Znovuzrodenie bohov Olympu

245 20 3
                                    

Keď Hazel zrazu zacítila príval moci, Re nad ňou zakrúžil rukami a pred Hazel sa zrazu objavila zvláštna zelená guľa. Re povedal: "To je guľa moci. Teraz Hazel, sa z teba stáva prvá nová bohyňa Olympu." Hazel sa prehla a vdýchla guľu. Zatackala sa dozadu a spadla. Frank ju zachytil a pozrel na Rea: "Čo ste to urobili?" "To čo žiadalo proroctvo. Rýchlo, cítim že Kronos už má vašich priateľov. Musíte im pomôcť. Tak ďalší...",povedal Re a pokračoval vo vyberaní. Teraz sa už zastavil pri Percym. Hazel zrazu otvorila zelené očí, párkrát nimi zamrkala a dala sa do normálu. "Frank? Pustíš ma? Musím pomôcť Reovi",zahlásila Hazel a robila rovnako zvláštne pohyby ako Re nad Percym, nad Nicom. Percy a Nico sa tiež prehli a vdýchli gule, ktoré sa tiež pred nimi objavili. Percy vdýchol veľkú, tmavomodrú a Nico menšiu, čiernu. Otrkali sa a Percy sa vrhol k Annabeth, aby tiež vdýchla, tentoraz sivú guľu. Hazel ešte pomohla Frankovi, ktorý vdýchol červenú guľu a už boli všetci. Frank mal Áresovu schopnosť, Hazel a Nico dostali Hádovu schopnosť moci a smrti. Percy dostal Poseidóna a Annabeth Aténu.
Bolo to zvláštne, hlavne so Sadienho, Ziinho a Carterovho pohľadu, pretože ich normálny priatelia sa vďaka ich bohovi premenili na bohov s ich mocnou aurou a zvláštnym gréckym oblečením. Dali sa do takého toho radu vedľa seba a začali žiariť "Ako hollywoodske hviezdy". Potom Hazel alias prvá z nich, vystupila a povedala: "Vďaka mágovia. Vďaka Re." Poklonila sa im, pričom ruku s kúskom jemného gréckeho šálu dala na brucho a jemne pokrčila kolená. Ostatní za Hazel urobili to isté, potom sa vystreli, zažiarili a zmizli. Mágovia tam len tak stáli s otvorenými očami a ústami a Re sa spokojne pozeral.

o==[]::::::::::::::::>
Piper už pochytila beznádej, lebo to vyzeralo, že Kronos vyhral. Znova pred nimi stál v plnej sile a chystal sa s úsmevom odstrániť aj ostatné mocné gule. Piper vedela, že potom bude na rade ona. Rovnako aj vedela, že Kronos je mocný a má vždy nejaký plán, takže ich priatelia sú už určite mŕtvy. Nemohla sa už na to pozerať a tak zlomene sklonila hlavu, ešte pocítila tú hnusnú mazľavú tekutinu, ktorou bola prilepená ako postupne tvrdne a uväzňuje ju. Už dokázala len zavrieť oči a čakať na koniec.

o==[]::::::::::::::::::::::::::>
Medzitým, sa novovytvorený bohovia modlili za to, aby to Piper tak ľahko nevzdávala. Keďže už boli bohovia, museli sa držať istých pravidiel a nezasahovať. Percy to už nevydržal, zavrčal a povedal: "Keď bude konečne po všetkom mali by sme konečne nejako zmeniť zákony. Toto čakanie je hrozné." "Pšš",zahriakla ho Hazel a on ju musel poslúchnuť, lebo ona bola prvá a najmocnejšia z nich. Podsvetie konečne dostalo šancu byť vládcom bohov...alebo vládkyňou. Treba len dúfať, aby nespyšnela ako Zeus a hlavne...aby vyhrali a ich éra neskončila tak rýchlo ako začala. Annaneth to už tiež nemohla vydržať: "Hazel? Pozri sa na to. Poriadne! A povedz, nebudú potrebovať aspoň nejaké znamenie? Veď Kronos ich zničí! Musíme zasiahnuť!" "Oooch, tak fajn",povedala Hazel,"Ale ak sa niečo zvrtne nehovorte, že som vás nevarovala." Annabeth s Percym na seba pozreli a prikývli. Chytili sa za ruky a zdvihli ich nad hlavu. Vyzerali ako víťazná dvojica na Olympijských hrách. Takýto obraz poslali Piper a ona sa hneď vspružila. Ešte počuli ako zašepkala: Percy? Annabeth?

o==[]::::::::::::::::::::::::>
Piper....
Potom čo uvidela znamenie od Percabeth, si Piper uvedomila, že majú nádej. Počkala ešte chvíľu a zakričala na Jasona a Lea: "Teraz!" Oni najprv nechápali, ale keď videli ako Piper rozbila zatvrdnutý hnis, urobili to isté. O chvíľu už stáli oproti Kronovi v plnej zbroji. Kronos sa však zasmial: "Takže, vy chcete bojovať?" Zamával rukou a premkastnili sa na pláň, kde bola celá jeho armáda na jednej strane, Piper, Leo a Jasonna druhej a miska v strede. Okolo nich bola len pustatina a asi tisíc príšer v brnení a asi piati Giganti. Piperin entuziazmus prišiel tak rýchlo ako aj vyprchal a Leo s Jasonom o dosť pobledli.

o==[]:::::::Medzitým::::::::>
Nový bohovia neboli bohmi ani päť minút a už sa hádali ako starí bohovia. Percy kričal: "....ale musíme im nejako pomôcť. Pri všetkých bohoch, veď oni stoja pred armádou.....a my by sme ju vedeli poraziť!" Hazel odporovala: "To síce hej, ale nemali by sme to robiť. Ani bohovia to nerobili a vieš prečo?" "Hmmm, myslím, že neviem....asi pretože buť bojovali tak ako sa má...proti Titanom, alebo boli rozklepaný z ich rímskeho rozdelenia." Hazel sa zas urazila: "Tým ma chceš uraziť? Tiež som Rimanka ak si zabudol.." "To síce hej",Percy poznamenal," ale ak teraz niečo neurobíme, už nebude žiadna krajina, ani Rím, ani Atény, ani Tábory!" Hazel zavrčala: "Ty to nechápeš!? Ja som to už pochopila. Viem prečo Zeus vždy tak váhal. Existujú mocnejšie sily ako bohovia o ktorých ty nemáš ani tušenia a ja sa len snažím udržať tie sily ďalej od nás!!" "Ooo, tak nám povieš aké hrozné sily to sú, vaša výsosť?!!",povedal jej posmešne Percy. Hazel zaškrípala zubami: "Mocné sily, karma, yin a yang, náhoda a podobné. Sily čo riadia vesmír a tie sa dokážu všetkým hrôzostrašne vymstiť!" Percy na to radšej nič nepovedal, lebk spochybňovať také sily by bolo ako spochybňovať bohov a to proste nemohol, veď sám bol boh. Ešte stihol však dodať: "Radšej by som niečo urobil teraz a potom to niako vyriešime, inak potom nebudeme mať čo riešiť." Hazel si vzdychla a Annabeth s Frankom len ticho pozorovali ich hádku a snažili sa vymyslieť niečo produktívnejšie. Samozrejme Annabeth už niečo napadlo a keď ju už prestalo baviť počúvať ich hádky a keď svoj plán, samozrejme dotiahla do detailov, bola pripravená povedať ho ostatným.

Taaakže, ďalšia časť. Dúfajme a dúfajte, že má Annabeth dobrý plán inak to skončí zle.....ale nebojte....či? Hmm, chcela som niekedy napísať horor kde by všetci umreli,.....ale tu haaadam nie ;-)
PS: Nikdy som sa nespýtala na obrázky. Dúfam, že sa páčia. Každý prejde mojou špecifickou kontrolou....mne sa proste páčia, ale nechcite byť v mojej koži keď vyberiem len 1 z asi 1000 obrazkov v mojom mobile :-D dúfam že nie som sama.....Kto je tiež zberač obrázkov ako ja?

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now