59

206 11 2
                                    

Binnen staan in de eetzaal allemaal verschillende bordspelletjes op tafel. Links van de ingang staat er een sjoelbak en daarnaast een pak kaarten, volgens mij Uno. Ze hebben het wel groots uitgepakt zo met al deze spelletjes. De andere weken werden we al verrast met veel verschillende activiteiten. En dan nu ook nog eens heel veel spelletjes. Waar halen ze de ruimte vandaan om dit allemaal op te slaan?

"Kom, laten we dit gaan doen," zegt Vaia, wijzend naar een van de tafels. Voordat ik de tijd heb om te reageren heeft ze mijn hand al vast en sleept ze me mee naar de tafel waar ze daarnet naar wees. Blijkbaar wordt het Uno, dat daar dus ook ligt.

"Je weet toch hopelijk wel dat ik ga winnen," zegt Vaia met een glinstering in haar ogen die niet al te veel goeds voorspelt.

"Dat moeten we nog maar eens gaan zien," zeg ik met meer zelfvertrouwen dan ik werkelijk heb. Maar dat lijkt Vaia niet eens door te hebben.

Snel verdeelt ze de kaarten en beginnen we. Ik mag beginnen en leg een kaart op. Vaia begint meteen te gniffelen. Dit gaat niet goed zo.

Inderdaad legt ze zo'n pestkaart op. "Plus twee," roept ze trots.

Maar ik heb ook goede kaarten gekregen en ik moet winnen. Dus leg ik ook een plus twee kaart neer.

Vaia lijkt er niet heel blij mee te zijn, maar zij kan ook nog steeds en legt er nog een plus twee kaart bovenop. Die blijven ook maar komen.

"Zes pakken," jubelt ze, maar het is nog niet afgelopen.

Ik heb nog zo'n plus twee kaart en dit keer lijkt Vaia er echt niet blij mee te zijn. Ze moet nu acht kaarten pakken, terwijl ze had gehoopt dat ik had moeten pakken. Dit keer niet.

En inderdaad heeft ze later genoeg kaarten om mij er een hoop te laten pakken. Maar ik sta nog steeds voor, dus zo heel erg is het nou ook weer niet. Nog een kaart leg ik weg en dan nog een. Ik heb een aantal beurt overslaan kaarten gepakt, dus kan ik daardoor lekker blijven leggen. Meteen ben ik het aantal kaarten dat ik extra moest pakken weer kwijt. Nog drie kaarten en dan ben ik uit.

Maar Vaia heeft toch betere kaarten. En ze wint van me. Maar ik win de volgende keer wel. Ik laat dit niet nog een keer gebeuren. Dus beginnen we nog een potje. Alleen staat Vaia meteen voor, omdat ze me meteen twee kaarten laat pakken. Zo veel pestkaarten heb ik nou ook weer niet. Ik heb alleen zo'n kaart waarmee je de kleur kan verwisselen. Dus daar kan ik niet zo veel mee. Nu maar hopen dat het Vaia niet al veel beter afgaat. Maar veel hoop heb ik daar ook niet voor. Ze is goed, en heeft het geluk aan haar kant.

Weer wint Vaia en het potje daarna nog een keer. Daarna geef ik maar op. Ik heb geen zin om nog een keertje te verliezen. Maar ik mag nu wel een spelletje kiezen om te spelen. Dus dit zou me moeten helpen met een keertje van haar winnen. Ik kies sjoelen, want ik ben nog wel goed in richten. Als het goed is. We lopen weer terug richting de ingang, waar ik de sjoelbak had gezien. Het maakt me niet uit dat er ook eentje dicht bij waar wij zaten is. We gaan gewoon naar de andere kant van de eetzaal lopen.

Hallo lieve lezers,

Hier weer een nieuw hoofdstukje. Ik hoop dat jullie het leuk vinden, laat het weten in de comments en tot donderdag (14 januari)!!

~Bianca

Kamp LGBT (gxg) || WattysWhere stories live. Discover now