Posledná bohyňa

479 41 2
                                    

Dnes idem na dovolenku, tak asi tu budem pridávať časti len o siedmej večer. Tak vedzte, že ak tu nebudem nič pridávať, napchávam sa v bufete alebo ma uniesli príšery. ;-) :-D

Tábornici opatrne odniesli Héru do Tábora. Apolonovci sa ju snažili nejako oživiť, ale veľa o liečení bohov nevedeli a preto je stále v bezvedomí. Už bola noc a Percymu sa sníval zvláštny sen. Bola v ňom Héra a hovorila mu: "Perseus Jackson! Dúfam, že ty budeš rozumnejší ako tvoja kamarátka a aspoň si ma vypočuješ. Vyhnala ma zo svojho sna tak rýchlo, že som ju nestihla ani pozdraviť. Takže, k veci, musíte stihnúť do polroka nájsť magickú silu bohov a oslobodiť ju. Ona sa potom usadí a svet bude znova v rovnováhe. Toto je asi vaša najdôležitejšia úloha..." "Prečo? Aby sa náhodou nezničila vaša úžasná rodinka?" Héra povzdychla: "Percy, ak si si nevšimol, moja rodina je už dávno zničená. Nikdy som nepovedala, že keď uvoľnite silu, tak sa bohovia vrátia, len že svet bude v rovnováhe." Héra sa zatvárila veľmi smutne: "Bohovia sa už nikdy nevrátia a ja som tu len pretože,...vo večnosti kam išli bohovia, by som bola aj tak spokojná a preto je pre mňa horším osudom ostať na Zemi,... bez nich. Je to majstrovský plán hodný Gaie. Keď nezvrhnúť, tak aspoň zabiť alebo ublížiť." Hmm, Percy si nikdy nepomyslel, že by niekedy v živote mohol Héru, Héru, ľutovať. Ale ľutoval ju. Vyzerala zdrvene, ako keď niekto niečo roky buduje a teraz mu to len tak niekto zoberie. Ale, keď znova začala hovoriť, už ho to prešlo. "Ohh, bohovia! Čo budem teraz robiť? Neostala mi ani len Atena, alebo Zeus. Mohla mi tu Gaia niekoho nechať. Ale nieee, ostanem tu len s tymito polobohmi." Percy to jej sebecké ľutovanie nemohol zniesť: "Och, celý svet kolabuje a je na pokraji zrutenia a vy ľutujete len seba, ale čo som mohol od vás čakať, nikdy sa nezmeníte, vy vždy myslíte len na seba a na vašu 'dokonalú' rodinku, ostatný ľudia sú vám ukradnutý!!" Héra vyzerala pobavene: "To nie je fér. Vy ste sa na mňa spolčili. To isté mi povedala aj Annabeth." " No, to bude asi, pretoze je to pravda." Percy sa potom zobudil a zavolal Annabeth, Jasona a ostatných, aby im povedal o ich misii.

Rozhodovala som sa, ktorú bohyňu mám "nechať na žive". A myslím, že Héra je dobrá voľba. Artemis alebo Aténa by určite radi spolupracovali s polobohmi, ale pre Héru je to ten najväčší trest.
*Chi, chi, chi, tak a to máš za strátu Percyho pamäte* ;-)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now