Posedenie pri čaji s bohmi, s príchuťou hroziacej katastrofy!

54 7 0
                                    

Annabeth sedela na brehu mora a pozerala do vody: "Uh, pred každou bitkou je to rovnaké. Divný pocit v žalúdku, strach o všetkých polobohov a pritom vedomie, že veľa z nich padne", skoro hystericky za zasmiala, "Človek má až pocit to vzdať, už len kvôli týmto pocitom, a nie kvôli nepriateľovi."
"Kedy hovorila, že sa vráti?", pribehol k nej Percy, no keď uvidel Annabethinu bezradnú tvár, hneď radšej zmĺkol.
"Do čoho sme sa to zase zaplietli? Bohyňa len hovorila, že upozorní bohov, no nič viac nepovedala. Sotva som z nej dostal, že je naša priateľka. Evidentne má dôležitejšie veci na práci, než poučovať neznalých a slabých polobohov", nafučal sa Percy.
Annabeth sa na ňom zasmiala a hneď sa jej o trochu zlepšila nálada. Vstala, oprášila sa od piesku a pozrela sa na obzor.
Slnko bolo našťastie ešte vysoko, takže majú dostatok času na postavenie rímskych táborov, pretože tu určite budú musieť ostať.
Predtým než sa však stihla s Reynou a Frankom o čomkoľvek poradiť, z hlbín vody sa vynorila čierna bohyňa.
Všetci sa na ňu prekvapene pozreli.
Ona vošla medzi nich a oznámila: "Kto sú vaši najhlavnejší vodcovia? Musíme sa porozprávať. V súkromí!"
Frank prikývol a hneď zaviedol bohyňu do provizórne postaveného stanu.
Z vody však za ňou vyšiel ešte jeden boh. Bol to boh mora, Poseidon. Mal na sebe jeho typickú košeľu, pretože stále nestrácal svoj pohodový štýl ulievača, surfera a rybára, no pritom mal aj vážny výzor a rifle, čo znamená, že sa predsalen niečo deje.
Percy, alebo skôr Poseidon zamieril k Percymu a ten sa hneď spýtal: "Čo sa deje? Tá bohyňa nám skoro nič nepovedala, no..."
"No", pokračovala radšej Annabeth a pozrela velevýznamne na Percyho, za čo on na ňu vrhol vďačný pohľad, lebo už nevedel ako by to viac rozvinul.
"Máme podozrenie, že zaútočila a uniesla niekoľko polobohov a dokonca aj smrteľníkov, no pritom nám odkázala, že je náš priateľ a odišla po vás", zhrnula ich situáciu, zatiaľ čo Poseidon sa na nich chápavo pozrel.
"Vyzeráte dosť zmetene, no verte mi, že neviem o nič viac. Veď poďte, dozvieme sa viac. Bohyňa Talassa nám povie viac."
"Kto to vlastne je?", spýtal sa Percy.
"Je to prastará prvobohyňa, ktorá sa radí, ešte k bohom, čo skôr pripomínajú vlastnosti než veci. Je dcérou Hemery, dňa, a Éthera, svetla. Jej príbuzná je aj bohyňa noci Nyx, a ako už asi spomínala, je bohyňou mesačného svitu na morskej hladine", odpovedal Poseidon a spoločne zamierili do stanu, kde zatiaľ Frank a Reyna ponúkli bohyňu čajom.
"Za všetky únosy sa ospravedlňujem. Dlho som nebola na svete a keď mi matka Hemera povedala, že by vám chcela pomôcť ako ospravedlnenie za pomáhanie podlým hadom, prijala som to. Ako som už hovorila, chcela som pomôcť, pretože sme začali cítiť isté podivné otrasy zeme. Určite o nich viete, však?", spýtala sa bohyňa a napila sa čaju.
Slova sa znova ujala Annabeth, ktorá sedela vedľa Percyho oproti Talasse. O čosi ďalej sedel Poseidon, ktorý si ich tiež zacala všímať a počúvať zaujímavú debatu, popri ktorej mohol pozorovať vzťaj jeho syna. Keď totiž Annabeth začala hovoriť, Percy sa obzrel a Poseidon sa naňho usmial.

"Najväčšie otrasy sme spozorovali hlavne na Opalinom ostrove, kde mala korunováciu. Pri nej sa tiež však stal sled nemilých udalostí a mocná kráľovská koruna bola ukradnutá. Potom sme znova ucítili mierne otrasy z podzemia, na ktoré sa sťažovala aj istá kúzelníčka Sybille a samozrejme Opal a aj jej...priateľ Giro.
Napokon, ste na ostrov zaútočili ešte aj vy s vašimi tieňmi a Sybille sa musela obetovať, aby ho ochránila!!", vyprskla na ňu Annabeth a až teraz si uvedomila, že vlastne stojí a odsudzuje Talassu, za to čo sa stalo.
Prijala Percyho utešenie, posadila sa a vzdychla si.
"O Sybille som už počul. Nebola nesmrteľná? No, a Gira mi tiež Aryanna spomínala. Nerobí náhodou problémy? Viem totiž o jeho pochabej minulosti", spomenul ešte Poseidon.

"Ešte aj vy!", úsečne zašepkala Annabeth, aby ju počul len Percy, ktorý k nej bol najbližšie, no porozumel.
Aj s takýchto krátkych viet, dokáže človek pochopiť veľa a dokonca ho dokážu aj naštvať.
"Ja viem, že sa budem a že sa aj celkovo polobohovia budeme opakovať, no čo sa týka nás a našich priateľov, mal by si si urobiť čas a vypočuť nás. Vy bohovia o nás ešte stále nič neviete. A to je kvôli tomu, že sa nám neukazujete! Keby ste netrávili toľký čas len na Olympe alebo kto vie kde, a navštevovali nás...keby si navštevoval Aryannu, vedel by si, že Opalin priateľ Giro pylne študuje, cestuje a teraz pomáha Opal a aj Aryanninmu kráľovstvu, kde sa len dá. Rovnako by si aj vedel, že Sybille má istý druh reinkarnácie, vďaka ktorému teraz zomrela, no čakáme na príchod jej identickej dcéry", vysypal na Poseidona Percy, ktorého to schladilo rovnako rýchlo ako kýbeľ ľadovej vody.
"No, toto", pozerala na nich pobavene Talassa, "Čo sa bohyňa nedozvie."
"Len nepredstieraj", zamračil sa na ňu Poseidon.
"Ja?", povedala nevinne, "V pretvárkach a podvodoch si tu predsa najlepší ty", usrkla si z čaju.
Polobohovia v stane si vymenili uvedomelé pohľady a nakoniec sa odvážil spýtať Percy: "Vy sa poznáte aj bližšie?"
Obidvaja na seba prestali hladieť a Talassa mu odpovedala: "Pravdaže. Boli sme manželia."

Taak, ahojte :D iiip, ako ste si všimli, urobila som z Poseidona fanúšika Percabeth :3 a potom ho... dosť nepríjemne.. schladila. :P
Noo, čo sa týka deja, tak stále veci zauzľujem a doplňujem a dúfam že na konci sa všetko vysvetlí ;) na konci totiž bude určite ešte aj Opal, Giro a Sybille a ich nedoriešené záležitosti ;) záležitosti s korunou, zasnúbením a samozrejme s Opaliným proroctvom :)

A ako ste si všimli, poväčšine časti vychádzali okolo víkendov, takže, prečo zrazu v utorok? :D noo, to sú ešte plody Vianočnej práce ;) bola som totiž pilná a často štvrtá hodina ráno u mňa znamenala polnoc :D ;) takžeee, darček pre vás, aby vás škola neumorila k smrti a mali ste menšie rozptýlenie

A ako ste si všimli, poväčšine časti vychádzali okolo víkendov, takže, prečo zrazu v utorok? :D noo, to sú ešte plody Vianočnej práce ;) bola som totiž pilná a často štvrtá hodina ráno u mňa znamenala polnoc :D ;) takžeee, darček pre vás, aby vás ...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

PS: Obrázok je úžasná koláž s Annabeth od jednej skvelej baby..ak chcete dám sem v ďalšej časti aj kontakt na jej fb a jej ďalšiu koláž s Percym ;)

ak chcete dám sem v ďalšej časti aj kontakt na jej fb a jej ďalšiu koláž s Percym ;)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

PS2: pesnička :3

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now