Dierová diera

68 5 0
                                    

"No, to je jedno", nakoniec všetko skončila Reyna a chcela sa aj postaviť, no zranená a obviazaná noha ju nepustila.
Talassa si to hneď všimla: "Oh, za zranenie sa ospravedlňujem a aj za všetko ostatné."
"Hej", prikývla Reyna, "Teraz by ste to mali ešte aj vysvetliť a povedať všetko čo viete. To by totiž našej situácii dosť pomohlo. Stále vás ešte vidíme ako nepriateľa", povedala diplomaticky, no rozhodne.
Talassa položila šálku na tanierik a tanierik dala na stôl.
"Ako som už spomínala predtým, na vine sú otrasy. To kvôli nim som povolala svoje tiene a dokonca zaútočila na Opalin ostrov. Za to sa však ospravedlňujem, pretože som ešte nevedela proti komu bojujem a brala som vás ako nepriateľov. Tí polobohovia a aj smrteľníci mali zvláštne druhy mocnej mágie a tak sa mi zdali nebezpeční.
No, teraz už viem o čo tu ide. To naši nepriatelia spôsobujú tie otrasy a to kvôli tomu, aby prebudili Gaiu."
"Ale ona je na Olympe", hneď panovačne odvetila Annabeth, "Keď sme boli bohovia, tak sme sa s ňou porátali a vďaka modrým mečom sme ju uväznili v klietke nad Olympom, aby nemala kontakt so zemou", pozrela na Percyho, ktorý prikývol: "Môžu to potvrdiť aj ďalší polobohovia, čo tam vtedy s nami boli a rovnako šli za vami alebo ste ich zajala."
"Och. Máte pravdu, mala by som ich prepustiť", povedala prekvapene a mávla rukou.
Mimo stanu bolo počuť tupé padnutia a zmiešané prekvapené hlasy polobohov.
Annabeth aj Percy vyzerali nadšene, že ich priatelia dorazili do provizórneho Tábora, no potrebovali, aby Talassa dohovorila a tak jej Percy pokynul, aby pokračovala.
"Podľa môjho názoru, boli zmetení, že ich Matka sa vytratila z povrchu zeme a búria sa, aby ju mohli nájsť. Snažia sa zhmotniť a nájsť si božskú podobu, preto vyvolávajú otrasy. A keď ju nájdu, vylejú si svoj hnev na celý Olymp, oslobodia Gaiu a uskutočnia jej plán o zániku sveta!"
"A kto sú oni?", spýtala sa Reyna.
"Jej najvernejší syn a dcéra. Sú priam neoddeliteľní s ich matkou. Sú to dvojičky, Ourea a Nesoi.
Ourea, stelesnenie a bohyňa hôr, paní Etny, Olymposu, Athosu, Helikonu, Parnasu, Nysosu a aj ďalších najväčších hôr starého Grécka.
Nesoi, stelesnenie a boh ostrovov, pán Cypru, Kosu, Korfu, Rhodosu, Delosu a aj ďalších ostrovov, vrátane Kréty",Talassa sa nadýchla, no aj tak pokračovala, "Netuším koľko ešte dcér a synov by si Gaia mohla povolať na pomoc, no týto sú jej najsilnejší. Nie sú totiž jej titani, storuký obri ani kyklopovia. Oni sú priam súčasťou viditeľnej Matky Zeme, povrchu zeme."
"Existuje aj neviditeľná?", spýtala sa Annabeth, ktorá si určite pripravovala ešte milióny ďalších otázok, kým sa znova Talassa dostane k veci.
"Gaia, tú ktorú ste uzamkli, je len čisto jej zosobnenie, ktoré stvorila kvôli boju a dala jej moc. Samotná Matka zeme, Gaia, sa skladá z bohov hôr, oceánov, riek, morí a vlastne aj všetkého živého keďže sú to jej deti.
No, skladá sa ešte aj z neviditeľných bohov ako bohovia materinskej lásky, plodnosti, oddanosti a všetkých ďalších vlastností, ktoré by ste od Matky Gaie čakali a ktoré vaša uväznená Bojovnica Gaia nemá."
"Aha. Tak pokračujte. Ako ich zastavíme?", spýtala sa mierne zaskočená Annabeth, keďže dostala novú informáciu o ktorej nič nevedela.
"Mali by sme povolať všetky známe sily, ktoré máme a nejako zabezpečiť Nesoi a Oureu predtým než sa finálne prebudia", navrhla Talassa.
Všetci v miestnosti prikývli a Percy sa ešte otočil za Poseidonom: "Mal by si o tom povedať Opal. Týka sa to jej ostrova a mala by vedieť, čo robiť."
Poseidon vyzeral, že by chcel ešte niečo povedať, no nakoniec len prikývol a vyšiel zo stanu do mora a zmizol.
"Nediv sa", položila mu Annabeth ruku na rameno, "Praskol si mu jeho bublinu, že žije vo svete ktorý nie je reálny. Mala som z neho totiž vždycky pocit, že si myslí, že je lepší ako ostatní bohovia, a že jeho deti ho všetky milujú. No, vďaka tebe je schopný tomu čeliť."
"Len si nenamýšľaj", zapojila sa Talassa a zakývala nohou na stoličke, "On sa nikdy nezmení. Nikto z bohov. Oni sú už proste takí. Sľúbia aj hory doly, no kým dôjde k činom, tí ktorým niečo sľúbili sú už sto rokov po smrti."
"Bolo vaše manželstvo vážne až také hrozné?", spýtala sa neutrálne Annabeth.
"Noo, neboli sme až taký zohratí ako vy, a ani takí zamilovaní. A keď som si mala vybrať medzi bývaním zo svetelnou mamou, Hemerou, aj keď som bohyňou mesiaca, a jeho morom, kam patrím, vybrala som si radšej mamu!", úsečne odpovedala bohyňa.
Percy s Annabeth sa len rozžiarili, keď ich označila za skvelý pár ale inak jej nadutosť nevnímali.
"A vy?", spýtal sa Percy, "Hovorili ste totiž o bohoch akokeby ste k nim nepatrili."
"No", zamyslela sa Talassa a pomaly začala vstávať zo stoličky, "Pochádzam z rodiny, ktorá je dosť temná a stará. Našim domovom je Tartar, takže sa k Olympským bohom príliš nehlásim."
"Poznali sme tiež dcéru, ktorá nebola ako jej otec, titan Atlas. Priam sa proti nemu vzbúrila a navštívila Artemidin lov. Bola to skvelá lovkyňa, Zoë", zaspomínala Annabeth, ktorej Talassa pripomenula Zoë.

....
Započuli lusknutie prstov ich väzniteľky a prúd jej moci ich vychrstol medzi ich priateľov polobohov. Priam k nim spadli z neba.
Boli to: Nico, Jason, Piper, Drew a aj ďalší táborníci.
Ostatní polobohovia, čo čakali pred stanom im pomohli vstať a vysvetlili situáciu.
Jason hneď chcel vstúpiť do stanu, no keďže bolo ich rokovanie v plnom prúde poddal sa a čakal s ostatnými.
Medzitým sa z čista-jasna objavila pri pláži diera.
Pár polobohov do nej zabodlo oštep alebo hodilo kamienok, no nič sa nestalo. Bola to proste obyčajná diera.
Menej obyčajnou sa stala až vtedy, keď Percy a Annabeth vyšli zo stanu a všetkým táborníkom povedali o ich novom nepriateľovi a o tom, že tu ostávajú na dlhšie a aby si spravili viac rímskych stanov. Keď dohovorili, tak práve vtedy diera zasvietila žiarivým dierovo zeleným svetlom, vďaka ktorému z diery vyhupli Leo Valdez a Hazel Lavesque.
Všetci sa na nich prekvapene otočili, keď sa oprašovali z dierového prachu.
"Čo sa deje? Kde ste boli? Odkiaľ ste prišli?", vychrlili na nich otázky Percy a Annabeth.
"Z Tábora, odkiaľ inakadiaľ? Robili sme totiž na jednom projekte a chceli sme sa pochváliť, že je hotový, no nikto tam nebol", odpovedal Leo a hodil úsečný pohľad na všetkých táborníkov, ktorí sa zatvárili zahanbene.
"Ten projekt zahrňuje vytváranie dier?", spýtal sa s nadvihnutým obočím panovačne Annabeth.
"Nie!", zavrhol rázne Leo a jeho pohľad, usvedčujúci každého táborníka, sa zameral na Annabeth.
Teraz sa reči chytila radšej Hazel, pretože v Leovom podaní, by tu tak došlo k ďalšej bitke: "Pracovali sme...teda hlavne Leo pracoval na špeciálnej rádiovej dorozumievacej stanici a ja som mu poskytla svoje informácie o správnych vodivých kovoch."
Táborníci na ňu nechápavo hľadeli a tak si vzdychla, pošmátrala v batohu a vybrala odtiaľ novú a podivnú vysielačku.
"Vyrobili sme anti-príšerové vysielačky!", povedala jasne.
"Voláme ich", chcela ešte povedať Hazel, no do reči jej skočil Leo: "Voláme ich Úžasný Leov prístroj."
Hazel pokrútila hlavou a odstrčila Lea zo svojho prejavu: "Dali sme im skratku APV. Takže odteraz, možete používať APVy ako komunikačné prostriedky."
Táborníkom sa rozžiarili oči a hneď prijali Hazelin a Leov vynález.
Hazel bola tiež nadšená z ich nadšenia a hneď ich začala rozdávať, s malým upozornením: "Slúžia len na dôležité a rizikové správy. Hlavný prijímač bude mať na starosti pravdepodobne Cheirón, takže APVy neberte ako hračky!", zazrela a drgla do Lea, ktorý robil nad jej poučovaním grimasy.

:D cez víkend som sa trochu nudila a okrem opätovného prečítania Znamenia Atény :3 som vytvorila aj ďalšiu kapitolu ;) Užite si posledné hodiny víkendu!

Ps: Videl niekto nejaký Ghibli film? Ktorý je vás naj? Pýtam sa kvôli tomu yin a yang kruhu :D Viete odkiaľ sú tie čierne a biele postavičky? :P

PS2: pridávam aj skvelú Reyninu koláž a na obrázku máte aj Percyho ;)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehDonde viven las historias. Descúbrelo ahora