Hoofdstuk 22

7.9K 334 16
                                    

Isa P.O.V

'Hey Isa wat is er? Wat doe je hier?' Vraagt Daan. Ik kijk in zijn bezorgde ogen. Ik wil wat zeggen, maar ineens merk ik dat ik het ijskoud heb. Ik begin te klappertanden en ik wil iets zeggen maar het lukt gewoon niet. 'Kom we gaan eerst naar mijn huis' zegt Daan. Ik wil opstaan maar het lijkt alsof ik helemaal bevroren ben. Daan tilt me voorzichtig op en brengt me naar zijn fiets, hij zet me op zijn bagagedrager. Hij doet mijn jas uit en hij doet zijn jas ook uit, hij geeft me zijn jas en ik doe hem aan. Daan gaat op zijn fiets zitten. Ik sla mijn armen om zijn middel heen en hij fiets naar zijn huis. Alles gaat in een waas voor me voorbij. Na een paar minuten zijn we bij Daans huis, ik merk dat ik het door Daans jas alweer wat warmer heb. We lopen naar binnen. 'Wil je eerst even douchen?' Vraagt Daan. Ik knik. 'Maar ik heb geen kleren bij me'. 'Wel waar' zegt Daan en hij laat mijn tas zien. 'Oja' zeg ik, ik was helemaal vergeten dat ik een tas bij me had. Ik loop naar boven en ik ga naar de badkamer. Ik kleed me uit, stap onder de douche en laat de warme stralen van het water over mijn lichaam glijden. Ik begin eindelijk mijn tenen weer te voelen.

Als ik een tijdje onder de douche heb gestaan, ga ik er onder uit. Ik kijk in mijn tas en pak er nieuwe kleren uit. Shit ik ben mijn t-shirtjes en hemdjes vergeten in te pakken. Ik ga mijn oude shirtje echt niet meer aan doen, die is volgensmij nog helemaal bevroren. Ik sla de handdoek om me heen en ik loop haar beneden. Ik zie dat Daan op de bank zit. 'Daan?' Vraag ik. 'Ja schat?' Vraagt Daan. 'Ik heb geen shirtjes bij me' zeg ik. 'Je mag er wel 1 lenen van mij' zegt Daan. Hij loopt naar boven, naar zijn kamer en pakt een sweater uit de kast. Hij geeft hem aan mij en ik pak hem aan. 'Dankje' zeg ik. Ik loop weer terug naar de badkamer en ik trek de sweater en mijn joggingbroek aan. Ik loop naar beneden en ik ga naast Daan op de bank zitten. Hij slaat zijn arm om me heen en ik leg mijn hoofd op zijn borst. Hij begint een beetje met mijn haar te spelen. 'Wil je me nu vertellen wat er is gebeurt?' Vraagt hij. Ik knik.

Ik vertel hem het hele verhaal, over dat Harry me heeft geslagen en hoe ik op dat bankje terecht kwam. Als ik klaar ben met vertellen kijk ik naar Daan. Hij kijkt boos voor zich uit. 'Heeft hij je geslagen?!' Zegt hij boos. Ik antwoordt niet. 'Daan, wat moet ik doen?' Vraag ik. 'Laat het maar even rusten, voorlopig mag je gewoon hier blijven logeren ik denk dat Manon dat ook leuk vind' zegt Daan. Ik knik. 'Het komt wel goed schatje' zegt hij. Hij kijkt me aan en glimlacht. Aahww dat is zo lief. 'Heel erg bedankt dat ik hier mag blijven, Daan' zeg ik. Ik zie wel wat ik doe. Ik blijf een tijdje zitten met mijn hoofd op Daans borst. Waarschijnlijk heb ik vannacht slecht geslapen, want ik voel mijn ogen langzaam dichtzakken...

Niall P.O.V

Het is nu half 12 en Isa is nog steeds niet terug, ik heb heel erg slecht geslapen vannacht en ik kijk met een dode blik naar buiten. Ik ben gewoon zo bezorgt om mijn zusje, ze is de enige die ik nog heb van mijn familie, en dadelijk gebeurt er iets en dan heb ik helemaal niemand meer. Ik krijg tranen in mijn ogen. Ik pak mijn mobiel en ontgrendel hem, ik probeer Isa nog een keer te bellen maar ze neemt niet op en ik krijg haar voicemail. Ik spreek iets in en leg daarna mijn mobiel weer weg. Zayn komt de kamer ingelopen. 'Niall wil je ook een tosti?' Vraagt Zayn. Ik schud mijn hoofd. Ik ben zo bezorgd dat ik zelfs geen honger heb, en dat wil heel wat zeggen. Ik ga op de bank liggen en sluit mijn ogen.

Isa P.O.V

Het is inmiddels 4 uur en Manon komt zo thuis. Daan en ik hebben de hele dag gepraat en films gekeken. Daan heeft verteld dat zijn moeder weg was en ik vind het echt verschrikkelijk voor hem, toch heeft hij niet verteld waarom zijn moeder weg is. Maar we zijn op dit moment weer een film aan het kijken, the hunger games. Ik vind die film echt zo leuk. 'Daan weet Manon eigenlijk dat Niall mijn broer is' vraag ik. Hij schud zijn hoofd. 'En zeg het maar niet tegen haar' zegt Daan. 'Waarom niet?' Vraag ik. 'Vertel ik nog wel een keer' zegt Daan.

Een kwartier later komt Manon thuis met boodschappen tassen in haar handen. 'Hey Isa' zegt Manon als ze de kamer binnenloopt. 'Hey' zeg ik. 'Manon mag Isa hier tijdelijk even logeren?' Vraagt Daan. 'Ja natuurlijk gezellig, maar waarom eigenlijk? Vraagt Manon. 'Ohw ze heeft een beetje problemen thuis' zegt Daan. 'Oke, maar natuurlijk mag je blijven, dat is juist hartstikke gezellig' zegt Manon en ze glimlacht naar me. 'Dankje' zeg ik en ik glimlach terug.

----------------------------------

Heyy eigenlijk was ik niet van plan om te gaan updaten vandaag maar mijn laatste 2 uur vielen uit op school, dus had ik de tijd om te schrijven :) Wat vonden jullie van dit hoofdstuk??

Love yaa all

Xx Vera

P.S.: ik ga een nieuw boek starten vol met quotes, dus kijk maar even op mijn profiel als het je een leuk boek lijkt :)

My Big Brother (Dutch Niall Horan Fanfiction) (VOLTOOID)Where stories live. Discover now