LIII.- Cítiš to?/RIO

871 120 22
                                    

Chcem len kričať. Ziapať, čo mi stačia hlasivky, len aby som zo seba dostal tú frustráciu. Ten sen... teda, skôr nočná mora, bola niečo strašné. Bolo tam všetko, čoho sa tak neskutočne bojím. Všetko, čo si tak nesmierne vyčítam. Vlastné skutky, moje myšlienky.

Kedysi dávno, keď som bol možno päťročným ufňukancom, som sa modlil za jediné. Aby moja mama zmizla. Aby som ju už nikdy nemusel vidieť a nemusel čeliť jej výčitkám. Čo sa nestalo? Zomrela. Zranila sa v radiačnej búrke spolu s Lenalie Weissovou a Edward Furrer sa rozhodol zabiť moju matku, žltú Ostreľovačku menom Sierra Rottová, len aby prežila jeho nadriadená.

V tých dňoch, som sa cítil neskutočne zle. Hlavne z dôvodu, že som si to celé udával za vinu. Prial som si aby zmizla, tak zmizla. Nenormálne dlho som si ešte vyčítal jej smrť. V tej dobe sa u mňa prejavili AntiR gény, čo dorazilo otca.

Potom začal vyrábať vlastný alkohol, až sa úplne pomiatol a dostal sa do nemocnice. Jeden večer za ním prišla Meerová, no ja som tam našťastie bol. Otec už nebol v bezvedomý, ale práve spal, tak som si s veliteľkou Kupoly pohovoril. Prišla, aby odviedla otca pred Radu a odsúdila ho. V ten deň mi nebolo jasné, či by to bola tá horšia, alebo lepšia možnosť. Ak by ho nechali žiť, alebo nie.

Pokúšal som sa presvedčiť Meerovú, aby s tým niečo urobila a keď súhlasila, bol som nesmierne vďačný. To však pominulo vo chvíli, keď ona vyrukovala s tým, že môj otec bude musieť predstierať smrť. Nevedel som si to predstaviť, jasne si pamätám vlastnú zmätenosť.

Ona sa zadúšala, že všetko vybaví, ale bude to ťažké. Budem jej musieť urobiť protislužbu. Vtedy som mal nasledovať jednu ženu, ktorá pracovala pre SOFT, s tým, že o ostatné sa postará Meerová. O týždeň neskôr, sa konal pohreb tej ženy.

Bolo to tak, že tým to končí. Už žiadne kšefty s Meerovou, nijaké záhadné úmrtia. Ale otec šalel. Celé dni bol zavretý v obývačke, požadoval niečo na utlmenie hlasov v hlave. Požiadal som o pomoc Weissovú, ale tá mi povedala len toľko, že ak sa do toho naozaj chcem pustiť, potrebujem pomoc niekoho s väčším vplyvom. Akoby Meerová vytušila, že niečo potrebujem. V ten večer mi zavolala a na ďalší ceň sme si dohodli stretnutie. Bolo to jednoduché- fľaška alkoholu za akúkoľvek službičku. A takto to šlo ďalej a ďalej, až kým sa moje dlhy nenahromadili.

Po rokoch som si zvykol na neustálu prácu pre Meerovú a postupne som prestal počítať záhadné úmrtia tých, ktorých som sledoval. Nikdy mi nebolo jasné, z čoho Meerová usúdila, že jej daný človek vadí, ale pre toho to nikdy neopadlo dobre.

A potom prišla Ross. Meerová mi od začiatku prizvukovala, aby som na ňu dohliadol. Nechcel som to. Vedel som, že ak sa na ňu raz zameriam a všetko pretlmočím Meerovej, nájde niečo, čo ju presvedčí v to, aby sa zbavila Rosielee Parkerovej.

Hlavou mi neustále kolujú myšlienky. Čo mohla urobiť Lose, že sa jej chcela zbaviť Meerová? A prečo použila Vet, ak mňa má ako na striebornom podnose? A nakoniec, koľko jej ešte potrvá, kým sa zbaví jedinej čiernej Ostreľovačky v histórii?

+++++

Celý deň som nesvoj, čo neujde nikomu z Ostreľovačov. Nat je našťastie doma, študuje spisy Samuela O'Leandera, tak sa nedočkám jej otázok. Ráno dobiedzal hlavne Alex, ale keď dorazila Cala, plne zamestnala tyrkysového Ostreľovača. Odvtedy mi spoločnosť robí len Ross, ale ja sa na ňu nedokážem ani len poriadne pozrieť.

Namiesto nej vidím malú ryšavú dievčinu s jasnými očami, ktorá dostala guľku medzi oči mojim dočinením. Všetko to, sa stalo kvôli mojej neschopnosti.

Mutant ✔Where stories live. Discover now