Hoofdstuk 1

11.7K 397 44
                                    

*PIEP*PIEP*PIEP*

Ik druk de wekker uit en ga weer liggen. Blergg naar school, ik heb er echt geen zin in. 'Isa opstaan' roept mijn moeder. 'Jahaa ik kom zo'. Ik stap uit bed en kijk in m'n kast, wat zal ik vandaag aandoen? Ik pak een spijkerbroek en een t-shirt. Het maakt niet uit hoe ik eruit zie ze pesten me toch wel. Ik doe mijn schoenen aan en loop naar beneden toe. 'Isa over 10 minuten moet je naar school'. 'Mam dat weet ik zelf toch ook wel'. 'Chagrijnig schat? Vraagt mijn moeder. 'Ik heb gewoon geen zin in school'. 'Ben je bang dat ze weer gaan pesten?' 'Ja' zeg ik zacht. 'Ach meisje toch' en ze geeft me een knuffel. 'Hoevaak moet ik het nog zeggen, ik kan je zo van school halen'. 'Mam dat hoeft niet ik red mezelf wel' en ik maak me los uit haar greep. Ik prop m'n brood naar binnen, poets m'n tanden en stap de fiets op.

Eenmaal op school aangekomen zie ik Tieme en Nick al staan. Ze komen naar me toegelopen. 'Heei varkentje, jij ook hier' vraag Tieme. Ze noemen me varkentje maar ik ben helemaal niet dik dus ik weet niet waarom. 'Ik zit hier op school weetjewel'. 'Niet zo agressief' zegt Nick en hij pakt mijn tas van mijn fiets af en hij pakt mijn boeken uit mijn tas en gooit ze zo in de prullenbak. Dit gebeurt nou altijd. De ene keer schoppen ze me de andere keer steken ze mijn band lek of ze sluiten me op in een hok. Altijd weer van die flauwe grapjes. Ik geef geen kik en wacht tot ze weg zijn. Ik pak mijn boeken en loop naar binnen.

Eerste uur wiskunde gadver, ik haat wiskunde maar vooral de leraar die pest gewoon mee. Ik loop de klas in en ga op mijn plek zitten, natuurlijk zit ik alleen. Ik pak mijn boeken alleen kan ik mijn wiskunde boek niet vinden, maar ik weet echt zeker dat ik hem er in heb gedaan. Onee net mijn boek kwijt bij wiskunde, dat wordt nablijven. Ik kijk om me heen en ik zie Nick naar me kijken, in zijn hand heeft hij mijn wiskunde boek. 'Meneer Nick heeft mijn wiskunde boek'. De wiskunde leraar kijkt op en kijkt dan naar Nick. 'Nick wil je je handen even laten zien?'. Nick legt het boek op tafel en steekt zijn handen in de lucht. 'Nou blijkbaar heeft Nick hem niet anders had hij hem vastgehad' grijnst de wiskundeleraar. 'Maar' 'Niks te maaren, jij hebt je boek niet dus blijf maar na!' Dit soort dingen gebeuren de hele dag door. Het irritantste vind ik dat de kinderen uit mijn klas, telkens als ze langs lopen, me een schop of een duw geven.

Eindelijk, de dag is voorbij en ik loop naar de fietsenstalling, wat is nablijven toch saai. Maar ik heb mijn huiswerk wel af. Ik loop naar mijn fiets toe. Tuurlijk zit er weer iets scherps in mijn banden en alletwee zijn ze lek. Vanaf het eerste schooljaar steken ze minimaal 1 keer per week mijn banden lek, zelfs als ik een andere fiets meeneem. Dat wordt lopen. Als ik naar huis ga moet ik meestal huilen, nu weer. Ik voel me gewoon zo waardeloos, niemand houdt van me alleen mijn moeder, maar sinds die iemand heeft ontmoet op haar werk is 's avonds altijd pas heel erg laat thuis. En ik heb nog een probleem, ik weet niet wie mijn vader is. Telkens als ik het aan mijn moeder vraag wordt ze boos. Als ik eerlijk ben heb ik helemaal geen zin meer om te leven, het enigste wat me op de been houd is one direction.

Als ik thuis ben zie ik dat mijn moeder er nog niet is. Er ligt een briefje op de tafel :

Hoi Isa ik ben vanavond laat thuis. Pizza's liggen in de diepvries. x mama.

Zal ze waarschijnlijk wel weer uit zijn met diegene van haar werk. Ik ga naar boven en zet one direction muziek op, ik voel me meteen alweer beter. Ik ga achter mijn computer zitten en bekijk wat filmpjes van one direction op youtube. Wat is Niall toch een schatje, zijn blauwe ogen en zijn lieve lach, wat zou ik ze graag een keer ontmoeten. Maarja waarom zouden ze mij willen leren kennen. Ik ben toch niks waard.

Het is al 7 uur en ik begin honger te krijgen. Ik maak een pizza warm en eet hem op. Daarna loop ik naar boven, ik doe mijn pyjama aan en ga in bed liggen. Het iso pas half 9 maar ik ben doodmoe. Een half uur later lig ik te slapen.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Heei, ik hoop dat jullie het hoofdstuk leuk vinden.

Plz vote & comment

Xx veraatje

My Big Brother (Dutch Niall Horan Fanfiction) (VOLTOOID)Where stories live. Discover now