Záchrana sveta

218 21 5
                                    

Piper sa pripravovala na boj. S Annabeth sa už dávno dosť skamarádili a preto jej veľakrát pomáhala so stratégiou. Bohužiaľ, aj Annabeth by asi nevedela nič vymyslieť. Leo so žartu a na uvoľnenie situácie zahlásil: "Hm. Takže, Piper? Ty si vezmeš prvých 330 naľavo, ja 330 v strede a Jason 330 napravo...a teoreticky by sme mohli prežiť aspoň...5 minút." "Ha. Ha. Ha",zasmiala sa neúprimne Piper. Jason zahlásil: "Leo? Nepomáhaš!" Leo namrzene povedal: "Ale aspoň sa snažím, aby naše posledné chvíle života boli príjemné." Piper s Jasonom naňho zazreli, keď zrazu sa pred nimi objavil Kronos a zasmial sa. Zrazu sa scéna zmenila a na pustatine sa objavil široký potok, jemný les a zdvihli sa hory. Stále to bola pustatina, ale okolie sa zmenilo. "Vidíte? Načo bojovať, aj ja predsa dokážem tvoriť. Vzdajte to a pridajte sa",povedal Kronos s úšklabkom. Jason po ňom zavrčal: "Hej...až na to, že ty to tak nenecháš. Chceš len chaos, ako ostatný Titani." "Hahaha, tak faaajn. Obraňujte si tu svoju úžasnú zem, ak chcete. No aj tak budete porazený",odpovedal Kronos, otočil sa a zavelil k útoku. Potom zmizol a Piper, Jason a Leo sa pripravili na boj.
Prvý netvor zaútočil na Piper, ktorá po ňom švihla dýkou a tvor sa rozplynul. Medzitým ďalší netvor útočil na Jasona a Lea, ktorý sa bránili mečmi....Keď už porazili asi 20 príšer, už boli skoro na okraji pustatiny a postupovali do hôr. Popri nich zurčal potok a ťažobne sa doňho zahľadeli, lebo sa chceli aspoň na chvíľu opláchnuť od ich krvi a potu. Onedlho na túto túžbu zase zabudli a presekli ďalšiu príšeru. Divili sa, že majú ešte toľko síl, aby bojovali. To bolo asi vďaka Táboru, tam zosilneli. Ale aj tak, už pomaly končili z dychom. Upreli sa chrbtami o seba a Piper sa spýtala: "V pohode?" Jason jej odpovedal: "Dá sa. A ty?" "V po...",chcela odpovedať Piper, ale nemohla, bola na tom dosť zle. Jedna príšera ju sekla do brucha a iná jej vytkla členok a hryzla do krku. Práve keď sa k ním príšery približovali s ich vycerenými zubami, pripravené dať posledné údery, zdvihla sa voda a najbližšie tri príšery spláchla. Z vody vyšli... vodné víly na čele s Aryannou!!

o==[]::::::::::::::::>
"Annabeth? Si si istá, že tvoj plán bude fungovať?",spýtala sa Hazel. "Noo, vzhľadom na to, že potrebujeme zachrániť svet a nesmieme zasahovať je to jediná možnosť",odpovedala jej Annabeth. Hazel si vzdychla: "Tak fajn urobme to! Len som chcela byť trochu iná než predošlý bohovia, možno trochu menej využívať polobohov." Annabeth sa súcitne pozrela: "Ja viem, aj ja, ale ak chceme zachrániť náš....ich domov, musia sa na tom podujať aj oni. A vieš, niektorí sa možno potom tiež zmenia....",potom sklonila hlavu a uctivo pobedala: "Hazel? Môžeš?" Hazel sa nadýchla a vytvorila hmlu.

o==[]:::::::Medzitým::::::>
V Tábore polokrvných...
Napätie sa dalo krájať, ale všetky táborové aktivity prebiehali normálne. Tábornici sa stále snažili dovolať bohom, alebo im aspoň dávať obety. Zrazu sa jedného dňa z ničoho nič zdvihla hmla. Jemné zažiarila a Táborníci tušili, že sa na niečo chystá. Zhromaždili sa pri taboráku s Cheirónom na čele. Zrazu sa z hmly vynorila....Hazel. Vyzerala však dosť inak. Mala grécke šaty a vyzeralo to, že volá z Hory Olymp! Cheirón sa jej spýtal: "Hazel? Čo sa deje?" Hazel sa k nemu otočila a povedala: "Teraz nie je čas. Poviem vám neskôr. Prosím, pripravte si zbrane, hneď!" Keď to povedala, hneď nastal všeobecný ruch a každý si šiel pre zbraň a brnenie. Do piatich minút boli všetci Gréci pripravený. Hazel sa na nich pozrela a pobedala: "Čaká vás boj. Boj za svet a za náš domov. Vyvolený a najstatočnejší budú odmenení. Stojí pred nami armáda príšer",zamračila sa a víťazoslávne povedala: "Tak dokážte Novým bohom Olympu, čo ste sa naučili!!",potom roztiahla hmlu a Tábornici sa mohli pozrieť na nových bohov. Začali jasať a takto naladení sa zrazu premiestnili k pustanine.

o==[]:::::::Medzitým:::::::>
Leo, Piper a Jason boli nadšený- Konečne pomoc! Aryanna sa rozhliadla a zavelila: "Na nich dámy." Víly ju poslúchli a zviazali si vodu z rukami, aby ju mohli používať. Stvrdli ju na ľad a začali ňou prepichávať príšery. Tento náhli vpád príšery prekvapil, a preto ich zničili aspoň 30. Potom prešli až úplne do zadu a zničili jedného Titana. Leovi, Piper a Jasonovi to dodalo druhý dych a začali znova sekať príšery. Zrazu sa za nimi objavili....Táborníci, ktorý neváhali ani chvíľu a pustili sa do boja. Boli celkom organizovaný a to asi hlavne vďaka Clarisse od Áresovcov a vďaka Willovi z Apolónovcov. Zrazu sa tam objavila aj Thalia s Lovkyňami. Všetko už vyzeralo ružovo...aj keď ružovú nemám rada...povedzme, že modro :3 Skoro všetky príšery boli porazené, niet divu keď sa len na 1000 príšer vrhne aspoň 20 víl, 60 Lovkýň a 150 Táborníkov. Takže ak každý chcel zabiť aspoň štyroch, museli si švihnúť....a tak im ostávali len dvaja Titani. Nanešťastie aj Gaia má vždycky nejaký tajný plán, a preto sa v drobnej, ale mocnej ilúzii zjavila. Jej armáda už bola porazená, ale ona ešte nie.
Keď sa na ňu Aryanna zahnala, Gaia ju odpleštila zo slovami: "Chceš sa hrať s vodou? Len nech sa nezmočíš", a vyprskla na ňu a aj ostatné víly vlnu vody. Odhodilo ich do rieky a Táborníci s Lovkyňami ostali jemne zaskočený. Gaia sa pekelne usmiala a začala horieť. Nahromadila strašné množstvo ohňa a začala ho strieľať po Táborníkoch. Tý sa dvom zle namiereným ohňom vyhli, hlavne vďaka Leovi, ale poslednú už nemohli žiadno zastaviť....

o==[]::::::Medzitým:::::::>
Na Hore Olymp Nový bohovia jasali. Hlavne vtedy keď niekto zničil príšeru, ale keď sa tam zrazu objavila Gaia, zmĺkli rovnako rýchlo ako Táborníci. Nestihli na jej akciu podať žiadnu reakciu a keď sa na Táborníkov hrnula obrovská guľa, nevedeli čo robiť. Jediné čo vedeli, bolo to, že odteraz je to osobné a ani karme nebude vadiť ak zasiahnu...

Taaak, ďalšia časť, ktorú som mimochodom dokončila na busovej zastávke do školy :-D A pesničku...úžasnú pesničku s úžasnými obrázkami od Virie, som tam dala asi až o jednej v noci...ja viem, hrozne časy na písanie, ale čo už....škola je vyčerpávajúca. ;-)

PS- keď to tak vidím na mojom príbehu, keď čítam príbehy iných asi to robím nejak blbo, lebo vždy aj prečítam a aj dám vote. Mne sa proste tie všetky príbehy ľúbia...vlastne nestalo sa mi, že by som prečítala príbeh a nedala vote. To len tak naokraj...a ako to máte vy? Dávate tiež voty alebo nedávate?

Percy a Annabeth- nekonečný príbehWhere stories live. Discover now