Vyrovnávanie sa s minulosťou

234 22 0
                                    

Piper sa strašne bála. Porazila už pár príšer, ale pred živlami mala veľký rešpekt a hlavne pred ohňom. Jason sa na ňu pozrel ako v spomalenom filme a uvidel strach a odlesk ohňa v jej očiach. Keď bola ohňová guľa, len pár metrov od nich, zrazu sa z rieky sformovala vlna a zničila oheň. Vznikol veľký oblak pary a z neho vyšla Aryanna a jej víly. Spoločne poslali veľkú vlnu na Gaiu a Aryanna pobedala: "Ešte stále si myslíte, že som slabá?" Leo, Jason a Piper na ňu hľadali s otvorenými ústami a Leo sa ako prvý otrkal: "Aryanna, ty si úžasná a silná. Veď si porazila Gaiu." Aryanna sa na neho prekvapene, ale so skrytou nehou pozrela: "Ani náhodou. Ako ju poznám aj v kóme bude plánovať pomstu." "Takže. Bude aspoň chvíľu nečinná?",opýtala sa s nádejou Piper. Aryanna prikývla: "Ale bojím sa, že potom sem príde s väčšou silou a aj pár pomocníkmi. Mali by sme sa porozprávať s bohmi..",sotva to stihla odpovedať, už sa prostredie menilo.
o==[]::::::::::::::::>

Bohovia bezpečne dopravili Táborníkov do Tábora a Hazel im v mene bohov a mieru poďakovala. Bolo to pre Táborníkov určite zvláštne, pretože bohovia ich vždy len využili a ani sa nezaoberali, či su nažive a kde sú. Hazel smutne priniesla do Tábora desať mŕtvych tiel a smutne povedala: "Je mi ľúto. Ale všetci vedeli do čoho idú. Hlavne vám všetkým ďakujem. Pomohli ste zachrániť svet, keď mali bohovia zviazané ruky. Gaia sa však ešte vráti a my sa musíme pripraviť. Do tohto boja vás však už nezapojíme, ale buďte v strehu. Môže vás tiež napadnúť",dopovedala Hazel a zmizla späť n Olymp k ostatným bohom a pár vyvoleným.

o==[]::::::::::::::::>
Hazel sa objavila priamo pred Clarrise, až sa strhla, ale nič nepovedala. Veď ako by mohla? Hazel je bohyňa. Hazel sa jej však aj tak ospravedlnila a Clarrise prikývla. Hazel povedala: "Takže, ľudia. Všetci tu, na hore Olymp ste boli vybraný vďaka vaším vlastnostiam. Takýto výber sa udeje fakt len raz za tisíc rokov, takže buďte šťastní. Vy, ste tí, ktorí v Tábore robili dôležité veci alebo nejako prispeli do našej spoločnosti a my, hlavne ja, sme si vás vybrali ako ďalších bohov." Zatiaľ čo bolo počuť len zvláštne mrmlanie, teraz bolo úplne ticho. Také to ticho v úžase a potom výkriky radosti.

"Takže. Postupne. Musíme si švihnúť. Gaia sa už formuje. Pristúpte k miske. Thalia pristúpila prvá a zhltla jemne modrú guľu. Potom Jason, Piper, Leo, Clarrise, Will, Peter od Dionýza, Kira od Hekaté, Sisi od Hypnosa a Theo od Nemesis.

Bohovia boli už v plnej zostave a tí čo nemali skoro žiadne deti, alebo nemohli byť nejak nahradený....to doriešia neskôr. Veď aj prvý bohovia mali deti a museli im dať nejakú funkciu, tak aspoň v tomto mali celkom dobrý systém.
Annabeth prerušila ruch v miestnosti a povedala: "Stratégia je teraz tá najdôležitejšia. Gaia sa formuje a my netušíme, kde zaútočí. V tom má aj výhoduje, môže si vybrať miesto boja, ale nás je viac. My ju dokážeme poraziť. Musíme.",otočila sa k Leovi,"koľko zbraní dokážeš vyrobiť do útoku na Gaiu." "No, kedy ten útok bude?",spýtal sa Leo. Aryanna sa zasmiala: "Nie je to očividné? Nemá ani tušenia. Nikto nevie kedy zaútočí alebo ako zaútočí. My sa tu budeme zatiaľ len hádať lebo k tomu to všetko smeruje." "Ale nemusí to tak byť",povedal Percy. Aryanna sa na neho pozrela: "Jasné. Nemusí. Treba sa zmobilizovať a byť pripravený." Všetci prikývli. Hazel potom povedala: "Tak fajn ľudia. Teraz potrebujeme zbrane",Leo prikývol,"vďaka Leo. A vy ostatní sa naučte používať čo najlepšie svoje schopnosti. Či už bojové alebo mágiu. Na bojisku si musíte nájsť najlepšie miesto pre váš útok. Napríklad Percy a Aryanna by mali vojsť do nejakej rieky a Leo musí používať svoj oheň. Viem na zistenie vašich magických schopností a schopností bohov je veľmi málo času, ale ja vám verím. Dokážeme to." Všetci znova prikývli a pustili sa do práce. Hazel, Percy, Annabeth, Frank a Nico plánovali všeobecnú stratégiu a skúšali aj boj s ich zbraňami. Hlavne teraz to bolo dôležité keď mali božskú silu a rýchlosť.

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now