2. Kitap - 6. Bölüm: Berke'de

643 150 220
                                    

Multi: Bebek ve Duru ✨

~                    

Berke'nin dediği şeyden sonra Berke bir süre arkamda o pozisyonda durmuş, ben ise gülümsememe engel olamamıştım. Berke arkamdan kalktığında yüzümü hemen ciddileştirdim. Yanıma gelip bebek arabasını sürmeye başladığında bir süre gülümseyip peşinden yürümeye başladım.

Berke bebek arabasını sürerken ben de yanında yürüyordum. Bir süre söylediği şeyi düşündüm. Arada gülümsüyordum ama, Berke'nin bana baktığını fark ettiğimde yüzüm yeniden ciddi halini alıyordu. Bir süre sessizce yürüdükten sonra sessizliği bozan Berke olmuştu.

"Kim bırakmış bebeği? Öğrenebildiniz mi?"

Başımı sağa sola salladım. "Hayır not bırakmışlar kapıya. Bebeği sonra gelip alacaklarmış. Nasıl bu kadar rahat bir şekilde bebeği bırakıyor, anlamıyorum."

Berke başını eğip bebeğe baktıktan sonra devam etti. "Ben de anlamıyorum. Umarım geçerli bir sebepleri vardır."

"Umarım."

Bebek masum masum uyurken biz de bir süre sonra AVM'ye varmıştık. Kapıdan içeri girdikten sonra heyecanlanmaya başlamıştım. İlk defa bir bebek için alışveriş yapacaktım. Dişlerimi göstererek gülümsedim. Bebek eşyalarının olduğu mağazayı fark ettiğimde Berke'nin kolundan tutup çekiştirmeye başladım.

"A bak orada hadi hadi."

Berke güldü. "Tamam tamam geliyorum."

Berke arabayı yavaş sürdüğü için nefesimi sesli bir şekilde dışarı verip Berke'den hızlı bir hamleyle arabayı aldım. Berke şaşkınca bana bakarken ben bebek arabasını daha hızlı bir şekilde sürmeye başlamıştım ki, Berke arkamızdan gelip bebek arabasını durdurmuş ve beni belimden kavrayıp kaldırarak bebek arabası ile arama girdi. Ben şaşkınca ağzımı açarken Berke beni indirip elimden tutmuş ve beni kendine çevirmişti. Ben utanarak Berke'ye bakarken o gülümseyerek konuşmaya başlamıştı.

"Sakin ol Duru. Bebeği uyandıracaksın."

Gülümsedim. "Tamam tamam gidelim hadi."

Berke bebek arabasına yönelirken elimi bırakmamıştı. Ben ellerimize bakarken Berke mağazaya doğru ilerlemeye başlamıştı bile. Bir eli ile bebek arabasını sürerken diğer eli ile benim elimi tutuyordu. Gülümsedim ve beraber bebek eşyalarının bulunduğu mağazaya girdik. Bir gün böyle olur muyuz acaba diye geçirdim içimden. Çünkü çok güzeldi.

Mağazaya girdiğimizde ilk gördüğüm yere Berke'nin elini bırakıp koşar adım ilerlemeye başladım. Minik minik kıyafetlerden sarı bir tanesini elime alıp gülümsemeye başladım ve Berke'ye döndüm. "Ya Berke şunlara bakar mısın ya miniciiik."

Berke gülümseyip bebek arabası ile yanıma geldi. Eline benim tuttuğum kıyafete uygun sarı minicik bir ayakkabı getirdiğinde dişlerimi göstererek gülümsemeye başladım. "Çok iyi oldu. Bunları alalım." deyip Berke'nin elinden ayakkabıyı aldım.

Beraber bir kaç elbise daha seçtikten sonra sepetimize koyduk. Bebek hâlâ uyuyordu. Ki bu bizim için daha iyiydi çünkü uyanırsa işimiz zorlaşırdı. Berke'ye baktım. Bebeğe bir kaç mama alıyordu. Gülümseyerek bir süre ona baktıktan sonra arkama döndüm. Minik beyaz bir tavşan gördüğümde dişlerimi göstererek gülümsedim. Hızlı adımlarla tavşanı elime aldıktan sonra Berke'ye döndüm. "Bunu da alalım mı çok şirin."

Berke elimdeki tavşana baktıktan sonra güldü. Bebek ağlama sesi geldiğinde bebek arabasına döndüm. Mina'nın ağladığını gördüğümde bebek arabasının kapağını yukarı doğru kaldırdım. Mina beni gördüğünde bir süre ağlayarak bana bakmıştı ki, tavşanı gösterdiğimde ağlamayı bıraktı. Tavşanı eline verdiğimde susup bir süre tavşana baktı ve tekrar gözlerini yumdu. Ben bebeğe bakarak gülümserken, arkamdan gelen kız sesi ile arkama döndüm.

Güzel Güçlü SerisiWhere stories live. Discover now