Bohovia v nebezpečenstve

594 47 3
                                    

Správa o nebezpečenstve pre bohov sa rozchýrila po celom Tábore. Cheiron, šéf Táborových aktivít a kentaur, sa snažil všetkých upokojiť. "Takéto stavy pohotovosti sme tu už dávno mali a boli aj horšie, keď sme pred pár rokmi bojovali vo vojnách. Neprepadajte panike." Zrazu sa všetci pozreli hore na oblohu a uvideli obrovský výbuch. Annabeth zakričala:"To je tá pasca. Už sa spustila." Nikto nestihol bohov varovať,kôp pretože sa prerušili všetky spoje s horou Olymp alias Empire State Buildingom ako pri prvom útoku Gaie. Zrazu, ako keby sa zastavil čas a všetky normálne činnosti boli bezvýznamné. Hlavne pretože obloha potemnela, more prestalo dunieť, slnko prestalo svietiť. Všetko ako keby sa ponorilo do večnej temnoty. Nikto nevedel, čo má robiť. Okrem satyrov a lesných nýmf. Vďaka ich pôsobeniu magickej moci, mohol svet znova existovať. Všetci lesní duchovia sa zhromaždili pri Empire State Building a vyviezli sa hore, do sály bohov. A dočasne začali udržiavať svet v harmónii, pretože keď boli bohovia nezvestný, Chaos a Gaia a ďalší temný by zase získali moc a uvrhli svet do temna.
"Hmmm", Cheiron sa zamyslel, "satyrovia a lesní duchovia, toto nevydržia robiť naveky. Vydržia možno rok, možno len pol roka a to je na nájdenie bohov, ak nezmizli navždy alebo iného obnovenia ich síl, veľmi krátky čas. Jedno je isté mali by sme sa ísť pozrieť do sály bohov a zhodnotiť škody."
Keď Cheiron, Annabeth a Percy prišli do sály, bolo tam ako....no ako po výbuchu. Všetky tróny bohov boli popraskané a jediné čo, vlastne stálo bez zmeny bol božský oheň vo veľkej nádobe. A práve túto nádobu museli strážiť a udržiavať lesní duchovia, ale nemajú dosť energie na dlhšie udržiavanie tejto energie, nakoniec aj tak prestane žiariť a to bude absolútny koniec.
"Cheiron", zvolala Annabeth, "našla som ešte evidentne poslednú bohyňu." Všetci sa pozreli Annabethinym smerom a uvideli pod svojím tronom skrčenú bohyňu. Vyzerala, že je len v bezvedomí a keď sa jej lepšie prizreli, spoznali ju. Bola to Héra.

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now