22

558 25 3
                                    

De volgende ochtend na het ontbijt gaan we snel naar de hal voor het rooster met de activiteiten. We hebben vandaag kanoën op het meer, maar dat ik pas in de middag. In de ochtend heeft de helft en wij dus ook T-shirts maken in het hoofdgebouw. Daar was dus het extra T-shirt voor dat mijn moeder had ingepakt. Snel lopen we naar onze hut om de shirts te pakken.

"Hebben jullie dit al een keer eerder gedaan?" Vaia zal dan wel veel shirts hebben.

"Nee, er is ieder jaar een ander iets, zodat het voor iedereen leuk blijft."

Ondertussen zijn we bij onze hut en ik loop snel naar mijn kast om het shirt te pakken. Ik weet waar het ligt en heb het al snel gevonden. Vaia heeft alleen iets minder geluk. Ze gaat van de ene la naar de ander en pas in de laatste ligt het shirt.

"Wat hadden ze vorig jaar dan?"

"We gingen onze eigen buttons maken. Met onze vlag of iets anders," legt Vaia uit en wijst naar een button op haar spijkerjack met regenbogen erop. "Maar nu gaan we T-shirts versieren." Ze pakt mijn hand en samen lopen we weer naar het hoofdgebouw toe.

Mark staat bij de deur naar de eetruimte. Daarbinnen zijn de tafels bij elkaar gezet en er ligt textielverf en stiften. Dat beloofd veel leuks.

We gaan aan een tafel zitten voor zes personen. Langzaam komt iedereen binnen en er komen ook wat mensen bij ons zitten. Er zijn meer plaatsen dan mensen, dus een groot deel van de tafels zijn leeg.

Wanneer Mark iedereen heeft geteld, loopt hij naar het midden van de ruimte om nog wat uit te leggen. "Zoals jullie al weten gaan we shirts versieren. Het maakt niet uit wat je erop maakt. Natuurlijk kan je ook wat LHBT gerelateerd erop doen, maar zorg er dan voor dat het niet al te opvallend is. Zorg ervoor dat het een beetje subtiel is. Jullie ouders denken nog steeds dat dit een kamp is om jullie seksualiteit te veranderen. Het is misschien handig om eerst een ontwerp te maken voordat je het op het shirt gaat maken. En voor de rest is het allemaal jullie probleem. Veel succes. Ik ga bij de andere groep nu begeleiden en ik kom later nog langs om te kijk en hoe het gaat." Na dat gezegd te hebben loopt hij weg en begint iedereen met schetsen. Er zitten nog wat begeleiders aan een tafeltje, maar die doen ook niet zo veel. We kunnen gewoon lekker onze gang gaan. Dus begin ik ook maar met schetsen.

Na een tijdje heb ik de schets af. Ik heb een grote robuuste camera gemaakt. De lens ga ik dan in de kleuren van de lesbische vlag. Op die manier kan ik het er nog een beetje in verwerken, maar valt het niet echt veel op. Vaia is nog steeds bezig en ze wilt me ook nog niet laten zien waar ze mee bezig is, dus ik denk dat ik daar maar op moet wachten. Ik ga de textielstiften alleen gebruiken voor de lijntjes, maar voor de rest wil ik textielverf gebruiken. Ik heb verf altijd al wat mooier gevonden.

Mark komt de ruimte weer binnen en loopt langs de tafels. Een voor een gaat hij het gesprek met ons aan over onze shirts. Waarom de kleuren, het ontwerp en nog meer van dat soort vragen. Wanneer hij bij ons komt en Vaia aan de beurt is, laat ze het shirt aan Mark zien en vraagt of het praten erover kan wachten. Mark knikt en gaat weer naar de volgende. Ik kijk Vaia vragend aan, maar ze glimlacht alleen maar. Daar zal ik dus ook op moeten wachten.

Snel ga ik maar verder met mijn shirt. Ik kan niet wachten tot ik hem klaar heb.

Hoi,

Hier weer een nieuw hoofdstuk. Ik hoop dat jullie hem leuk vinden. Laat dat ook vooral weten in de comments. Het volgende hoofdstuk komt op 8 juni online.

~Bianca

Kamp LGBT (gxg) || WattysWhere stories live. Discover now