Sci-fi miestnosť a modré meče

214 21 2
                                    

Gain útok sa znova začal. Všetci jej poskokovia ju dôkladne informovali a zrazu sa zjavila uprostred božského územia. Prišla aj so svojou hmlou a hovorila jej: "Pozri sa na to. Pripravujú sa na boj. Chcú ma o všetko pripraviť. O vládu, o moc, o deti, o telo, o všetko. Sú naivný",potom sa zasmiala takým tým zlosynovským smiechom, "Veľmi naivný. Nič im nevíde. Som matka a vládkyňa. To nedokážu."
Zrazu sa spoza nej vynoril Percy: "Gaia? Odíť! Ešte neprišiel tvoj čas." Gaia skrivila tvár: "Ešte možno nie, ale na tejto hore nebudete navždy." Percy na ňu pozrel Aténskym pohľadom, ktorý odkukal od Annabeth: "Čo tým chceš naznačiť? Chceš niečo čo tu je? Kronos chcel božskú silu, ale ty chceš...niečo iné."
Gaia sa zasmiala: "Ani neviete, aké zbrane vlastníte." S týmito slovami odišla. Percy si len vzdychol, pretože vedel, že má pravdu. Rozhodol sa, že preskúma Olymp a nájde niečo dôležité.
Vedel však, že potrebuje pomoc. Vždy potreboval.
Rozbehol sa za Annabeth: "Annie? Annie?" Našiel ju na ich provizórnom cvičisku ako poráža Sisi, potom ako poráža Petra a ako poráža Petra aj Sisi. Svojim mečom strhla Sisi a hodila ju do Petra. Potom na nich zamierila mečom a boj sa skončil.

Percy k nej s úsmevom priskočil: "Ahoj, chytráčka. Keďže vidím, že boj už dokonale zvládaš, nechceš mi pomôcť s niečim hádankovým?" Annabeth sa naňho pozrela a usmiala: "Keďže podľa teba ten boj tak dokonale zvládam, chaluhový mozoček, nechceš radšej vidieť ako ťa rýchlo porazím?",povedala a zakrútila mečom. Percy len pokrútil hlavou: "Na to budeme mať ešte dosť času. Toto je naliehavejšie." Annabeth pochopila, zvážnela, prikývla a s Percym sa rozbehla. Za sebou zanechali len červenajúcu sa Sisi a Petra, ktorý ešte stále ležali na sebe po Annabethinom výpade.

Annabeth sa spýtala Percyho: "Čo sa deje? Našiel si niečo?" Percy pokrútil hlavou: "Jedine tak Gaiu znova o pár krokov pred nami. Musíme niečo nájsť, niečo čo chce Gaia, že vraj nejakú silnú zbraň. Nevieš čo by to mohlo byť?" Annabeth sa zamyslela: "Povedala ti ešte niečo?" "No, nedala mi presné inštrukcie ako to nájsť alebo ako to vyzerá, len mi povedala, že nevieme aké zbrane vlastníme" ,povedal jej Percy. Annabeth ignorovala Percyho poznámku: "Hmm, Gaia hovorila, že zbrane, takže ich musí byť viac" ,Annabeth sa zamyslela, "keď som znova stavala Olymp a potrebovala jeho mapu, všimla som si na nej istú podzemnú chodbu. Myslela som si, že to je len nejaký únikový východ, ale neodolala som a šla som sa pri jednej obhliadke pozrieť. Ten východ sa nachádzal v jednom prastaróm chráme, skoro na jeho konci za veľkým stĺpom. Otvorila som kamenné dvere, zišla som po schodoch a dostala som sa do divnej zdobenej miestnosti. Na stenách boli výjavy z vojny medzi Bohmi a Titanmi. Vo výjave, keď Zeus zo zeme povolal ďalšie Gaine deti, ktoré ich otec Urános zavrhol, aby porazili Titanov, zo zeme vyšli zo zvláštnymi modrými mečmi. Potom som vošla cez zvláštne drevené dvere do ďalšej miestnosti, v ktorej bol výjav ako Gaine deti podávajú meče bohom a tí jednoducho zabíjajú Titanov.

Zrazu tam boli veľmi zvláštne plechové dvere s čítačkou prstov ako z budúcnosti a sci-fi filmov. Chcela som ísť aj cez ne, ale keď som na čítačku priložila prst, odhodilo ma a sila ma vyhodila z oboch miestností, hore schodmi až som dopadla na dlážku jedného z Aténiných chrámov. Chcela som sa k tým schodom vrátiť, ale zrazu sa predo mnou objavila Aténa. Matka sa na mňa vážne pozrela: "Zvedavosť je dobrá, aj zlá vlastnosť. A to hlavne pre moje deti. No nabudúce sa zvedavosťou radšej už nedaj zviesť, inak zle dopadneš." Aténa sa rozplynula a ja som sa jej asi po prvýkrát v mojom živote začala skutočne báť jej moci. Vždy sa to tak hovorí- zomrieš hroznou smrťou v agónii-, ale kto by to čakal od vlastnej matky?" Percy ju objal: "Neboj, teraz by na teba bola pyšná a ľutovala by, že ti to povedala. Veď si nás vďaka tomu zachránila. Keď vyhráme boj s Gaiou a ustálime túto situáciu, mali by sme prezradiť svetu isté veci. Nezakazovať, ale aj udávať dôvody, prečo by napríklad ľudia nemali oslobodzovať zlých Titanov ako Kronos." Annabeth naňho vyjavene kukla: "V poslednej dobe máš celkom dobré nápady." "To vďaka tebe", povedal Percy a dal Annabeth pusu.

Vidali sa teda do tajnej miestnosti. Otvorili všetky dvere, ktoré mali otvoriť a prešli cez všetky možné miestnosti až sa nakoniec dostali k tým plechovým. Anabeth sa pri nich však zháčila: "Možno by sme nemali. Čo vieš? Možno nám to ani nepomôže. Možno na toto práve Gaia čaká." Percy sa na ňu usmial: "Hej, a možno práve tieto zbrane zachránia svet. No tak, neboj. Musíme to aspoň skúsiť." Annabeth si vzdychla: "Dobre."
Miestnosť akokeby vedela kto sú, a preto pre nich pripravila dve čítačky rúk. Annabethsa ešte raz zhlboka nadýchla a spýtala sa Percyho: "Naraz?" Percy jej odpovedal: "Naraz." A tak preložili dlane k čítačkám. Dlho sa nič nedialo, no zrazu zasvietila zelená a dvere sa pohli. Samozrejme ako v tých sci-fi filmoch, pohli sa smerom hore a zmizli. Ostal len ich rám.
Percy a Annabeth prešli dovnútra a tam po stenách bolo aspoň dvadsať krásnych zvláštnych modrých mečov. Percy objal Annabeth a dal jej dlhú pusu: "Vidíš? Zvládla si to." Annabeth odfrkla: "No jasné, ale je to asi ako keby sme našli miestnosť plnú zlata. Nevieme čo s tým...ako to používať?" Percy sa usmial: "Neboj. Na niečo prídeme. Veď sú to meče, nie? Treba s nimi bojovať." Annabeth prikývla: "Tak fajn." A zobrala prvý, čo jej prišiel pod ruku. Vysunula ho zo stojana zo steny a podržala v ruke. "Je veľmi ľahký, ale vyzerá ostro. Perfektný na boj. Myslím, že každý z Olmypu, by si mal jeden zobrať. Bude to značiť, aj našu súdržnosť a spoluprácu." S Percym sa na seba usmiali a Percy si vybral tiež svoj meč. Všimli si, že každý má iný odtieň modrej. Ten Percyho bol hustý modrý a ten Annabethin vo farbe jej oči, čiže taký sivší ako obloha pred búrkou. Spoločne vyšli z miestnosti, aby povedali o ich objave ostatným.

Taaak, ďalšia časť. Zase som prekročila hranicu 1000 slov a veľmi sa mi to tisíce slovo ľúbi. Je to slovo spoločne a nvm je to proste super slovo. Možno zniem už trochu divne, lebo túto časť dokončujem 1:07 ráno, bolia ma už ruky a prsty a klávesnoca mi akosi spadá do jedného celku, tak prosím ospravedlňte nejaké tie chyby :-D
Ozaj, viete čo znamená Juniper po anglicky? Borievka :) To je taká rastlina...zistila som to len dnes, a pritom nikdy ma to nenapadlo vyhľadať :-D
PS: Na obrázku je asi ten najmodrejší a najnormálnejši meč aký som našla.....a je to Annabethin meč ;)

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now