Annabethina hodina telesnej výchovy

64 5 0
                                    

Tak môžeme začať, povedala Aténa v Annabethinej mysli, zhmotnila svoj meč a zaútočila.
Annabeth inštinktívne siahla po svojej dýke, ktorá sa jej v sne objavila a odblokovala Aténin útok.
Nezjavujem sa pred tebou v celej sile a zbroji, vysvetlovala Aténa a opätovne útočila na Annabeth, pretože by si to nezniesla a tak bojujem ako človek. Mala by si byť schopná ma poraziť. Keď to dokážeš, posunieme sa na ďalšiu úroveň.
Po úmornej drine, čo sa Annabeth zdalo aspoň tri hodiny, Aténu konečne dokázala odzbrojiť.
Hmm, dobré, skonštatovala Aténa a na hrudi sa jej zhmotnil jej štít.
Aténa znova zaútočila a Annabeth hneď pocítila príliv matkinej novej energie.
To nie je férové, matka. Ty si si privolala novú silu, no ja som už unavená.
Pff, ja som už unavená, zopakovala Aténa. Moje dieťa, to je aj cieľom tohto tréningu. Si príliš zraniteľná, ako aj ostatní polobohovia tejto doby. Ja ťa tu chcem naučiť Cheirónovu vyčerpávajúcu tréningovu metódu, s ktorou trénoval tých najslávnejších hrdinov Grécka.
Ale tá metóda mi jedine spôsobí smrť!, protestovala Annie.
Veď preto cvičíme vo sne. Ide len o to, aby si sa naučila bojové grify a postavenia. V skutočnosti to tvoja hlava už bude mať zautomatizované a tvoje telo ju počúvne.
Na to už Annabeth nemala čo namietnuť a tak sa sústredila na boj a želala si, aby sa už konečne prebudila a muky, pri ktorých jej svaly stonali a dýka v ruke triasla, už ustali.

Aténa mala na sebe štít, meč a dokonca aj prilbu, no po krátkom pohľade na Annabeth skonštatovala, že ju už nechá tak.
Pre dnešok by to asi aj stačilo. Môžeš sa vrátiť.
Povedala a Annabeth vyčerpane klesla na kolená. Dychčala a v duchu preklínala každého boha a bohyňu, ktorá jej kedy skrížila cestu počnúc Hérou cez Aténu až k samotnému Diovi.

Keď už získala nadobudnuté sily a rovnováhu, prudko sa vystrela na skutočnej posteli.
V sne si myslela, že uplynulo nekonečne veľa času a že ju možno jej priatelia budú hľadať, no nakoniec zistila, že uplynula sotva hodina a má ešte celú noc na spánok.
Slastne zatvorila oči a ihneď zadriemala.
V sne sa jej ale znova objavila Aténa.
Čo tu chceš?, vyletelo z Annabeth.
Prišla som na ďalší tréning.
Tréning? Veď len pred chvíľou sme skončili!, vykríkla naštvane, pretože sa jej vôbec nepáčili nápady na ďalší boj.
Sny sú v tomto najlepšie. A aj moje vnímanie času. Zatiaľ, čo ty si si sotva stihla uvedomiť, že uplynula hodina, mne uplynul už jeden deň, takže sa znova môžeme vrhnúť do boja.
Nepríde ti to ako podvádzanie?, zafučala Annabeth.
Vôbec, jednoducho odvetila Aténa.
Annabeth znova rýchlo vytiahla dýku a vyhla sa prvému božskému útoku.

Keď mala na sebe Aténa už dokonca aj plášť, usúdila, že na zemi už prešla ich bojovná hodina a znova nechala Annabeth vydýchať. Annabeth sa po predchádzajúcej skúsenosti ani neobťažovala so vstávaním so sna a ostala ležať na bielej podlahe bielej izby, kde s Aténou bojovala.
Pozerala len do stropu a čakala, kedy sa znova objaví jej matka.

Vstaň, prikázala po chvíli a ich boj sa znova začal.

Bojovali spolu celú noc. Trvalo im to síce len desať skutočných hodín, no Annabeth mala pocit, že s ňou trénuje desať dní.
Uhýbala, útočila, bránila sa, útočila, uhla, no pritom už myslela na útok. Stratégia striedala stratégiu. Keď ju Aténa zasiahla, Annabeth ucítila bolesť, no v sne sa jej nemohla objaviť žiadna rana a tak pokračovali ďalej.
Bohužiaľ, Annabeth nevedela ako to funguje na bohyňu, pretože Aténu dokázala maximálne odzbrojiť a Aténa to vždycky uznala za dostačujúce a objavila sa s novou a novou zbraňou.
Použila oštep, meč, štít, dýku a veľa ďalších a prepracovaných nástrojov na zabíjanie.
...

"Čo ti je, Annie?", spýtal sa jej na raňajkách Percy, keď uvidel Annabeth, ktorá namosúrene je svoje raňajky.
"Nič. Len som sa zle vyspala", odvrkla a nahádzala do seba všetku slaninu s praženicou.
"A čo obeta pre bohov?", začudoval sa Percy, pretože Anabeth na tanieri neostalo nič čo by mohla obetovať.
"Nech si na niečom pochutí sama a nikomu okrem mojej mamy obety nedávam", povedala rázne a nafučane oddupala na poradu, ktorú zvolal Cheirón.

Annabeth vošla do poradnej miestnosti ako skoro posledná. Samozrejme, to bola vina Atény! Koho iného? Annabeth si totiž ráno po únavnej noci musela pospať a samozrejme zaspala na raňajky, ktoré teraz do seba kvôli porade musela náhlivo nahádzať.

Dvere miestnosti sa za ňou opäť zavreli a keďže prišla ako posledná, porada sa mohla začať.
Cheirón, Sybille, Giro, Opal, Clarisse, Piper, Jason, Conor, Travis a aj ona boli pozvaný. Ostatní ako Percy, Nico, Will, Hazel a Frank pomáhali táborníkom s obranou. Ako sa na porade od Opal dozvedeli, Šiva jej vyhrožoval, že zabije jej priateľov. Preto dala okolo paláca ochranné väzby a vodňanov chráni aj Rada.
No, jej priatelia sú aj polobohovia a preto ich prišla varovať.
"Vypovedala som mu vojnu a budem bojovať do posledného dychu na ochranu tých, na ktorých mi záleží!", zvolala Opal a miestnosťou sa rozlahli jej slová.

10K videní :D ja neverím :D tým, čo pri tomto skoro nekonečnom príbehu ostali, fakt hovorím palec hore :D ja v poslednej dobe nedokážem ani dočítať knihu 😂😂 začala som čítať asi tri a stále sú na poličke..asi im je tam dobre :D

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now