Marauders [CZ FF, 1]

By Nikky3110

365K 20.8K 1.5K

Sirius Black, James Potter, Remus Lupin a Peter Pettigrew nastupují do svého 6. ročníku na Škole čar a kouzel... More

1. Bradavický expres
2. Nová stará studentka
3.První školní den
4.Vzpomínka
5.Oslava
6. Ráno poté
7.Prasinky
8.Smyslů zbavený Sirius
9.Veritasérum
10.Setkání se sestrou
12. Z jedné čtvrtiny víla
13. Koupelna prefektů
14. Dvojí pozvání na ples
15. Šaty
R.I.P.
16. Úplněk
17. Ples, část první
18. Ples, část druhá
19. Pozvánka
20. Rozhodnutí Walburgy Blackové
21. Reakce
22. Nevaž se, odvaž se
23. Všechny barvy duhy
24. Trest
25. Nový domov
26. Zase na chvíli spolu
27. Opravy
28. Konec roku
29. Přípravy
30. Svatba
31. Oslava
32. Příčná ulice
33. Zpět do Bradavic
34. Pokoj primusů
35. Oni spolu chodí?
36. Bude v pořádku
37. Konečně spolu
38. Vánoce
39. Všichni spolu
40. Nečekané překvapení
41. Dvojité potěšení
42. Poslední hostina
43. Žádost
44. Usmíření
45. Den s velkým D
46. ,,Nemáš doufám blechy, že ne?"
47. Bolestivá noc
48. Božíhodová večeře
49. Brzké ráno
50. Nepoddej se strachu
51. Naplňující práce
52. (Ne)povedená mise
53. Další do počtu
54. Španělští vyslanci
55. Posezení u Blackových
56. Přerušená oslava
57. Noční hlídka
58. Léčitelka a ochránkyně
59. Poslední sbohem
60. Noční služba
61. Nejmladší Potter
62. Věštba
63. Černá náruč smrti
64. Pocit prázdnoty
65. Světlá chvíle v temnotě
66. Konec a nový začátek
Poslední slova autora
Pokračování

11. Na ošetřovně

7.3K 487 22
By Nikky3110

Sirius si povzdechl a pokusil si najít přijatelnější polohu v křesle na ošetřovně. Trávil tam tolik času, že na kolej chodil jenom tehdy, když ho ošetřovatelka vyhodila večer z ošetřovny a vyměnit si učebnice během dne.

Nepatrný pohyb na posteli před ním ho zcela probudil. Narovnal se a se zatajeným dechem sledoval, jak se Nicole zavrtěla a mírně pootevřela víčka.

„Madame Pomfreyová!" zavolal a nahnul se dopředu. Vzal do svých dlaní dívčinu ruku a jemně ji začal hladit po hřbetu.

Nicole pomalu zamrkala, než úplně otevřela oči. Pokusila se otočit hlavu, ale to už se u její postele objevila ošetřovatelka.

„Slečno Aveline," oslovila dívku a mávla hůlkou, aby provedla diagnostická kouzla. „Dala jste si tedy na čas. Jak se cítíte?"

Nicole otevřela pusu a chtěla promluvit, ale z úst jí nevyšlo jediné slovo. Ošetřovatelka mávla hůlkou a na tácu dovnitř vplulo několik lahviček lektvarů.

„Tohle vypijte," řekla a pokusila se jí vtisknout lektvar do dlaně, ale Nicole nebyla schopná ho udržet.

„Ukažte," nabídl se Sirius a lahvičku si převzal. Ošetřovatelka pomohla dívce se mírně posadit a Sirius jí pak do úst nalil lektvar. Nicole polkla a zašklebila se.

„Fuj," zašeptala sotva slyšitelně a zakašlala. Tvář se jí stáhla do bolestné grimasy, když se přitom ozvala zranění na hrudníku.

„Ten lektvar by měl zatím stačit, je proti bolesti," promluvila madame Pomfreyová a vzala si prázdnou lahvičku. „Kdybyste cokoliv potřebovala, stačí zavolat. Já jdu dát vědět panu řediteli a profesorce McGonagallové, že jste se konečně probrala."

Nicole pouze přikývla a padla zpátky hlavou do polštáře. V tu chvíli si uvědomila, že je tam i Sirius, a otočila jeho směrem hlavu.

„Co tady děláš?" zašeptala tiše otázku. Sirius se bezmyšlenkovitě usmál a znovu sevřel její dlaň ve své.

„Čekám, až se probudíš," odpověděl. „Všichni strašně rádi uslyší, že ses konečně probudila. Měli jsme o tebe hrozný strach."

Nicole krátce přikývla a do očí se jí nahrnuly slzy. Vzbudila se, protože to po ní její sestra chtěla. Nechtěla věřit, že to byl jen výplod její fantazie.

„Co se děje?" vyhrkl Sirius, který si jejích slz všiml. „Mám odejít a zavolat Lily nebo někoho jiného?"

„Ne." Nicole co nejsilněji stiskla Siriusovu ruku, kterou jí držel. Zmateně se na ni podíval. „Neodcházej, prosím."

Přikývl a opřel se o opěradlo křesla. Úleva se mu rozlila celým tělem. Chtěla ho tady.

„Jak dlouho jsem byla mimo?"

„Týden," odpověděl Sirius chraplavě. „Nikdo si neuměl vysvětlit, proč tak dlouho, když ti ošetřovatelka dávala lektvary na doplnění energie a tvá zranění se léčila dobře."

„Nechtěla jsem se vrátit," přiznala sotva slyšitelně a jedna neposlušná slza jí začala stékat po tváři. „Chtěla jsem jenom být s Larou a necítit tu všechnu bolest z její ztráty."

Sirius překvapeně ztuhl a vytřeštil na ni oči. Nikoho ani nenapadlo, že by to mělo takový důvod. Přikládali váhu černé magii.

„Pamatuješ si, co se stalo?" změnil Sirius téma k její úlevě. Nicole opatrně přikývla.

„Šla jsem s Lily ke Třem košťatům, když jsme narazily na Malfoye a jeho kumpány," odpověděla a zamračila se, jak si snažila si povzpomínat veškeré detaily. „Malfoy se začal navážet do Lily a já se do toho vložila. První to bylo jenom slovní, ale pak došlo na hůlky. Bránila jsem se, ale jedno kouzlo mi proklouzlo. Potom už si pamatuju jenom palčivou bolest, vlasy Lily a hlasy, které na sebe pokřikovaly."

„To jsem byl já s kluky a Evansovou," vysvětlil s mírným úsměvem. „Slyšeli jsme vás, ale než jsme se ven dostali, bylo pozdě."

„Co se dělo potom?" zajímala se Nicole a mírně se natočila, aby na Siriuse lépe viděla.

„Můj bratříček s Macnairem vzali nohy na ramena, stejně jako potom Malfoy," odpověděl Sirius a hlasitě si povzdechl. „Snape tě ale zachránil. Jako jediný věděl, jak ti pomoct. Já tě potom odnesl do hradu, zatímco Remus běžel za holkami, aby jim o tom řekl."

Nicole na něj nevěřícně vykulila oči. Severus Snape ji zachránil?

„Lily s Jamesem byli druhý den zavoláni do ředitelny, aby vylíčili, co se stalo," pokračoval Sirius a do hlasu se mu vkradla zlost. „Malfoy tam byl taky a pokoušel se tvrdit, že jsi za všechno mohla ty a vyprovokovala ho, že jsi vytáhla jako první hůlku a zaútočila.

Brumbál to ale vyřešit chytře. Minulou neděli ještě napsal na ministerstvo, kde dostal povolení použít Veritasérum. Malfoy se vzpouzel, čímž potvrdil svoji vinu, a nakonec ho ani nemusel vypít. Lily to všechno ještě jednou odvykládala pod lektvarem pravdy, čímž ho usvědčila ještě ona."

„Vyhodili ho?"

„Ne," odpověděl rozmrzele Sirius. „Jeho tatíček má velký vliv na ministerstvu, takže se mu podařilo ho ve škole udržet. Nicméně Zmijozel přišel o sto bodů za ohrožení života a Malfoy byl zbaven funkce prefekta."

Nicole si zlostně odfrkla. „Jistě, co se nedá za peníze koupit."

Sirius se nadechoval k větě, když se otevřely dveře na ošetřovnu a dovnitř vešla Lily s Remusem. Oba dva vykulili oči, když se protáhli závěsy a spatřili, že jejich kamarádka je vzhůru.

„Niko!" vyjekla překvapeně Lily a posadila se na postel k Nicole. Natáhla se a jemně ji objala. „Tak strašně jsem se o tebe bála!"

„Já vím, Sirius mi to prozradil," usmála se Nicole.

„Proč jsi nám nedal vědět?" zamračila se na Siriuse zlobně Lily.

„Probudila jsem se teprve před chvílí, neměl příležitost," zastala se ho Nicole a Sirius jí vděčně stiskl ruku, kterou ji stále držel. „Kde máte zbytek?"

„Ošetřovatelka řekla, že tu zároveň můžou být jen tři lidi, tak jsme se střídali," vysvětlil Remus a strčil si ruce do kapes. „James má trénink, Petr to šel sledovat a holky jsou v knihovně a dělají úkoly."

„Musela jsem toho hodně zameškat," uvědomila si zděšeně Nicole.

„Neboj, se vším ti pomůžu," ujistila ji Lily a povzbudivě se na ni usmála. „Jakmile se na to budeš cítit, donesu ti všechno potřebné."

Nicole přikývla a vděčně se usmála. V tu chvíli se dveře ošetřovny znovu otevřely a dovnitř vešel Brumbál, zatímco na druhé straně se otevřely dveře od kabinetu a ven vyšla madame Pomfreyová. Kouzlem nechala závěsy kolem postele odsunout, aby byl dostatek prostoru.

Vůbec ji nepřekvapilo, že už tam není jen Sirius.

„Slečno Aveline, je radost vás vidět vzhůru," usmál se na Nicole laskavě ředitel. „Jak se cítíte?"

„Docela dobře," odpověděla a na jazyku ji pálila slova o Luciusovi, které ovšem spolkla. „Jak dlouho tady budu ještě ležet?"

„No, rány máte zahojené, ale protože jste byla týden v bezvědomí, chci si být jistá, že jste opravdu v pořádku, než vás pustím zpátky do vyučování," odpověděla ošetřovatelka. „Pět dní, dřív ne."

Před očima se jí objevil obraz všech těch úkolů, které bude muset dodělávat za další týden, který tu stráví. Už teď jí z toho šla hlava kolem.

„Stačil vám pan Black říct, co se dělo za vaší nepřítomnosti?" vzal si slovo Brumbál.

Nicole přikývla. „Jo, tedy aspoň to, co se týkalo toho incidentu."

„Dobrá," přitakal ředitel. „Pošlu vašim rodičům dopis, že jste se probrala. Jistě budou chtít přijet se na vás podívat."

Nicole znovu přikývla a sledovala, jak Brumbál odchází.

„Konec návštěv, slečna musí pořádně odpočívat," promluvila ošetřovatelka hlasem, který nepřipouštěl žádné námitky. „Pořád platí jen tři návštěvníci v jednu chvíli."

Trojice zklamaně přikývla. Remus věnoval své kamarádce povzbudivý pohled, Lily ji pohladila po paži. Sirius otálel nejdéle. Stiskl jí ruku a ústy naznačil, že se brzy zase zastaví, než pod přísným pohledem madame Pomfreyové odešel.

„Třeba se konečně vyspí, když jste se vzbudila," prohodila s povzdechem ošetřovatelka, když se za Siriusem zavřely dveře.

„Cože?"

„Pan Black," vysvětlila žena a mírně se na ni usmála. „Byl tady každou volnou chvíli, před vyučováním, po vyučování, někdy během přestávek. Jednou jsem ho odtud vyháněla až v deset večer, protože jsem si nevšimla, že tu ještě někdo kromě vás je. Dal vám i tu růži."

Nicole se zamračila a podívala se na noční stolek. Teprve teď si všimla růže ve váze. V očích ji zaštípaly slzy.

„Sirius tady byl každý den?" ujišťovala se Nicole.

„Proseděl tady víc hodin, než kolik byl za poslední týden ve vlastní posteli."

Continue Reading

You'll Also Like

28K 1K 42
Ukázka z knihy: ***** "Johnsonová vysvětli mi to!" zakřiči přes celou společenku George Weasley "Co na tom nechápeš Weasley?!" zakřičím zpět, štěstí...
10.4K 344 31
Pouta, která nás svazují jsou očima neviditelná. Naše srdce je ale cítí. Na první pohled vidíš pouze to, co vidět chceš. Proto zavři oči a dívej se...
41.6K 1.6K 48
Co se všechno stalo po tom co skončila válka? Všechny toto období nějak poznamenalo a některým zůstanou jizvy navždy. Některá láska se vytratí aby...
208K 7.8K 54
Co když se Draco Malfoy Zmijozelský princ zamiluje do dívky z Nebelvíru? A co když to bude mudlovská dívka? Dozvíš se v mém příběhu.