1515. Hovorím, že som bola len v dvadsiatke, a len mileneckých detí. A žila som už pomaly na konci staroveku, kde ľudia začali blázniť s tým jediným Bohom a s podobnými nezmyslami. No, ku mne sa to dostalo len okrajovo. Ja a môj minori sme si pod vodou žili radostne. Ochraňovala som rieku od nevítaných návštevníkov, a zato ma ľudia nazývali diabol, bosorka, démon a podobne. Mne to bolo fuk. Ako hovorím, mala som rodinu." Piper sa jej spýtala: "A čo je ten minori?" Aryanna sa usmiala: "To bola moja spriaznená duša. Chápeš, moja láska. Mali sme spolu, ako inak dcéru, Opal." Zase sa spýta Piper: "Ako inak? Prečo? Nemôžete mať syna?" Prišlo jej to také absurdné. Prečo nemôžu mať syna? Je to niečo ako kráľovská vada? S jej mužom nemohli mať syna kvôli génom?
Aryanna sa pousmiala: "Ty nevieš evidentne veľmi veľa o vílach. Povedz mi, videla si niekedy satyricu? Hmm? Myslím, že nie. A prečo? Lebo proste nie je. A rovnaké je to aj s vílami. Neexistujú žiadny víliaci. Moja partnerka -minori a ja nemôžeme a ani nechceme mať syna. Bolo by to divné. Samozrejme, ti tu nebudem hovoriť náš spôsob rozmnožovania, nech ti stačí, že Opal je krásna a jej.....moju minori bohužiaľ zabili pri Kronovej vojne." Vtedy to už Aryanna nevydržala a rozplakala sa. Piper k nej rýchlo priskočila a objala ju. "Och, Aryanna. Je mi to ľúto. Nemala som sa pýtať." "Nie! Nie...," Aryanna chytala dych, "to..... to je v poriadku. Už sa to stalo. Ja.... budem v poriadku. A mala si to vedieť,....teda chcem,.... aby si to vedela." "Hej,...chápem. Už si sa asi dlho s nikým nerozprávala. Vieš, také to dievčenské pokecanie." Aryanna sa rozžiarila: "Vždy som chcela, len tak, dievčensky kecať. Je to príjemné uvoľnenie. A kecanie tejto doby sa mi asi najviac ľúbi. Ver mi, nechcela by si rozoberať milostné problémy s Jane Austenovou. Takže, to znamená, že sme priateľky?" "Jasné,"odvetila Piper, "môžeme kedykoľvek dievčensky kecať. Aj s ostatnými, s Hazel a Annabeth." "Juuuj,"Aryanna priam zvýskla, "to bude ako na Olympe. Aj tam sme poriadali takéto kecačky. Ale, hlavne slovo mali vždy Afrodita o láske," Aryanna urobila grimasu," Alebo Artemis o feministickom duchu ženy. Tie sa mi fakt ľúbili."
Potom sa s Piper ešte aspoň hodinu chichotali na jej zážitkoch alebo na Piperiných Táborových trapasoch.
Už bol pomaly večer, a preto radšej zakotvili na brehu loď a nachystali si spacáky. Leo spal na lodi a strážil ju a ostatní si ustlali pri brehu a zaspali.

OMG, že tisíc slov, ja neverím, že sa mi to podarilo. Hmmm, chcete takéto dlhšie diely alebo sa mám vrátiť ku kratším? Napíšte kľudne aj svoje názory do komentu a nejaký ten vote, by tiež potešil. Diiik. :-)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now