prekliaty.

341 51 2
                                    

Ruky som mala spustené pozdĺž tela a tak Calumovi nerobilo problém si so mnou ľahkou prepliesť prsty. So zmätenými pohľadmi sme sledovali prichádzajúcu búrku v podobe Lucasa.

Nemala som z jeho výrazu dobrý pocit. Stále som bola zvyknutá na ten otravný úškrn a to, čo si práve niesol na tvári, sa od toho neopísateľne líšilo.

Chýbalo už len pár krokov, aby zastavil tesne pri nás. Pevne som sa nadýchla, vnútorne sa povzbudzujúc čeliť tomu, čo k nám prichádzalo.

Lenže Lucasov pohľad prebodával Caluma stojaceho blízko mňa. Ten mu ho opätoval ešte hrozivejšie. Náhle som si uvedomila, že tu vôbec nechcem byť.

„Znova spolu,“ precedil Hemmings skrz zuby, keď posledný krát prikročil. Okato sa vyvýšil nad Caluma, zneužívajú tak svoje desivo široké ramená.

Zrakom som preskočila z jedného chlapca na druhého. Už-už som ich chcela zadržať, povedať niečo, čo by odľahčilo atmosféru, no Calum ma predbehol.

Stále spolu,“ opravil ho so zaťatou sánkou, vypaľujúc doňho diery svojim temným pohľadom.

Stisla som pery a potiahla Calovu ruku, aby ustúpil a nebabral sa s Lucasom, ktorý mu za to aj tak nestojí. Týmto gestom som však dosiahla niečo celkom iné.

Vyšší chlapec skočil pohľadom na mňa „Diana,“ oslovil ma s jedom na jazyku. Zahryzla som si do pery, snažiac sa s ním udržať očný kontakt čo najdlhšie.

„Už ťa nakŕmil historkou o svojej mŕtvej frajerke?“ vypľul znechutene, predstierajúc záujem. V tom sa Calumova ruka vyšmykla z mojej dlane a schmatla Lucasov golier.

„Calum, nie!“ vyhŕkla som prosebne, snažiac sa stiahnuť ho späť. Áno, Calum je silný, no Lucas je ešte silnejší. A preto som si vedela predstaviť ako toto celé skončí.

„Takže je to pravda, čo? Zabil si ju alebo to bola len nehoda? Či uverila tým bludom o sťahovaní?“ provokoval ho Luke.

Na moment som pritisla viečka, odolávajúc jeho slovám. Calum ju nezabil. Viem predsa, že klame. Ja poznám pravdu. Mayu pripravil o život Calumov otec, nie on.

„Diana pozná pravdu,“ precedil Cal skrz zuby.

„Pokúšaš sa mi nahovoriť, že sa zmierila s tým, že zdochne tak ako všetky pred ňou?“ zasyčal Lucas, nepretrhujúc pohľad, ktorý s Calumom zdieľali.

Ťažko som preglgla, potláčajúc vzlyk „Daj nám pokoj, Lucas, prosím. Nerozumieš tomu.“

„Ba práveže tomu rozumiem až príliš dobre!“ zvýšil hlas a odsotil Caluma. Náhle pozrel na mňa, ten pohľad mi naháňal strach.

„Nie, mýliš sa. Nevieš nič, Lucas. Cením si, že ti na tom tak záleží, ale netýka sa ťa to. Nechaj nás,“ vysvetlila som mu mierne. Hlas sa mi triasol a prsty sa mi rozklepali.

Nechcela som však kričať, to by všetko ešte viac zhoršilo. Už teraz sme mali pár nevítaných pozorovateľov.

Hemmings si odfrkol „Zmenila si sa, Diana. To tie jeho čary, však?“ zamumlal znechutene.

Zhlboka som sa nadýchla a pretočila očami. Za ten čas sa namiesto mňa ozval Calum: „Ak do desiatich sekúnd nezmizneš, tak tie čary okúsiš na vlastnej koži.“

Striaslo ma. Neveriaco som naňho pozrela „No tak, nehroťme to takto, dobre?“ odvetila som so stiahnutým hrdlom. Už som raz bola svedkom toho, ako Calum niekoho preklial a netúžila som po tom, aby sa to stalo znova.

the waiting heart.Where stories live. Discover now