2

2.5K 79 11
                                    

Na het eten lopen we samen weer naar onze hut. Vaia heeft me veel verteld over hoe het gaat hier. Ze was vorig jaar ook al bij dit zomerkamp, dus ze weet echt hoe alles hier gaat. Haar ouders kennen Mark en ze zijn in de zomervakantie vaak weg, dus sturen ze haar hier heen. Niet eens omdat ze tegen haar voorkeur voor meisjes zijn.

Ik plof op mijn bed en staat naar het plafond. "Hoe kwam jij er achter dat je lesbisch bent?" Die vraag zat me al de hele tijd dwars, maar ik had hem tot nu nog niet durven stellen. Ik kijk opzij naar Vaia, die naar het plafond kijkt.

"Tja, mijn vrienden praatten altijd over de jongens die ze leuk vonden. Ik vond wel eens een jongen knap, maar ik was nooit echt verliefd. Toen kwam er opeens een nieuw meisje bij ons in de klas en ik was meteen verliefd. Helaas viel zij niet op meisjes." Dat laatste extra benadrukt met een zucht.

Ik kijk weer omhoog.

"En jij, hoe ben jij erachter gekomen?"

Die vraag zat er al aan te komen. "Ik begreep niet wat er nou zo leuk was aan jongens. Eerlijk gezegd wist ik dat ook niet bij meisjes. Maar toen begon ik gevoelens te krijgen voor mijn beste vriendin, alleen kreeg ze toen wat met iemand anders en heb ik me er overheen gezet." Ik sluit mijn ogen.

"Ze viel wel op meisjes?" Klinkt Vaia's vraag voorzichtig.

"Ja, maar niet op mij." Pijnlijk, de herinneringen. Vooral toen ze...
Geluiden uit de richting van Vaia's bed. Voetstappen. Het matras wordt naast me ingedrukt. Ik open mijn ogen en kijk recht die van haar. "Volgens mij ben je er nog niet helemaal overheen." Ze veegt een traan, waarvan ik niet eens wist dat die over mijn wang heen liep, weg. Ik bloos om mijn leugen. Natuurlijk heb ik me er niet helemaal overheen gezet. Dat zou ik nooit kunnen. "Je hebt gelijk," zeg ik zachtjes en kijk weg. "Ik kan gewoon niet vergeten wat ze heeft gedaan."

Ik knipper tegen het felle licht in mijn ogen. "Eindelijk wakker?" Hoor ik Vaia aan de andere kant van de kamer. "Over een paar minuten moeten we bij het ontbijt zijn." Ik gaap en wrijf in mijn ogen. Gister avond ging ik al snel slapen, ook al wou Vaia nog langer door praten. Ik was moe.
Ik stap uit mijn bed en loop richting mijn kast. Daar pak ik wat simpele kleding, een T-shirt en een korte broek. Vaia is in de badkamer, dus kleed ik me snel aan.

De deur gaat open, gelukkig ben ik net klaar. Ik hou er niet van als mensen me zonder kleding zien. Daar staat Vaia, met alleen een handdoek om. Mijn hoofd wordt rood en ik merk dat ik staar. "Eh, sorry." Ik draai me snel om. Ik hoor Vaia zachtjes lachen en zich omkleden.
Na een tijdje zegt ze dat ik me weer kan omdraaien. Ze heeft een zwart jurkje aan en een paar gympen. Het staat haar goed. "Kom dan gaan we ontbijten," zegt ze. Ik knik en loop achter haar aan, de deur uit.

We lopen niet meteen naar de eetzaal toe. We lopeneerst naar een grote zaal. Mark staat op een klein podium en wacht tot weallemaal stil zijn. Hij houdt een toespraak over het kamp en wat we allemaalgaan doen. Over dat we hier niet zijn om ons te laten genezen van onze seksuelegeaardheid, maar om nieuwe vriendschappen op te doen en ervaringen uit tewisselen. Om te merken dat we niet de enige zijn en dat we mogen zijn wie wezijn. De laatste week krijgen we wat lessen over hoe we voor onze ouders moetenverbergen dat we nog steeds hetzelfde zijn, maar daar hoeven we ons nu nog geenzorgen over te maken. Iedere week kunnen we ons inschrijven voor activiteiten,dan komt er een schema van wanneer je waar moet zijn en buiten die tijden ommogen we gewoon doen wat we willen. Ik kijk Vaia aan. "Wat vooractiviteiten zijn dat?" fluister ik. Ze grinnikt om mijn nieuwsgierigheid."Daar kom je vanzelf wel achter." Ik kijk haar quasi boos aan, maardat hou ik niet lang vol en moet lachen, waardoor zij ook moet lachen."Vanavond verwacht ik jullie allemaal rond het kampvuur en na de lunchzijn de inschrijvingen voor de activiteiten van deze week. Wanneer je je nietinschrijft, kom ik persoonlijk bij je langs om te zorgen dat je dat wel doet.Voor nu, eet smakelijk!" Een applaus en iedereen loopt naar de eetzaaltoe.

Hoi, ik wil jullie even zeggen dat ik het heel leuk vind dat jullie mijn verhaal lezen. Ik ga iedere donderdag en zondag een hoofdstuk plaatsen. Ik ben heel benieuwd wat jullie van mijn verhaal vinden en tot donderdag dan weer!

~Bianca

Kamp LGBT (gxg) || WattysWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu